© https://www.flickr.com/photos/glasgows / Wikimedia (CC BY 2.0)

Volgens de laatste statistieken van de Firearm Industry Trade Association (NSSF) is de verkoop van wapens en munitie in de VS de afgelopen zes maanden aanzienlijk gestegen. In vergelijking met 2019 is de verkoop van vuurwapens bijna verdubbeld met een stijging van 95 procent. De vraag naar munitie is zelfs met 139 procent gestegen. Dit betreft echter alleen legale verkopen. Dit geldt niet voor wapens die in de betreffende periode door hun eigenaars op de zwarte markt zijn gekocht.

Opvallend is ook dat de stijging van de koopinteresse onder alle bevolkingsgroepen bij de Afro-Amerikanen met 58,2 procent het sterkst was gestegen. De achtergrond van deze ontwikkeling is de explosieve toename van criminaliteit en geweld in veel Amerikaanse steden als gevolg van de protesten tegen racisme en politiegeweld die door de linkse Black Live Matters Movement (BLM) zijn geïnitieerd, schrijft auteur Torsten Groß op Kopp Report.

Want in de slipstream van deze demonstraties zijn er steeds weer gedeeltelijk wrede rellen van radicale Antifa en anarchistische groeperingen, die niet alleen gericht zijn tegen de politie maar ook tegen de persoonlijke veiligheid en eigendommen van rechtse burgers. Vooral steden die worden geregeerd door burgemeesters van de Democratische partij worden getroffen. Voorbeelden zijn Minneapolis, Portland, Chicago, New York, Seattle, Los Angeles, Atlanta en ook de federale hoofdstad Washington D.C. In Chicago is bijvoorbeeld het aantal moorden in de eerste zes maanden met 139 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In New York registreerde de politie 23 procent meer moorden.

Tegelijkertijd is het aantal vuurwapenslachtoffers in de Big Apple bijna verdubbeld, van 577 in 2019 tot 1.087 in het lopende jaar.

  BLM terroristen gooien molotovcocktail naar de politie... BLM sukkel gaat in de fik

Alleen al tussen de donderdag en de zaterdag van vorige week zijn er volgens de persberichten 49 mensen doodgeschoten, waarvan zes fataal. Tegelijkertijd wordt de politie in veel door Democraten bestuurde gemeenschappen systematisch ontmanteld. Onder druk van de linkse BLM-activisten, wier strijdkreet “Defund the Police” is, snijden de politieke verantwoordelijken van de politie de fondsen af. Alleen al in New York heeft de Democratische burgemeester de Blasio het jaarlijkse budget van de NYPD met een miljard dollar verlaagd. En in Minneapolis, waar de zwarte George Floyd in mei stierf toen hij werd gearresteerd, heeft de gemeenteraad zelfs besloten de politieafdeling te ontbinden.

Tegen deze achtergrond is het geen wonder dat steeds meer burgers wapens kopen om zichzelf en hun gezinnen te beschermen tegen de ongebreidelde geweldsdelicten – ook in de wetenschap dat de politie en dus de staat steeds minder in staat zijn om deze taak uit te voeren. Het feit dat het vooral zwarte burgers zijn die steeds meer op zelfbescherming vertrouwen en daarom vuurwapens kopen, is te wijten aan het grote aandeel van deze bevolkingsgroep in de betrokken metropolen. Bovendien wonen Afro-Amerikanen vaak in achterstandswijken, waar vaak criminele bendes opereren die het veiligheidsvacuüm voor hun eigen doeleinden uitbuiten en steeds vaker misdaden plegen of de inwoners terroriseren.

Voor de Democraten, die de zittende Donald Trump in het Witte Huis willen vervangen door hun presidentskandidaat Joe Biden, zou deze ontwikkeling een negatieve invloed kunnen hebben op de verkiezingscampagne.

Want het is de Democratische partij die al tientallen jaren probeert het Tweede amendement van de Grondwet, die het particuliere wapenbezit garandeert, te ondermijnen, met als doel de verwerving, het bezit en het dragen van wapens in het openbaar te beperken. Deze belangrijke eis zou echter bij de komende verkiezingen in november op de voeten van de Democraten kunnen vallen met het oog op de aangescherpte veiligheidssituatie in de VS. Onder de vele burgers die de afgelopen weken wapens en munitie hebben gekocht, zijn er waarschijnlijk veel aanhangers van de Democratische partij. Ze zullen echter nauwelijks voorstander zijn van het aanscherpen van de wapenwet, zoals Biden en Harris willen.

  "Mmm, vaccinaties" ... Burgemeester van New York promoot vaccinatie met gratis friet

Vanuit het oogpunt van de Trump-uitdagers is de sterk toegenomen belangstelling van de Afro-Amerikaanse minderheid voor gewapende zelfbescherming ook zorgwekkend. Zij zijn immers een van de belangrijkste kiesgroepen van de Democraten: in 2016 stemde 80 procent van de mannelijke zwarten en zelfs 94 procent van de vrouwen voor de Democratische kandidaat Hillary Clinton. Als Trump erin slaagt een groter deel van deze electorale clientèle, die in zijn overweldigende meerderheid net zo geïnteresseerd is in veiligheid en stabiliteit in het land als andere Amerikanen, over te halen, dan zou er voor de Democraten op de verkiezingsnacht een ruw ontwaken kunnen zijn. Bovendien steunen de partij en haar vertegenwoordigers openlijk de BLM-beweging en blijven ze ondanks het escalerende geweld spreken van “vreedzame betogers”, ook al is de realiteit duidelijk anders.

Geheel anders is het bij Trump die de rellen sterk veroordeelt en daarmee dus ook vanuit de ziel van veel zwarte Amerikanen spreekt. Op die manier positioneert hij zich als garant voor de openbare orde, wat gezien de precaire veiligheidssituatie in veel Amerikaanse steden een doorslaggevend unique selling point kan zijn in het politieke debat met de linkse Democraten.

Als de huidige run op de wapenwinkels in november wordt weerspiegeld in stemmen voor Trump, zou een tweede ambtstermijn voor de president waarschijnlijker zijn dan de meeste mediaprofessionals en politieke deskundigen vandaag aannemen. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat de linkse profeten de kansen van Donald Trump verkeerd inschatten.

Linkse radiopresentator bespotte Trump en beweerde dat Seattle vreedzaam is, vervolgens vernielden linkse relschopper zijn appartementsgebouw

Vorig artikelGrieks oorlogsschip ramt Turks fregat
Volgend artikelVoormalig leraar: Hier is hoe uw kinderen worden geïndoctrineerd door linkse ideologie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in