Greta Thunberg staat weer in de schijnwerpers, maar niet als klimaatactivist, maar als Corona-activist. Ze doneert 1 miljoen Zweedse kronen (95.000 euro) aan de strijd tegen het virus. Ze wil kinderen beschermen tegen de dodelijke infectie.

Foto: © Anders Hellberg / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Greta Thunberg lanceert vandaag samen met de Deense organisatie Human Act een Corona-campagne, die onlangs de stichting van Greta Thunberg een prijs gaf voor haar zogenaamde inspanningen voor het klimaat.

“De prijs van 100.000 dollar vormt samen met de toegift van 100.000 dollar van de Human Act de basis van de campagne die ten gunste van de UNICEF is”, aldus een persbericht.

Het geld gaat naar de inspanningen van de UNICEF om kinderen te beschermen tegen zowel “onmiddellijke als langetermijngevolgen van de pandemie”, waaronder gebrek aan voedsel, zwaar belaste gezondheidszorg, geweld en schooluitval.

Meer in het bijzonder wordt erop gewezen dat de steun onder meer zal gaan naar de distributie van zeep, beschermende uitrusting, gezondheidsproducten en naar diverse voorlichtingscampagnes en opleidingsinspanningen.

De 17-jarige Zweedse nodigt zowel bedrijven als particulieren uit om geld aan de zaak te doneren.

“Net als de klimaatcrisis is de Coronapandemie een kinderrechtencrisis. Het zal alle kinderen treffen, nu en op de lange termijn, maar kwetsbare groepen zullen er het zwaarst onder lijden. Ik dring er bij iedereen op aan om samen met mij het beslissende werk van UNICEF te steunen om het leven van kinderen te redden, hun gezondheid te beschermen en bij te dragen aan permanente educatie”, zegt Greta Thunberg.

Turkije haalde Corona-zieke Turk op met ambulancevlucht in Zweden

  Varkensvlees en verscheurde koran - Zweedse politie: "We nemen dit zeer ernstig"
Vorig artikelKoerdische vluchtelingenfamilie wil een eigen huis: zitstaking en straatblokkade
Volgend artikelShokrallah verkrachtte 13-jarig meisje tot ze uit haar vagina begon te bloeden – districtsrechtbank: “Geen ernstig misdrijf”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in