Op zondag werd een 47-jarige met Corona besmette Turkse man in een speciaal gecharterd ambulancevliegtuig naar huis gevlogen voor verpleging. De reden hiervoor was dat de man in Zweden geen zorg kreeg. Nu beweren critici dat het allemaal om een propagandastunt gaat.

Foto: De man wordt aan boord gebracht door personeel in volledige beschermende kleding © Twitter

Het Zweedse dagblad Aftonbladet meldde op zondagochtend dat een Turks ambulancevliegtuig op Malmö was geland om een 47-jarige Turkse man op te halen die naar verluidt geen zorg kreeg in Zweden.

Volgens de dochters van de man was hij ernstig ziek en was hij positief getest op het Coronavirus, maar werd hem toch medische zorg geweigerd in Zweden. In plaats daarvan werd hij naar huis gestuurd met pijnstillers. De dochters zouden via social media om hulp hebben gepleit, wat de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca heeft opgepakt.

“Lieve Leyla, we hebben je stem gehoord. Onze ambulancevlucht vertrekt om 06:00 uur en we komen naar Zweden. Ons ziekenhuis en onze dokter staan klaar voor je vader”, schreef Fahrettin Koca op Twitter.

Pure propaganda

Er wordt gezegd dat de man een dubbele nationaliteit heeft, maar wat het gezin in Zweden doet, anders dan wonen, wordt niet verklaard in het artikel van Aftonbladet. Het is ook niet duidelijk of andere zieke Turken een terugreis aangeboden krijgen.

Volgens de Koerdische zogenaamde Turkije-deskundige Kurdo Baksi gaat het om pure propaganda, volgens Baksi is dit slechts een manier voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om zijn falen om Corona thuis te verbergen, schrijft Samhällsnytt.

  Dokter sloopt Gates' Covid-vaccin in vernietigende analyse

“Deze ambulancevlucht wordt gebruikt om het falen van Turkije om het Coronavirus te bestrijden te verbergen”, zegt hij tegen de krant.

Grote en reële bezorgdheid over de Zweedse Corona-strategie

In de Turkse media krijgt het nieuws grote aandacht. Baksi telt minstens 12 Turkse tv-zenders die over het incident berichten en vermeldt dat bijna alle kranten in het land erover hebben geschreven. De belangrijkste boodschap is “hoe slecht Zweden is en hoe fantastisch Turkije is”, zegt hij. Tegelijkertijd stroomt Twitter over van Turkse berichten over het evenement.

Volgens Paul Levin, directeur van het Instituut voor Turkije Studies aan de Universiteit van Stockholm, weerspiegelt de zaak echter een grote en oprechte bezorgdheid onder veel Turken in Zweden over de Zweedse Corona-strategie.

“Ik zie die bezorgdheid bij kennissen en op sociale media. Het is onder meer moeilijker om de oudere generatie te isoleren als men, zoals veel Zweden met een Turkse achtergrond, met hen samenwoont”, zegt hij.

Linkse vrouw wisselt van kant: “Ik was een nuttige idioot in dienst van het globalisme”

Levin vermeldt ook dat Turkije, vooral tijdens de islamitische viering Ramadan, meer zieke landgenoten uit andere landen naar huis heeft gebracht. Dit krijgt veel aandacht in de regeringsgetrouwe media en wordt gebruikt voor politieke doeleinden.

De dochters geven minder om propaganda en meer om de gezondheid van hun vader en zijn dankbaar voor de Turkse hulp.

“We hebben alleen onze vader. We waren dus erg blij”, zegt Layla.

Vorig artikelMoslima eist dat twee hondjes aan boord verwijderd worden – wordt zelf het vliegtuig uitgekickt
Volgend artikelKinderverkrachter slaat ondanks lijfstraf van de ouders toch weer toe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Schiet mij plots te binnen : als we nu die dwaze Erdogan eens gaan vertellen dat álle Turken in Nederland ernstig te lijden hebben onder het corona-virus !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in