Gevaarlijk en ineffectief? India keurt Pfizer/BioNTech-vaccin niet goed

Pfizer/BioNTech had bij de Indiase autoriteiten een aanvraag ingediend voor goedkeuring van hun Covid-19 mRNA-vaccin. Wegens bezorgdheid over de veiligheid en vraagtekens bij de werkzaamheid van het vaccin is de goedkeuring geweigerd. Om deze reden hebben BioNTech/Pfizer hun aanvraag voor goedkeuring ingetrokken, meldt de Deutsche Welle, die Reuters citeert.

De Indiase autoriteit bericht over de presentatie van Pfizer/BioNTEch om een spoedgoedkeuring te verkrijgen voor het Covid-19 mRNA-vaccin BNT162b voor de Indiase markt. De instantie merkt op dat zich – na de goedkeuring van het in de handel brengen (de zogeheten post-marketingfase) in andere landen – verlammingen, anafylaxie en andere bijwerkingen hebben voorgedaan, waarvan het oorzakelijk verband met het vaccin momenteel wordt onderzocht. Het Indiase comité bekritiseert BioNTech omdat het geen plan had ingediend om veiligheids- en immunogeniciteitsgegevens te genereren voor de Indiase bevolking. Na uitvoerige beraadslagingen, aldus de notulen, heeft het comité daarom niet aanbevolen om op dit moment goedkeuring te verlenen voor noodgevalgebruik in India.

Volgens het verslag van Deutsche Welle had de Indiase regelgevende instantie kritiek geuit op het mislukken van de immunogeniciteitsstudies voor het vaccin. Immunogeniteit is de eigenschap van een stof om in het dierlijke of menselijke lichaam een reactie van het immuunsysteem, een zogenaamde immuunrespons, teweeg te brengen. Volgens het verslag van Deutsche Welle vond de autoriteit ook de koelvoorschriften voor het vaccin, die in India moeilijk na te leven zijn, problematisch.

Dierenbescherming-billboards van PETA kwetsen de gevoelens van moslims

34 vrouwen in de VS kregen te kampen met miskramen en doodgeboorten na het nemen van het Covid-19-vaccin

4 REACTIES

  1. In India weten ze wel beter. Die giftroep van Gates kennen ze al, dus zijn ze heel sceptisch.
    Daar hebben de autoriteiten tenminste gezond verstand. Hier in het Westen slapen de meesten gewoon verder totdat het te laat is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here