Senior adviseur van voormalig president Donald Trump, Jason Miller, zei zaterdag dat Trump aan het beslissen is hoe hij weer zal opduiken op sociale media, inclusief de  overweging of hij zijn eigen platform zal creëren.

“Ik zou verwachten dat we de president opnieuw zullen zien opduiken op social media” vertelde Miller Breitbart News.

“Of dat nu het aansluiten bij een bestaand platform is of het creëren van zijn nieuwe eigen platform, er zijn een aantal verschillende opties en een aantal verschillende vergaderingen die ze hebben gehad op dat front. Er is nog niets besloten.

Een aantal dingen worden besproken. Dus blijf op de hoogte, want je weet dat hij terug zal komen op social media. We zijn gewoon aan het uitzoeken welke weg het meest zinvol is”, zei hij.

Trump, die een van de meest actieve presidenten op de sociale media is geweest, werd permanent geschorst van Twitter en blijft voor onbepaalde tijd verbannen van Facebook na de infiltratie in het Amerikaanse Capitool op 6 januari. Het gerichte toezicht op de berichten van Trump vond plaats tijdens zijn presidentschap en nam toe na de verkiezingen van 3 november, toen de voormalige president en zijn team zich herhaaldelijk aansloten bij oproepen om de integriteit van de verkiezingsresultaten in verschillende staten onafhankelijk te controleren.

De social-mediabedrijven rechtvaardigden hun censuur als een poging om zich te beschermen tegen geweldoproepen, door te beweren dat Trump hun gebruiksvoorwaarden had geschonden. De maatregel om te voorkomen dat Trump zijn mening op de platforms uitdrukt, kwam er nadat de media, wetgevers en andere critici de voormalige president ervan beschuldigden dat zijn uitspraken tot geweld hadden aangezet, wat volgens hen tot de rellen op 6 januari heeft geleid.

Somalische tiener die vrouw met metalen staaf sloeg zonder aanklacht vrijgelaten omdat zijn IQ 49 is

Andere platforms zoals YouTube, Instagram (dat eigendom is van Facebook) en Snapchat hebben de voormalige president ook verboden om hun platforms te gebruiken.

Mogelijke bestaande alternatieven waar Trump zich bij zou kunnen aansluiten zijn onder meer Parler, waarmee de campagnefunctionarissen van de toenmalige president afgelopen zomer naar verluidt een ontmoeting hebben gehad om te bespreken of Trump zich bij het platform zou kunnen aansluiten, of Gab, een ander platform dat met succes de strijd heeft aangebonden tegen plaatsing op een zwarte lijst door Silicon Valley en financiële instellingen.

Als Trump zijn eigen platform wil bouwen, zou dat een enorme onderneming zijn en veel investeringen en technologische infrastructuur vereisen. Maar met zijn persoonlijkheid en zijn aanhangers, die in 2020 75 miljoen Amerikanen op hem hebben gestemd, de meeste stemmen die een zittende president ooit in de geschiedenis heeft gekregen, zou het wel eens succesvol kunnen zijn.

Filmsterren Robert Downey jr. en Mel Gibson onthullen elite Hollywood pedofiele ring

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here