Van links naar rechts: George Orwell, Lord Byron, Ted Hughes.

De British Library (BL), de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk en ’s werelds grootste bibliotheek in termen van totaal aantal items, heeft een “schaamlijst” opgesteld van blanke culturele persoonlijkheden met vermeende “banden met slavernij en imperialisme”.

Op de lijst staan momenteel onder andere de beroemde prominente blanke schrijvers George Orwell, Lord Bryon en Ted Hughes.

George Orwell, waarschijnlijk vandaag de dag de meest gelezen van de drie, heette eigenlijk Eric Arthur Blair.

Hij was een anti-globalist en een socialist, die in zijn beroemdste romans Dierenboerderij “The Animal Farm” en 1984 “Nineteen Eighty-Four” op de onvermijdelijke wandaden in respectievelijk een communistische dictatuur en een liberale democratie wijst.

De blanke erfzonde

Voor de British Library is de schrijverskunst van Orwell echter van ondergeschikt belang, aangezien men  ervoor kiest om hem te categoriseren als een persoon met een slecht karakter – omdat de vader van zijn overgrootvader ooit slaven in het Caribisch gebied bezat.

Dit fortuin was echter allang gespendeerd toen Orwell in 1903 werd geboren als zoon van een opiumambtenaar in India.

De door de staat gefinancierde British National Library – de grootste in zijn soort ter wereld – verklaart zijn “schaamlijst” op volgende manier:

“Sommige objecten die nu in de British Library worden aangetroffen, waren vroeger eigendom van bepaalde personen die op deze pagina’s worden genoemd, en die in verband worden gebracht met rijkdom die is verkregen door slaven of door middel van koloniaal geweld.

Curatoren van het team van Printed Heritage Collections hebben de identiteit van deze personen onderzocht, als onderdeel van een lopend project om de oorsprong en de geschiedenis van de gedrukte collecties die we onder onze hoede hebben, te interpreteren en te documenteren”.

De conservatoren van de bibliotheek maken deel uit van een “actieve antiracistische organisatie”

Vaccinatie tegen COVID kan verplicht worden voor elke buitenlandse vakantie, zeggen wetenschappers

Dit project werd gelanceerd met het uitgesproken doel om een “actieve antiracistische organisatie” te worden – als response op de voortdurende linkse waanzin gerelateerd met de Black Lives Matter-beweging.

Sommige mensen op de lijst hebben, indien mogelijk, nog meer dubieuze “banden” met slavernij en imperialisme dan het geval is met George Orwell.

De dichter Ted Hughes, geboren in 1930, werd aan de schaamlijst toegevoegd omdat zijn voorouder Nicholas Ferrar, geboren in 1592, betrokken zou zijn geweest bij de oprichting van de allereerste Britse koloniën in Noord-Amerika, honderden jaren voor de geboorte van Hughes.

Sir Jonathan Bate, auteur van een biografie van Hughes, geeft commentaar:

“Het is belachelijk om te proberen Hughes te bezoedelen met de slavenhandel. En het is niet nuttig om op die manier over de auteurs te denken”.

Verder vraagt hij:

“Waarom zou men in hemelsnaam de kwaliteit van het werk van een kunstenaar beoordelen op basis van verre voorouders?”

Lord Byron kwam, net als Orwell, op de lijst terecht vanwege een grootouder die slaven had, en ook vanwege een oom die slaven had via het huwelijk.

De auteur Oscar Wilde werd toegevoegd vanwege de “banden met de slavernij” van zijn oom – ondanks het feit dat de British Library toegeeft dat er geen enkel bewijs is dat Wilde in enig opzicht voordeel heeft gehaald uit deze activiteit.

Bibliotheekdirectrice: “Racisme is een creatie van blanken” 

Diane Abbott

De leiding van de bibliotheek is in veel aspecten zeer toegewijd aan de “woke-ideologie”. Ze heeft eerder een beroep gedaan op haar personeel om de Black Lives Matter beweging en de controversiële zwarte Labor politica Diane Abbott te steunen.

Wetenschappelijke studie van het prestigieuze British Medical Journal stelt de werkzaamheid van Covid-vaccins in vraag

De directrice van de bibliotheek, Liz Jolly, heeft eerder publiekelijk verklaard dat “racisme een creatie van blanken is”.

Deze geschiedschrijving wordt door veel wetenschappers echter geacht geen enkele ondersteuning te hebben in de informatie die in de meeste van de eigen beschikbare boeken van de bibliotheek wordt verstrekt.

“Alle blanken zijn racisten – geef me geld”

Vorig artikelDe olifant in de kamer: de dodelijke griepepidemie van 2017/2018
Volgend artikelMedia’s verduistering en censuur hebben Biden de overwinning gegeven
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

  1. Apart dat als je op een plek werkt waar zoveel kennis voor handen is je blijkbaar nog steeds zo dom kunt zijn.
    Bibliotheken zouden neutraal moeten zijn en geen politieke of maatschappelijke standpunten in moeten nemen, laat de lezer zelf maar een oordeel vormen.

  2. Dit soort imbecielen wordt daar slechts voor één doel geïmplanteerd: om alles wat onze blanke beschaving kenmerkt te slopen. De, laat ik netjes zeggen “People of colour” ? worden alleen maar ingezet als biowapens en slopers. Ze zijn te dom, te narcisties en te gewelddadig om te kunnen of willen doorzien dat ze na de great reset gewoon weer zullen worden gedumpt, terug naar de hood waar ze vandaan komen. De chosenites willen de ethno-europeanen genocideren omdat ze ze vrezen. Ze weten dat ze van “People of colour” ? niets te vrezen hebben. Zodra die weer aan zichzelf worden overgelaten slopen ze elkaar.

  3. Zwarte hebben ook blanke slaven gehad en onder de otomanen heb de blanke nog meer slavernij gekent dan de zwarte maar dat word natuurlijk niet verteld omdat het westen verziekt is door linkse en extreem links??

  4. Het afschaffen van slavernij is een prestatie van de blanken.
    Het afschaffen van slavernij is zeker niet te danken aan de talloze Afrikaanse stammen die zwarte rasgenoten als slaven verkochten aan Arabieren en blanken.
    In geen enkel land dat door zwarten bestuurd wordt, hebben de hedendaagse zwarten het zo goed als in de landen die door blanken bestuurd worden. Dat is ook de reden waarom ze allemaal staan te dringen om naar de blanke landen te ‘vluchten’ om die vervolgens ook te veranderen in dezelfde soort sh*tholes als waar ze vandaan komen. Eens dat gebeurd is, zullen de ‘ex-blanke’ landen snel hun aantrekkingskracht verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in