The Presidential Office of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Een rapport van Russische onderzoekers heeft de ontdekking bevestigd van gegevens over de ontvangst van geld en cryptocurrency uit Oekraïne door de daders van de terroristische aanslag op Crocus City Hall. Bovendien is er een cryptocurrency-rekening ontdekt die vermoedelijk werd gebruikt door de organisator en de daders van de misdaad, schrijft Infowars.

Het is van het grootste belang dat de gegevens in de technische apparaten die in beslag zijn genomen van de verdachten van de terreuraanslag in de Crocus City Hall hun connectie met Oekraïne hebben bevestigd, vertelde Kirill Kabanov, voorzitter van het Nationaal Comité voor Corruptiebestrijding, aan Sputnik.

De eerste gegevens van de arrestanten in de zaak met betrekking tot de terreuraanslag wezen erop dat Oekraïne aan de touwtjes trok. Het nieuwe rapport van de Russische Onderzoekscommissie wijst echter naar de Oekraïense speciale diensten, en “we moeten begrijpen dat ze rechtstreeks verbonden zijn met de CIA en MI6 en MI5,” zei Kabanov.

Sputnik heeft een mogelijke tussenpersoon in de cryptocurrency portemonnee ontdekt bij de terroristische aanslag bij Crocus.

Een cryptocurrency wallet, waarvan het nummer werd gepost op een Telegramkanaal dat gelinkt is aan de Voice of Khorasan (een Telegramkanaal dat gelinkt is aan ISIS-K), heeft naar verluidt… pic.twitter.com/8eOGuQA7PE – Sputnik (@SputnikInt) 30 maart 2024

“Daarom probeert het Westen dit in de doofpot te stoppen door een vogelvrije internationale terroristische organisatie overal de schuld van te geven. Om het gezicht te redden en te verbergen dat Oekraïne zelf een enorme terroristische organisatie is,” zei Kabanov, die ook lid is van de Mensenrechtenraad.

Het lopende onderzoek naar de aanslag op de Crocus City Hall heeft bewijs gevonden voor de connectie van de terroristen die de gruwelijke misdaad uitvoerden met Oekraïense nationalisten, zei de Russische Onderzoekscommissie op 28 maart.

  Nazisme, wokisme en de vreemde wereld van Zelensky's Oekraïne

“De eerste resultaten van het onderzoek bevestigen volledig de geplande aard van de acties van de terroristen, de zorgvuldige voorbereiding en de financiële steun van de organisatoren van de misdaad. Als gevolg van het werken met de aangehouden terroristen, het analyseren van de technische apparaten die van hen in beslag zijn genomen, het analyseren van informatie over financiële transacties, is bewijs verkregen van hun connectie met Oekraïense nationalisten,” zei het Russische Onderzoekscomité op Telegram.

De terroristen ontvingen aanzienlijke hoeveelheden geld en cryptocurrency uit Oekraïne, voegden Russische onderzoekers eraan toe.

Rusland heeft bewijs verkregen dat de terroristen van het Crocus Stadhuis aanzienlijke sommen geld en cryptocurrency uit Oekraïne hebben ontvangen, zo heeft de Russische Onderzoekscommissie gemeld. – Sputnik (@SputnikInt) 28 maart 2024

De speciale diensten van Rusland hebben hun taak volbracht door dit bewijs bloot te leggen, maar toch “weigeren ze ons in het Westen te horen, de mechanismen van de wereld werken niet,” zei Kirill Kabanov.

“De Amerikanen kunnen wegkomen door met een flesje te zwaaien en het te gebruiken als voorwendsel om een oorlog te beginnen en een hele staat te vernietigen, zoals het geval was met Irak. Helaas ben ik er helemaal niet zeker van dat ons bewijs van cryptocurrency transfers gehoord zal worden. Hoewel dit voor burgers van veel landen hun perceptie van de realiteit zou kunnen versterken,” merkte de expert op.

Voor mensen in Westerse landen wier leiders het regime in Kiev blijven steunen, is het volgens de analist de hoogste tijd voor een realiteitscheck over wat er echt gebeurt in Oekraïne.

  80.000 Russen vallen Bakhmut aan - Honderden Oekraïense soldaten gedood (Video's)

“Het is heel belangrijk dat ze beginnen te begrijpen wat er allemaal gebeurt in Oekraïne, ook in hun eigen land. Voor ons was het vanaf het begin duidelijk wie er achter deze terroristische aanslag zat… Ik denk dat het tijd is dat de wereld dit ook begrijpt,” merkte Kabanov op.

Op 22 maart vond er een schietpartij plaats in de concertzaal van de Crocus City Hall in de stad Krasnogorsk, net buiten Moskou, gevolgd door een enorme brand. Een Sputnik-correspondent die getuige was van de aanval meldde dat een aantal schutters in camouflage de muziekzaal binnendrongen, mensen van dichtbij beschoten en brandbommen gooiden. De Russische Onderzoekscommissie zei dat ten minste 143 mensen werden gedood en 360 gewond raakten als gevolg van de aanval. De vier hoofdverdachten in de zaak – allen burgers van Tadzjikistan – werden aangehouden en beschuldigd van terrorisme.

Als onderdeel van het lopende onderzoek is een cryptocurrency rekening ontdekt die naar verluidt gebruikt werd door de daders van de aanslag, en via welke een bedrag gelijk aan de helft van wat aan de terroristen beloofd was voor de aanslag op het concertgebouw werd overgemaakt.

Een link naar de rekening werd geplaatst op Voice of Khorasan, een Telegram-kanaal dat gelieerd is aan ISIS-Khorasan.

Met betrekking tot de financiële transacties die aan het licht zijn gekomen, “is het feit dat we hebben bewezen dat de overboekingen verband houden met Oekraïne het bewijs dat deze monsters niet alleen steun ontvingen, maar ook werden betaald voor het uitvoeren van de opdracht,” zei Kabanov en voegde eraan toe:

  Trump belooft binnen 24 uur een einde te maken aan het Oekraïne-conflict

“Ze voerden orders uit die uit Oekraïne kwamen. Dit zijn niet zomaar wat ideologisch gemotiveerde terroristen. Absoluut niet. Dit zijn huurmoordenaars. Ja, ze zijn radicaal, ja, ze belijden een radicale ideologie, maar het zijn gewoon moordenaars die werden ingehuurd door de zogenaamde ‘beschaafde wereld’, precies zodat ze deze vreselijke misdaden zouden plegen.”

Mensen die in Tadzjikistan worden vastgehouden voor mogelijke banden met de aanslagplegers op de Crocus City Hall worden ook verdacht van banden met ISIS*, vertelde een bron bij de Tadzjiekse inlichtingendiensten aan Sputnik.

Wat betreft het traceren waar de fondsen vandaan kwamen en waar ze naartoe werden gestuurd, dat is niet zo moeilijk als het lijkt, zei de voorzitter van het Nationaal Comité voor Corruptiebestrijding.

“We hebben hier in Rusland efficiënte mechanismen, waaronder monitoring, die in principe alle betalingen kunnen traceren, zelfs in cryptocurrency. Dergelijke monitoring wordt bijvoorbeeld gebruikt om bewijsmateriaal in strafzaken aan het licht te brengen. Er zijn speciale technieken die worden gebruikt door inlichtingendiensten, die niet openbaar worden gemaakt, om dergelijke overboekingen te volgen. We moeten begrijpen dat elke actie op het internet een spoor achterlaat, en niet alleen op het internet. Het is alsof je een slee door de sneeuw sleept,” concludeerde Kirill Kabanov.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BIOLOGISCHE RASSENOORLOGEN: Defensierapport waarschuwt dat toekomstige plagen gericht zullen zijn op specifieke genomen en rassenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Oekraïens nieuwe “soldaten” – zo jong dat ze nog niet SCHEREN!
Volgend artikel25 jaar weggeveegd van de levensverwachting van volledig gevaccineerde mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Als jarenlange lezer van Frontnieuws hierbij bedankt voor jullie tomeloze inzet om ons het nieuws ongekleurd en naar waarheid te brengen.

    Thnxs!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in