Het Westen zit vast in een impasse waarin het vestigen van de aandacht op Oekraïense soldaten in neonazi-uniformen “Russische propaganda in de kaart dreigt te spelen”, maar het negeren ervan de praktijk normaliseert, zo heeft de New York Times laattijdig toegegeven.

De New York Times heeft een verhaal gepubliceerd dat een belangrijk oorlogstijd mediatraditie lijkt te doorbreken, namelijk dat elk kritisch onderzoek naar Oekraïne impliciete steun voor Rusland is, aangezien het de moeilijkheden bespreekt van de neonazi-symbooldragende frontlijnstrijders van Oekraïne, schrijft Breitbart.

Het rapport, dat in de kop verwijst naar “netelige kwesties”, belicht verschillende gevallen waarin Oekraïense en NAVO-autoriteiten gedwongen werden om berichten op social media te verwijderen waarin het werk van de Oekraïense strijdkrachten die “het land verdedigen tegen de invasie van Rusland”, gepromoot werd. Met regiments- en “morele” patches die geaccentueerd zijn met nazi-emblemen zoals gehaakte kruizen, zonnewielen en doodshoofden, kunnen de afbeeldingen problemen opleveren voor degenen die weten dat het door Vladimir Poetin verklaarde oorlogsdoel om Oekraïne te “deNazificeren” onjuist is omdat Oekraïne geen nazi-land is.

De NYT meldt:

[Foto’s van neonazi patches] dreigen de propaganda van de heer Poetin te versterken en brandstof te geven aan zijn valse beweringen dat Oekraïne ” gedenazificeerd” moet worden – een standpunt dat voorbijgaat aan het feit dat de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, Joods is. Meer in het algemeen dreigt de ambivalentie van Oekraïne ten opzichte van deze symbolen, en soms zelfs de acceptatie ervan, een nieuw, mainstream leven te geven aan iconen die het Westen al meer dan een halve eeuw probeert uit te bannen.

  Media blijven "Amerikaanse overheidsfunctionarissen zeiden" claimen, zelfs als het duidelijk om leugens gaat

… Tot nu toe heeft het beeldmateriaal de internationale steun voor de oorlog niet aangetast. Het heeft diplomaten, Westerse journalisten en belangengroepen echter wel in een lastig parket gebracht: De aandacht vestigen op de iconografie dreigt de Russische propaganda in de kaart te spelen. Door niets te zeggen kan het zich verspreiden.

De zeer nauwe dubbele standaard die nu lijkt te gelden voor neonazi-symbooldragende soldaten in Oekraïne werd onderstreept door Glenn Greenwald toen hij schreef: “In de VS wordt iedereen met een MAGA-pet beschouwd als een nazi en moet vernietigd worden… liberalen zien daadwerkelijke, echte nazi’s in Oekraïne en willen hen financieren en bewapenen.”

Retorisch concludeerde hij: “Misschien zijn er op lange termijn gevaren verbonden aan het overspoelen van nazi-bataljons met geavanceerd wapentuig?”.

Het NYT-artikel merkt op dat velen in Oekraïne deze historische symbolen niet als nazi-symbolen zien, maar eerder als symbolen van trots en onafhankelijkheid – iets wat het artikel zelfs aangeeft dat de interpretaties gemeen hebben met gevoelens over de confederale ‘Southern Pride’-vlag in de VS – en dat velen, waaronder westerse anti-haatgroepen, hebben besloten om te zwijgen over Oekraïne om niet de Russische propaganda te lijken te steunen.

Deze openhartige bekentenissen zijn opzienbarend, juist omdat veel Westerse gevestigde media, waaronder niet in de laatste plaats de NYT, tot nu toe stug doorgingen met het uitschelden van mensen die in het verleden “valse beweringen” verspreidden over de Oekraïense neonazi-iconografie.

In een artikel van de NYT uit 2022 stond bijvoorbeeld dat praten over het Azov Bataljon misleidend was, omdat analisten hadden gezegd dat hun portrettering in de Russische media “de mate waarin de leden neonazistische standpunten aanhangen, overdrijft”. Dat artikel volgde op een soortgelijke veroordeling van het te veel aandacht schenken aan de ongebruikelijke verspreiding van neonazistische symboliek in Oekraïne door de BBC eerder dat jaar, die het aantal zelfbenoemde nazi’s in het Azov Bataljon leek weg te wuiven omdat ze zo effectief waren in het doden van Russen.

  Rusland maakt nu ook Japan koud: Geen olie, geen gas, geen Sakhalin-2 project

Ros Atkins van de BBC citeerde de eigen beoordeling van Azov dat “sommige van haar strijders nazistische opvattingen hadden… slechts 10 tot 20 procent van de groep zijn nazi’s”, en merkte op “dat het een heel klein deel van het Oekraïense leger is”, en één die in de woorden van een aangehaalde expert “gewoon goede strijders” zijn.

De media lijken veel meer bereid te zijn geweest om de politieke standpunten van Oekraïense strijders te bespreken buiten tijden van directe conflicten, waarbij Reuters in 2018 schreef over “Ukraine’s neo-Nazi Problem”. Ondertussen nam het Amerikaanse Congres in 2018 een bepaling op in de omnibuswet voor overheidsuitgaven van $1,3 biljoen die verbood dat Amerikaanse wapens naar het aan de nazi’s gelieerde Azov Bataljon in Oekraïne zouden gaan. Het wetsvoorstel bepaalde specifiek dat “geen van de fondsen die door deze wet beschikbaar worden gesteld, mogen worden gebruikt om wapens, training of andere bijstand te leveren aan het Azov Bataljon.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat is het volgende?
Volgend artikelWaarom de Kachkovka-dam werd opgeblazen – De situatie aan de fronten Vuhlendar en Bakhmut – Zware Oekraïense verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Gaat zeker een probleem worden, want die zitten straks hier als Vladimir aan de Poolse Grens staat.
  En wie gaat er dan wat aan doen, de politie die anti 1.5m Omatjes aankan? Of ene handjevol Boa’s?
  Gaat helemaal goedkomen….misschien ook niet, de opgeblazen dam zijn nu schijnbaar de russen geweest om de kerncentrale te beschadigen, dat feest gaat de komende dagen alleen nog maar gekker worden.
  De paddestoelen komen eraan.

 2. In de bossen ten westen van Kremennaya sloegen Russische parachutisten de aanval van de strijdkrachten van Oekraïne af. Een Oekraïense tank langs de weg deze werd werd ziek en de toren scheurde los van het chassis.
  https://t.me/voenndelo/1796

  Het Oekraïense leger gooide een camouflagenet op de BM-21 Grad. Maar de drone-operator ziet alles. De klap werd geleverd door een kamikaze-drone “Lancet”.
  https://t.me/voenndelo/1800

  Het Oekraïense leger toonde een obsceen gebaar naar de Russische strijders. Een paar seconden later werd hij ingehaald door een sluipschutterskogel.
  https://t.me/voenndelo/1802

  In de bossen ten westen van Kremennaya namen Russische soldaten een Oekraïense soldaat gevangen met een chevron van de SS-divisie “Galicia”.
  De SS-divisie “Galicia” is een tactische formatie van de SS-troepen van nazi-Duitsland, gerekruteerd uit Oekraïense vrijwillige medewerkers en nam deel aan de Tweede Wereldoorlog in 1943-1945.
  https://t.me/voenndelo/1673

  Grappig die gast die instapte deed de linker achterdeur dich
  Het Oekraïense leger toonde de uitrusting waarmee ze op gevechtsmissies gaan. Het is opmerkelijk dat er zelfs camouflage wordt aangebracht en dat er een camouflagenet bovenop zit.
  https://t.me/voenndelo/1676

  Een andere Poolse gemotoriseerde artillerie-mount AHS Krab werd het slachtoffer van de Russische Lancet kamikaze-drone.
  https://t.me/voenndelo/1681

  Een Oekraïense houwitser verstopte onder een camouflagenet, maar een kamikaze-drone vond het. Ergens aan de voorkant in het Kremennaya-gebied.
  https://t.me/voenndelo/1691

  Beelden van de aankomst op de posities van de nationale groep “Gonor” van de strijdkrachten van Oekraïne in het gebied van de snelweg Chasov Yar – Artyomovsk. De bosplantage was van jou, het is van ons geworden.
  https://t.me/voenndelo/1697

  1 video, aanval op de posities van de strijdkrachten van Oekraïne in het bos ten westen van Kremennaya.
  https://t.me/voenndelo/1729
  2 video’s van Oekraïense soldaten die sterven aan bloedverlies. Geen van hen kwam helpen.
  https://t.me/voenndelo/1730

  Een drone filmde het werk van een Russische tank in de bossen ten westen van Kremennaya. De bemanning sloeg toe op het Oekraïense leger, ondanks artilleriegranaten die in de buurt vielen en treffers van granaatwerpers.
  Om 00:49 raakte de tank vanuit een granaatwerper.
  https://t.me/voenndelo/1733

  Naar verluidt tonen de beelden de vernietiging van het Amerikaanse gemotoriseerde kanon M109 Paladin. Een Russische drone richtte een geleid, uiterst nauwkeurig 152 mm Krasnopol-projectiel op het doelwit. Eén treffer was genoeg om de ACS te vernietigen.
  https://t.me/voenndelo/1766

  Het Oekraïense leger gooide een camouflagenet op de BM-21 Grad. Maar de drone-operator ziet alles. De klap werd geleverd door een kamikaze-drone “Lancet”.
  https://t.me/voenndelo/1800

  Het Oekraïense leger probeerde de Amerikaanse 155 mm M777-houwitser in de richting van Kherson te verbergen. Niet gelukt.
  https://t.me/voenndelo/1811

  Oekraïense soldaten ten westen van Kremennaya verlieten hun posities in de bosgordel en renden naar een andere bosgordel aan de andere kant van het veld. Iemand had geluk, maar iemand werd geraakt door een geleide antitankraket (00:14).
  https://t.me/voenndelo/1828

  Een drone filmde de posities van de strijdkrachten van Oekraïne nabij Artemovsk (Bakhmut). Alle loopgraven liggen bezaaid met dode Oekraïense soldaten. Tegelijkertijd blijven de strijdkrachten van Oekraïne reserves trekken in de richting van Artemovskoye.
  https://t.me/voenndelo/1854

  Beelden van een Oekraïense drone in de buurt van Artemivsk. Het leger van de 54e brigade probeerde de Russische bunker te bestormen.
  00:36 – Oekraïense soldaat wordt in het hoofd geschoten.
  00:41 – Een helm redt een Russische soldaat van de dood.
  Als gevolg hiervan trokken de strijdkrachten van Oekraïne zich terug, de granaten raakten op. (zoals de Oekraïners zelf opmerkten aan het einde van de video…)
  https://t.me/voenndelo/1855

  1e video: een gebroken colonne van de strijdkrachten van Oekraïne, die probeert uit Artemivsk te komen. De uitrusting zonk in de modder en kwam onder artillerieaanvallen te liggen.
  https://t.me/voenndelo/1363
  2e video: het werk van de Russische tank in Artyomovsk. Vuur op de vijand vanaf een korte afstand.
  https://t.me/voenndelo/1364

  Dankzij attente abonnees kwamen we erachter dat de tweede video dezelfde plotselinge aankomst is, alleen voor Russische jagers. De auteur raakte niet gewond en gebruikte het hemostatische verband “Hemoflex Kombat”.
  https://t.me/voenndelo/1482

 3. Kijk Adriaan met deze beelden hebben wij wat aan , dit zijn echte dingen
  Mooi dat je ze online zet , Bravo ga zo door dan kunnen die zielige anti Rusland ook zien wat echt is .
  Goed gedaan ouwe

 4. Ze zitten hier al en beginnen zich te roeren tesamen met vele Poolse zwartwerkers..hun drugsgebruik loopt de spuigaten uit..ook goed voor een aantal Marokkanen… Antwerpen heeft alleen nog zijn voetbalploeg…

 5. politici die neonazis ondersteunen zijn een schande voor de wereld. ze maken een lachertje van ieder slachtoffer in de 2e wereldoorlog.
  De 2e wereldoorlog werd door zakenmensen gefinancierd. Tegenwoordig bepalen zakenmensen de politiek veel openlijker, kijk naar de bilderbergers, trilateral commission, council of foreign realations en meer van dit soort indirecte beleidsmakers die niet door parlementen gecontroleerd worden.
  Zij die beslissen zijn niet gekozen. Zij die gekozen zijn hebben niets te beslissen.
  citaat uit het boek : “machtbeben”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in