Woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova / Сурен / Wikimedia / (CC BY 3.0)

De concepten van hegemonie en mondiale dominantie, waar het collectieve Westen zich aan vastklampt, hebben geen plaats in de multipolaire wereldorde – die al werkelijkheid aan het worden is, zei de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova op zaterdag, bericht RT.

In haar toespraak tijdens een paneldiscussie over nieuwe normen voor internationale betrekkingen op het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF), hekelde Zakharova de westerse regeringen omdat ze zich verzetten tegen de structurele veranderingen die al in gang zijn gezet met betrekking tot de zelforganisatie van naties en hun interacties met andere staten.

“We hebben het over polycentrisme, een afwijking van eerdere normen, en we zien het wanhopige verzet van het Collectieve Westen… Ze zien de norm anders – als hun eigen dominantie, als een wereldorde gebaseerd op één regel – die ze moeten domineren zoals voorheen, en iedereen moet alleen doen wat de dominante hen toestaat te doen,” stelde ze, eraan toevoegend dat de drang naar dominantie de mensheid ooit alleen maar “naar monsterlijke tragedies heeft geleid,” waaronder kolonialisme en nazisme.

“Vandaag de dag is het hegemonisme, een obsessie met overheersing, een pijnlijk pseudo-messiaans idee van [het Westen]’s wereldwijde missie… Maar noch mensen noch staten kunnen zichzelf tot missionarissen uitroepen, alleen de geschiedenis kan bewijzen of hun missie goed was of gebaseerd op ongezonde ideeën,” zei Zakharova.

Ze voegde eraan toe dat de ideeën van wereldwijde dominantie, van het exceptionalisme van sommige naties te midden van de vernietiging van etnische en culturele identiteiten van andere herhaaldelijk zijn geuit door westerse leiders. Ze zei verder dat deze ideeën niet worden gedeeld door de mondiale meerderheid, die het concept van multipolariteit al heeft omarmd.

  Video: Verrassingsontmoeting van Oekrainse tank met Russische vrachtwagens aan de frontlinie van Kherson

“We moeten niet vergeten dat zij een minderheid zijn – het collectieve Westen… hun wereldbeeld wordt door niemand gedeeld, behalve door hen,” zei ze, verwijzend naar memoranda die zijn aangenomen door multinationale blokken als de door Rusland geleide BRICS-groep, de Shanghai Samenwerkingsorganisatie, de Afrikaanse Unie en andere, waarin de lidstaten zich ertoe verbinden een multipolaire wereldorde te vormen.

“De SCO… omvat 3 miljard mensen – de helft van de mensheid… BRICS beslaat meer dan 30% van de landmassa van de aarde, 45% van de wereldbevolking – ongeveer 3,5 miljard mensen, en 33% van het mondiale BBP… 3% meer dan het BBP van de G7,” verklaarde ze.

Zakharova merkte op dat zelfs in het Westen sommige analisten beweren dat “de VS al lange tijd geen wereldhegemoon meer zijn,” terwijl “hun acties in de internationale arena hebben geleid tot destabilisatie van de wereldpolitiek.” Zolang er echter geen significante veranderingen zijn in het beleid en de ideologie, hebben Rusland en zijn wereldwijde bondgenoten “een lange strijd voor de boeg” om een echte polycentrische wereldorde te vormen, zei ze.

“Hoewel onze zaak niet eenvoudig is, is ze waardig en nobel. En we zullen dit pad bewandelen als een wereldwijde meerderheid. We noemen het echter geen missie, we noemen het ons doel en doelstelling.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nieuwste Europese propaganda: Rusland overspoelt Europa met illegale migrantenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe perceptie van Poetin en Rusland veranderen? Reken er maar niet op
Volgend artikelRechtse tsunami: Conservatieven nemen toe in stemming Europarlement, Le Pen verplettert Macron, Duitse SPD lijdt recorddaling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  1. Maria Zakharova kan het zo mooi verwoorden, net als een Lavrov, humor hebben zij ook nog, mijn hoop is op al die volkeren,landen die een nieuwe wereld willen, respect inderdaad en hoop, je moet toch wat want er vallen zoveel doden nu en we weten wel wie daar verantwoordelijk voor zijn toch, niet tan nou dan!

  2. Amerika en Europa heeft het hegemonie om zeep geholpen door geld als chantage middel te gebruiken naar Europese en wereld landen. Nog los van de goudstandaard los te koppelen van de geld persen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in