Een Franse expert op het gebied van infectieziekten heeft zijn ernstige bezorgdheid geuit over de “hoge frequentie” van de bijwerkingen die worden ondervonden door mensen die het Covid-19-vaccin krijgen.

Professor Eric Caumes, hoofd van de afdeling infectie- en tropische ziekten van een groot ziekenhuis in Parijs en een van de belangrijkste Franse Covid-19-deskundigen, zegt dat hij nog nooit zoveel negatieve bijwerkingen heeft gezien met een vaccin als met het vaccin van Pfizer, dat volgende maand in Frankrijk op grote schaal zal worden verspreid.

In een interview met het Franse dagblad Le Parisien spreekt hij over de problemen die hij aantrof nadat hij een rapport van de FDA over het Pfizer-vaccin had bekeken:

Toen ik de 53 pagina’s las, viel me iets op. Ik heb nog nooit zo’n hoge incidentie van ongewenste voorvallen met een vaccin gezien. Naast kleine injectiereacties zoals lokale roodheid en pijn, komen andere bijwerkingen in een relatief hoog aantal gevallen voor, vooral bij jongeren en na de tweede dosis.

Hij wijst erop dat terwijl koorts niet zo ongewoon is na het ontvangen van elk type vaccin, 15,8 procent van de mensen in de leeftijd van 18 tot 55 jaar koorts had van 38 graden Celsius of hoger in de week na de tweede injectie van het Covid-19-vaccin, en 45 procent had medicijnen nodig om koorts of pijn te behandelen. Nog eens 55 procent had hoofdpijn, zegt hij, terwijl 62 procent moe was. “Nee, echt, dat is veel te veel, misschien is er een probleem…,” voegt hij eraan toe.

  Ontmaskering van parlementsleden die voor de 'gezondheidspas' hebben gestemd - "Voetbalstadions gereedmaken om de verraders neer te zetten"

Caumes zegt dat hij meestal een groot voorstander is van vaccins, die volgens hem wonderen zijn en “de slimste medicijnen die er zijn, omdat ze eerder voorkomen dan genezen”. Toch voelt hij zich gedwongen om de waarheid te vertellen over het Covid-19 vaccin, omdat hij vreest dat mensen zullen stoppen met het vertrouwen van artsen als ze deze zaken niet bespreken.

De Franse regering heeft al genoeg doses van het Covid-19 vaccin gekocht om 100 miljoen mensen te vaccineren, ook al hebben ze maar 68 miljoen inwoners. Ze zijn van plan om het in januari aan de massa te geven. Caumes heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat de Franse regering al heeft betaald voor de vaccinaties “zonder zelfs maar te weten of ze veilig zijn”.

Hij raadt jonge of gezonde mensen niet aan om het vaccin te nemen:

Niet alleen is er een gebrek aan informatie, maar deze injecties op basis van genetisch materiaal (boodschapper RNA) zijn tot nu toe nooit het commercialiseringsstadium gepasseerd. Misschien zijn ze revolutionair, maar ik wil bewijs van hun betrouwbaarheid, anders komt het neer op blind vertrouwen in de farmaceutische industrie, zegt Caumes.

Caumes kreeg onmiddellijk terugslag van de Franse autoriteiten voor zijn openhartigheid. Zijn veroordeling van de haast om Pfizer- en Moderna-vaccins te krijgen werd al gezien als een obstakel voor het Franse vaccinatiebeleid. De Franse minister van Volksgezondheid, Olivier Véran, reageerde onmiddellijk en zei dat Caumes “soms onzin spreekt”.

Maar Caumes herhaalde zijn kritiek in de Le Parisien.

Pfizer en Moderna kondigden gewoon hun succes aan in een persbericht. In mijn carrière als arts heb ik nog nooit zoiets gezien. Je moet beseffen dat er nog steeds geen spoor van wetenschappelijke publicatie is. We lopen op ons hoofd.

Politie bestormt christelijke kerkdienst terwijl Ramadan-moslims het politiebureau in brand steken

Vorig artikelEerste Coronavaccin-gewonden in de VS
Volgend artikelTwitter meldt dat het alle berichten zal verwijderen waarin wordt beweerd dat vaccins mensen kunnen schaden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Ik heb vorige week alle dagen met masker op gewerkt.
  Deze week longontsteking-achtige verschijnselen.
  Langdurig maskers dragen is niet gezond.
  Te hoge luchtvochtigheid en warmte, ideale omstandigheden om bacteriën te kweken in longen en luchtpijp.
  Heb er nu nog last van.

  • Nee, dat lijkt mij ook niet echt gezond om er de hele dag mee te lopen.
   Zo dadelijk ben je nog champions aan het kweken in je longen.
   Winkel personeel heeft ze ook niet de hele dag op.

 2. Mondmaskers zijn waarachtige broeihaarden van pneumokokken bacteria.
  Ook tijdens de Spaanse griep van 1918 was niet dit griepvirus maar wel de pneumokokken bacteria de echte killers.

 3. Ach blijkbaar ga je er niet dood aan want anders had hij zich niet laten vaccineren. Er zijn zoveel medicijnen waar je bijwerkingen van krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in