De protesten tegen het vaccinpaspoort van Macron gaan in Frankrijk voor het negende weekend op rij door met honderdduizenden demonstranten op straat. De politie wordt steeds wreder in haar omgang met het publiek. Twee vrouwen werden onder meer met knuppels geslagen toen zij een winkelcentrum bezochten zonder eerst hun vaccinpas te tonen.

De protesten van zaterdag komen een dag nadat de Franse minister van Volksgezondheid Agnes Buzyn in staat van beschuldiging is gesteld voor haar aanpak van de Covid-19 “pandemie”. Buzyn is zwaar bekritiseerd voor haar gebrek aan actie aan het begin van de pandemie.

In januari 2020 zei ze dat er “praktisch geen risico” was dat Covid-19 zich vanuit China naar Frankrijk zou verspreiden en dat “het risico van verspreiding van het coronavirus onder de bevolking zeer gering is,” schrijft France24.com.

Wilden winkelen – neergeslagen door de politie

De twee vrouwen die een winkelcentrum in Parijs zijn binnengegaan zonder hun vaccinpas te tonen, zijn door de oproerpolitie bruut aangepakt. Een vrouwelijke politieagente slaat een van de vrouwen meerdere malen met een knuppel, terwijl de andere met een schild in haar gezicht wordt geslagen, voordat beiden op de grond worden gedwongen. Tot tien politieagenten waren bij de aanval betrokken. Zoals op de video hieronder te zien is, vielen sommigen van hen vervolgens degenen aan die het incident filmden.

De dag begon echter iets vreedzamer, met iedereen die zong en met vlaggen zwaaide in de demonstratiemars.

“Zaterdag werd gekenmerkt door geweld”

  Nieuwe data: volledig gevaccineerde personen lopen niet alleen COVID op, maar dragen ook meer virus bij zich waardoor ze ongevaccineerden infecteren

In vergelijking met de vorige betrekkelijk rustige protesten, werd zaterdag gekenmerkt door geweld, schrijft Lefigaro.fr. In Parijs zijn demonstranten en politie in de loop van de dag herhaaldelijk met elkaar in botsing gekomen.

In de buurt van de Champs-Élysées heeft de politie zaterdagochtend vroeg traangas gebruikt om demonstranten uiteen te drijven. Naar verluidt zijn in de loop van de dag in totaal 85 mensen gearresteerd.

Traangas werd op grote schaal gebruikt. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben ongeveer 121.000 mensen deelgenomen aan de betogingen van zaterdag, waarvan 19.000 in Parijs. In totaal zouden er op 207 plaatsen in het land demonstraties hebben plaatsgevonden.

In Toulouse werden betogers aangevallen door een niet-geïdentificeerde groep die de kant van Macron kiest. Er braken hevige gevechten uit.

Sfeer steeds agressiever

Drie politieagenten zouden tijdens de demonstraties gewond zijn geraakt. Het aantal gewonden onder de demonstranten is niet bekend. Uit berichten op social media blijkt dat de politie in veel gevallen hard is opgetreden tegen tegenstanders van de vaccinpas.

Demonstranten voor het Hooggerechtshof gestopt

  Schapenkanonnenvoer

In de namiddag probeerden demonstranten het Palais-Royal te bereiken, waar het Franse Ministerie van Cultuur en het Hooggerechtshof, de Conseil d’État, gehuisvest zijn, maar werden tegengehouden door de politie.

Tijdens de botsingen bij het Palais-Royal werden politievoertuigen in brand gestoken. Een politieagent wordt ook op zijn helm geraakt door een straatsteen die door iemand wordt gegooid.

Demonstranten gooiden flessen, straatstenen en andere voorwerpen naar de politie, die daarop het hele gebied met traangas overgoot om de menigte uiteen te drijven.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Spaans bedrijf dwingt 23-jarige zwangere werkneemster zich te laten vaccineren – kind na 42 minuten en moeder na 6 dagen doodVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelEr bestaat geen “Deltavariant” – geen enkele klinische test kan de diagnose “Delta” stellen en het hele narratief is een door de systeemmedia gefabriceerde oplichterij
Volgend artikelVerpleegkundigen-klokkenluiders ontmaskeren media’s valse “Pandemie van de Ongevaccineerden” verhaal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. zoals verwacht begint het meer en meer te escaleren in Frankrijk…en dit is nog maar het begin denk ik , maar ik kan de burgers ginder geen ongelijk geven , het is genoeg geweest , meer dan genoeg…

 2. De haat die ontstaan is tegen politie is enorm, en die gaat niet meer weg.
  De politici die ervoor verantwoordelijk zijn dat hun eigen bevolking en politie elkaars erfvijanden worden zouden moeten worden verwijderd.
  In heel Europa is het zelfde aan de gang, maar de Great Reset zal er net door komen op die manier, enkel veel bloed, haat en er is een terruer cultus aan het groeien die decennia zal doorwoekeren.

  WANBELEID in het kwadraat, met enkel slachtoffers. Als er ergens een Great reset nodig is dan is dat in de politiek kaste van Europa, daar zou met een luizenkam moeten worden geveegd wil Europa zijn beschaving behouden.

  • De politie zou hun hersenen moeten gebruiken. Die zijn zelf debet. Die kunnen ook weigeren om de bevolking te terroriseren maar doen dat niet.

 3. Niemand wil het zeggen dus doe ik het wel. Bij al dit soort zaken moet de politie aangevallen worden.steeds weer. Keer op keer. Toekijken is niet goed. Of iets is acceptabel of niet. Medeburgers die zich verzetten moeten gesteund worden. De politie ondersteunt nu terreur. Laat dit niet voortduren als jij in angst moet leven dan zij ook. It has to stop.

 4. Hallo, even in aanvulling van jullie reportage over de aantallen personnen die de straat opzijn gegaan afgelopen zaterdag, dit gaattot in de miljoenen… Geen duizenden! Het is maanden geleden met duizenden over heel frankrihk begonnen maar dit kun je niet afdoen met een paar duizend…Dat gaat nog oplopen de komende zaterdagen. Iedereen weethier dat na de zomervakantie de demonstraties weer beginnen. Ditkeer is er voor iedereen wel een reden om de straat op te gaan.
  Vergeet nietdat de basis voor de Rechten van de Mens in Frankrijk ligt.
  Franse groetjes
  Berlin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in