Facebook stuurt nu meldingen die gebruikers aanmoedigen om groepen te verlaten die “desinformatie” over Coronavirus posten

3

Facebook heeft een nieuw notificatiesysteem gelanceerd dat gebruikers zal aanmoedigen om groepen te verlaten wanneer Facebook een van de berichten van de groep wegens  “desinformatie” over Coronavirus verwijdert.

Fast Company meldt dat deze meldingen worden verzonden naar alle gebruikers die een bericht hebben geliked, becommentarieerd of gedeeld dat later door Facebook wordt verwijderd omdat het “valse, potentieel schadelijke informatie over COVID-19” bevat.

Gebruikers die deze meldingen openen, worden doorgestuurd naar een pagina met een miniatuurafbeelding van het bericht dat werd verwijderd, een beschrijving of ze het bericht hebben geliked, becommentarieerd of gedeeld en de reden waarom het bericht werd verwijderd. Als deze gebruikers lid zijn van een groep die oorspronkelijk het verwijderde bericht heeft gepost, zal Facebook hen ook een optie geven om de groep te verlaten.

Facebook vertelt Fast Company dat het deze nieuwe meldingen lanceert omdat het oorspronkelijke waarschuwingssysteem dat het in april lanceerde, gebruikers in verwarring bracht. Dit eerste systeem stuurde berichten naar de nieuwsfeed van gebruikers die het bericht van het Coronavirus hebben geliked, becommentarieerd of gedeeld dat Facebook als “schadelijke” Coronavirus “desinformatie” beschouwt.

Dit nieuwe notificatiesysteem is het eerste grote instrument dat Facebook heeft uitgebracht dat gebruikers aanmoedigt om groepen te verlaten nadat Facebook hun inhoud heeft gemarkeerd.

En volgens Alex Leavitt, een productonderzoeker op het gebied van desinformatie bij Facebook, overweegt het bedrijf de reikwijdte van deze applicatie uit te breiden.

De release van dit systeem is de laatste van verschillende Facebook maatregelen die verder gaan dan het onderdrukken en censureren van inhoud en in plaats daarvan actief ontmoedigen of voorkomen dat gebruikers interactie hebben met inhoud die Facebook als desinformatie beschouwt.

In augustus is het bedrijf begonnen met het waarschuwen van gebruikers wanneer zij proberen een Coronavirus gerelateerd artikel te delen. Het bedrijf kondigde ook een nieuw diepgaand leersysteem aan dat automatisch verkeerde informatie detecteert en een tool die gebruik maakt van “desinformatie-markers” om automatisch een einde te maken aan online afwijkende Coronavirus inhoud.

Facebook censureert video van vrouw betreffende ‘buitenlandse’ man die haar seksueel aanvalt op Franse trein

Vorig artikelIs er dit jaar geen seizoensgriep of is griep “de tweede Coronagolf”?
Volgend artikelAfD politica haalt vernietigend uit naar Merkel-regime: “Jullie veranderen Berlijn in Bagdhad” 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Heb dat zinkende schip fakeboek al lang geleden verlaten. En die groep word steeds groter dus hun invloed steeds minder. Zo ook met jewtube en andere asociale media. Nog even en dan kunnen zij nog slechts met onze belastingcenten in de lucht gehouden worden. Net zoals de nos en de pravda vodjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in