VS: verkorte gevangenisstraffen als beloning voor gevaccineerde gedetineerden

3
804

In Massachussetts krijgen gedetineerden het Covidvaccin op een heel speciale manier voorgeschoteld: voor degenen die braaf beide doses nemen, voorlichtingsmateriaal bekijken en een formulier invullen, kunnen hun straffen worden verkort.

Dit is mogelijk door een wet die zegt dat gedetineerden strafvermindering kunnen krijgen door “goed gedrag” als ze aan bepaalde programma’s en activiteiten deelnemen. Departement van Correctie commissaris Carol A. Mici schrijft hierover: “Ik heb besloten dat het ontvangen van de inenting van grote waarde is voor de rehabilitatie en zal daarom de kwijtschelding aanbieden”, meldt CNN.

Echt veel levert dit voor de delinquenten niet op: wie aan de vereiste stappen voldoet, kan een kwijtschelding van iets meer dan een week krijgen. Niettemin kan men zich afvragen dat de zogenaamd mensenreddende vaccinatie blijkbaar alleen door dergelijke aanbiedingen aan de man kan worden gebracht. Virginia, bijvoorbeeld, vertrouwt ook op vaccinatiebeloningen: gevangenen hier krijgen bijvoorbeeld telefoontijd en snacks als ze zich laten vaccineren.

Gedetineerde bekent 2 kinderverkrachters te hebben vermoord in de gevangenis: “Ik dacht dat ik iedereen een plezier zou doen”

Een "massamoord": 53 doden in Gibraltar sinds het begin van de vaccinaties

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here