Een hoge westerse delegatie is naar Oekraïne afgereisd. Na afloop verklaarde de Franse minister van Defensie ter plekke dat Kiev niet langer gratis wapens zou krijgen. De proxy-oorlog lijkt verloren, maar nu probeert het Westen er nog geld aan te verdienen, nu het nog kan.

De hoofden van de Europese ministeries van Defensie – Groot-Brittannië en Frankrijk om precies te zijn – zijn samen met secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO op een speciale missie naar Kiev afgereisd. De hoge ambtenaren willen met eigen ogen het “succes van het tegenoffensief” zien. Ze willen weten hoe en met welke militaire middelen degenen te werk gaan die al een maand lang proberen om door ten minste de eerste linie van de Russische verdediging in de speciale militaire operatiezone heen te breken, schrijft Jelena Karajewa.

De NAVO-mensen zijn echt benieuwd hoe deze hele armada van high-tech wapens die gestuurd zijn om Russische soldaten te vernietigen, absoluut nutteloos bleken te zijn en in hun onderdelen ontmanteld werden. De miljarden militaristische Godzilla moet toch iets geraakt hebben. En wat dat iets precies is, daar wil de delegatie achter komen.

Het tegenoffensief van Kiev was al lange tijd gepland, 50 landen hadden er op de een of andere manier aan deelgenomen. Ze waren bijeengekomen in de zogenaamde Ramstein Groep. Het operatieplan was niet uitgewerkt door de allerlaatste dwazen, maar door specialisten. Wat volgde was een mislukking – niet van het collectief op zich, maar van het onvoorstelbaar grote Westerse militair-industriële complex.

Zoals gewoonlijk ligt de fout in minachting voor de vijand. Vanaf het allereerste Barbarossa-plan dachten ze dat Rusland een “kolos op lemen voeten” was. Ze dachten dat als hun gemotoriseerde houwitser van het type Caesar met de steun van de Leopard tank het Russische leger zou aanvallen, het onmiddellijk zou instorten. Deze constructie, dit concept en dit idee vormden de basis voor de strategie “Hoe verslaan we de Russen”.

  Wat gaat u doen in de naderende Derde Wereld omstandigheden?

De rest was, eerlijk gezegd, een kwestie van techniek – “we spugen op hun zorgen om hun eigen veiligheid, we nemen Oekraïne aan boord, lokken ze met de Europese droom van een paradijs, en de deal is rond”.

Maar de realiteit die onlangs aan het licht kwam, verschilt sterk van de kaarten op het hoofdkwartier en de beelden op tv.

Waarschijnlijk hebben de gesprekspartners uit Kiev, die in het openbaar hun aanvalsbereidheid hadden getoond, de Europeanen tijdens het huidige bezoek achter de schermen voorzichtig laten doorschemeren dat ze de Russen niets te bieden hadden en daarom om steun, hulp en leningen vroegen. De reactie was echter onverwacht.

De Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu maakte de balans op van de gesprekken. Hij had een hele reeks topmanagers van het Franse militair-industriële complex meegenomen om hun beoordeling van de gevechtscapaciteit van Oekraïne in alle parameters te bespreken.

Wat Lecornu te horen kreeg, verbijsterde hem blijkbaar zo erg dat hij een aantal sensationele uitspraken deed. Oekraïne zal geen gratis wapens krijgen, zei hij, maar zal moeten betalen voor de leveringen – als Kiev de steun wil behouden. De minister voegde eraan toe:

“Dit is een geweldige kans voor de ontwikkeling van ons militair-industrieel complex.”

Op de vraag wat hij hiermee bedoelde, antwoordde Lecornu dat een situatie waarin het Franse leger ontwapend wordt, niet in deze tijd past. Er zullen voorraden zijn, zei hij, maar tegen geld. Tot slot verontschuldigde de minister zich, maar maakte duidelijk dat vriendschap en zaken in de toekomst gescheiden moeten blijven.

  Hoe Propaganda te planten: "Poetin is verzwakt. Rusland brokkelt af."

Het bezoek van de Europese militaire delegatie aan Oekraïne werd dus gekenmerkt door Europees pragmatisme. U kunt denken wat u wilt over hun technocraten, maar zelfs zij doen soms hun werk. Ze zijn zich bewust van de urgentie van het probleem en begrijpen en accepteren de inschatting van de Russische president Vladimir Poetin van wat er aan de hand is – zij het geforceerd en niet zo luidruchtig. Drie weken voor de reis van de hoge ambtenaren naar Kiev verklaarde Poetin ondubbelzinnig en met militaire duidelijkheid:

“Dit is geen misstap – het is een mislukking.”

Sterker nog, als een tegenoffensief mislukt (voorbereid op het NAVO-hoofdkwartier, het Pentagon en minstens een dozijn andere geheime en topgeheime locaties), is dat niet ver af van een nederlaag en overgave.

Een televisieoptreden dat de Europeanen vertelt over de “successen van het Oekraïense leger” is niet hetzelfde als het doorbreken van ten minste de eerste Russische verdedigingslinie. Dit zijn heel verschillende procedures.

Wat kan Europa nu nog doen?

Een uitweg, zoals het hoofd van het Franse ministerie van Defensie het nogal cynisch verwoordde, zou zijn om wapens te gaan verkopen aan Kiev en het land dan zelf met Rusland te laten afrekenen (na vooruitbetaling en volledige afrekening). Laat de Oekraïners vechten op de manier die ze kennen. Hoeveel er daarbij sterven is niet het probleem van de Europeanen. De Oekraïners werd de “Europese droom” verkocht. Ze zijn erin getrapt. Europa steunde hen met wapens en geld, maar nu is de la om het geld te tellen gesloten en werkt de geldautomaat ook niet meer.

  Voormalige CIA-analist: "Rusland kan kernoorlog met NAVO riskeren wegens Oekraïne!"

Dit is de meest waarschijnlijke optie, want het is moeilijk voor te stellen dat de Fransen, die in principe al lang vergeten zijn wat het betekent om een land te verdedigen, ergens op de Oekraïense steppen zouden vechten voor “vrijheid en vooruitgang”.

Maar er zijn niet alleen mensen in het Westen die relatief redelijk zijn, er zijn ook mensen die zich nog steeds wentelen in wraakgevoelens. Sommigen willen hun “grootvader in de loopgraven van Königsberg” wreken, sommigen hun voorouder die rondsprong op het ijs van de Berezina.

Europa heeft gefaald vanwege Rusland. Dit is natuurlijk geen nieuws. Wat wel nieuws is, is dat het op beschamende wijze van ons land heeft verloren – niet op punten, niet op de beslissing van de rechter, maar omdat we een absoluut duidelijk en onbetwist voordeel hadden. De speciale militaire operatie staat voor de verdediging van waarden, waarvan leven de belangrijkste is. We kwamen te hulp waar ze ons wilden doden en vernietigen. Nu moeten ze eindelijk hun les geleerd hebben. En zo niet, dan zal het zich herhalen!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Canadese sluipschutter “vreselijk teleurgesteld” over militaire realiteit in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“De Bron van Russische Wreedheid” zoals bewezen door fictie
Volgend artikelAmerika, het niet zo fraaie, heeft niet het recht om andere landen de les te lezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. “Europa heeft een verpletterende nederlaag geleden in zijn oorlog met Rusland”

  Nou dat wisten de reguurders van Frontnieuws als eersten, Jelena Karajewa hield zich nog in, het beledigen van de klootzakkerige instutionele geweldplegers/oorlogshitzers met hun gestropdasde cut away boorden in hun blauwe pakken zou een dagtaak moeten zijn, hoeveel politici zouden aan deze oorlog tegen Rusland verdiend hebben?

  “Wat Lecornu te horen kreeg, verbijsterde hem blijkbaar zo erg dat hij een aantal sensationele uitspraken deed. Oekraïne zal geen gratis wapens krijgen, zei hij, maar zal moeten betalen voor de leveringen – als Kiev de steun wil behouden. De minister voegde eraan toe”

  Lecornu en zijn mede coupplegers zijn totaal overrompeld door de Joodse chutzpa van die kleine vreemde kerels pijpende jood, gingen trots op de foto met hem, Forum voor Democratie leden lieden uit totale frustratie weg tijdens de video conferentie met Zelensky, dat was een daad van patriottisme het spreken van de waarheid in tijden van internationaal bedrog, hoeveel keer liet de MinPres zich trots filmen tijdens de geheime afspraken met Zelensky door Nederland half dood te laten bloeden door gedoneerd militair materieel het kon niet op, en nu is het tij gekeerd, vraag mij af of de wederopbouw van Oekraïne ook gefinanciert wordt de EU of denken ze nu val kapot.

  https://youtu.be/_F-l2I0izzI

   • Ahh Bas kijk in de super hoe duur het is Kaas bijvoorbeeld zo exstreem duur als je de plakjes gaat tellen en deelt door de prijs kwam ik neer op 50 cent per plakje
    Zorgpremie die wordt zo hoog dat er meer mensen zijn die dat niet meer kunnen betalen .
    Nee alles naar Ukri land sturen daar zijn ze in Den Haag goed mee zelfs Omzicht is een gevaar voor de normale Nederlander , hij is niets beter dan de rest

   • Bas oktober 1, 2023 Bij 12:18

    Dat is sowieso op de agenda gezet van de “nieuwe” die na 22-november gekozen wordt door het stelletje politieke kleuters die nog steeds denken dat er iets te stemmen valt, als de Britten mee gaan doen aan deze georkestreerde oorlog dan kunnen de Nederlandse krijgsmacht ook niet achterblijven het NAVO bondgenoodschap wikt en schikt Bas.

    https://youtu.be/sMmTkKz60W8

   • Zoals in België dus, maar er is een groot verschil. Nederland heeft zijn financiële zaken min of meer op orde. België, met een gigantische schuldenput, is bankroet. Hoort bij de groep Griekenland, Italië, Portugal. Met de Walen waarvan een grote groep niet (wil) werkt, crypto-communisten, links en uiterst links. En ondertussen spuwt op de taal en cultuur van de Vlamingen die het overgrote deel van de belastingen betaald.

 2. Ik vind dit artikel een beetje voorbarig , de strijd is nog niet voorbij en het westen staat klaar om het laatste massa vernietiging te geven aan die Ukris , Duitsland gaat die Taurus leveren daar ben ik zeker van .
  Het gevaar wat daar achter weg komt tasten we hier op deze site nog in het duister maar Duitsland speelt met vuur als de Taurus wordt geleverd en in Rusland beland dan moet Berlijn zich klaarmaken voor een vergelding van Rusland .
  En van mij mag Rusland dat doen bekijk wat voor mongolen daar aan het bewind zijn , die sporen niet .
  Ik vind als de strijd voorbij is en Ukri niets meer kan of te bieden heeft Dan heeft Rusland gewonnen

 3. Wanneer zijn die precies afgereisd naar Kiev ? Er staat immers ‘ ze proberen al een maand lang om door de eerste verdedigingslinie van de Russen te komen’ ….dat proberen ze nu toch al sinds juni ?! Sorry da ‘k kritisch ben eeh …

 4. Dit is weer z’ on “ grappig “ bericht.
  Nu gaan Frankrijk en Engeland samen met Stoltenbergs in Ukraine vertellen dat ze geen wapens meer krijgen.
  Ze willen zien en horen hoe er met hun wapens is omgegaan en hoe het kan dat de Ukrainers Rusland niet hebben verslagen….

  Wat een NAIVELINGEN Als ze een paar dagen op “ frontnieuws “ hadden gekeken dan waren ze VOLLEDIG GEÏNFORMEERD ‼️

  Trouwens dit is wel een slecht vooruitzicht voor Zelensky, want de NAZIS in zijn land en leger hebben hem gezworen dat hij gedood zou worden als de wapenleveranties zouden ophouden….
  We wachten af hoe dit gaat aflopen….

  • ..misschien geeft hij zich daarom volop over aan de geneugten van het leven ; pijpen, neuken , coke, orgieen etc ….Ik zou het ook doen als mijn kloteleven serieus in de balans lag…enfin, behalve dat pijpen dan ….is ni direct mijn ding…je mag nooit nooit zeggen uiteraard …

  • De taak van de gemandateerde is de uitgestippelde lijn te volgen, zich “eensgezint” gedragen, de Nato, de democratie, de zogezegde “rechtsstaat”, onze “bondgenoten” en dat soort praatjes. Dat soort lieden heeft er geen problemen mee om wat hun is voorgehouden aan “de kiezer” te verkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in