De Oekraïners brengen verschroeide aarde aan Bakhmut terwijl zij de weinige inwoners van de stad op de hoogte brengen hun bezittingen te verzamelen omdat hun huizen in brand zullen worden gestoken om een ​​rookgordijn tegen het Russische leger te creëren.

Dit besluit is, zoals u op video kunt zien, op huizen aangebracht.

Het Russische cordon rond Bakhmut versmalt gevaarlijk.

De troepen van Wagner, trokken vrijdag Paraskovievka binnen en veroverden de 208 meter hoge heuvel in de omgeving.

Oekraïense bronnen melden dat Russische troepen de snelweg M03 Bakhmut-Slavyansk in de richting van Berkhovka hebben afgesneden.

“De verovering van de nederzetting Paraskovievka ten noorden van Bakhmut zal de weg naar Chasiv Yar blokkeren, de laatste route voor de bevoorrading van de Oekraïense troepen,” zei het hoofd van Donetsk, D. Pushilin, in verklaringen aan het Russische tv-kanaal Channel 1, die in recente verklaringen ook had gewezen op het belang dat de Russische troepen dit gebied kunnen controleren.

1.500 Oekraïense soldaten zitten vast in Paraskevka. Het valt nog te bezien of het Russische leger voor hen een ontsnappingsroute zal openen.

Video: De situatie in Bakhmut

Video: Vernietigd Oekraïens konvooi in Bakhmut.

Russische troepen hebben alle hoge grond in het Bakhmut-gebied veroverd.

Russische eenheden hebben alle hooggelegen gebieden bij Bakhmut bezet. De strijdkrachten van Oekraïne hebben slechts één kleine corridor tot hun beschikking om hun troepen in de stad te bevoorraden.

Igor Kimakovsky, een adviseur van het plaatsvervangershoofd van Donetsk benadrukte:

“De belangrijkste successen zijn in de buurt van Bakhmut, onze jongens hebben de belangrijkste hoogten al veroverd.

Zij (de Oekraïense strijdkrachten) hebben in feite een kleine corridor, die ook door ons wordt gecontroleerd, wat hun manoeuvre om mankracht en munitie aan te voeren aanzienlijk belemmert,” vertelde Kimakovsky aan het Russische televisienetwerk Soloviev Live TV.

Hoe lekken in de media over het Oekrainse offensief te interpreteren

De adviseur van Pushilin merkte op dat een groot aantal buitenlandse huurlingen in de richting van Bakhmut opereert: “Dit zijn Polen, en Franstaligen, en Engelstaligen. Er komen ook eenheden uit Lviv.”

Video: Sluipschutter Wagner in Bakhmut.

Verschroeide aarde tactiek van Oekraïners – Brandende huizen 

Het Oekraïense leger plakt op huizen in Bakhmut borden als het onderstaande met de tekst:

“Op 16 februari zal dit huis worden verbrand om een rookgordijn te creëren tegen het Russische leger. Verzamel voor die datum alles wat nuttig is, of anders zal het samen met het huis worden vernietigd (de bezittingen).”

Oekraïne verliest de oorlog zo erg en zo snel dat ze huizen van mensen in brand moeten steken om een rookgordijn te creëren waaronder hun troepen kunnen vertrekken!

“Verschroeide Aarde” manoeuvre…

Zie kaarten. De Russische verovering van Paraskovievka en Verkhovka.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland stationeert doomsday nucleaire oceaandrones terwijl wereldwijde economische ONDERGANG dreigtVolg Frontnieuws op Telegram

Video's - Mislukte Oekraïense infanterieaanval op Wagner-troepen in Bakhmut

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-voorzitter Klaus Schwab zegt dat overheden wereldwijd gebruik moeten maken van A.I. om “meesters van de wereld” te worden
Volgend artikelAssociated Press erkent ernstige tekortkomingen in de anti-Russische proxy-oorlog van de VS
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. De Russische militaire expert, publicist en permanent lid van de Izborsk Club Vladislav Shurygin beoordeelde de voorbereiding van de strijdkrachten van Oekraïne op het aangekondigde offensief.

  In een interview met Voyennoye Delo zei hij dat het Oekraïense leger nu twee schokkorpsen vormt, die zijn gemaakt volgens het Amerikaanse systeem, volgens Amerikaanse normen, volgens de Amerikaanse organisatie, met Amerikaanse en Europese wapens.

  Daarom kunnen we volgens hem zeggen dat de RF-strijdkrachten al eind maart – begin april van dit jaar het daadwerkelijk opnemen tegen het Amerikaanse leger.

  “Daar zal alleen de vulling Oekraïens zijn. Biorobots zal Oekraïens zijn en de organisatie zal de NAVO zijn. Het kan de Amerikanen niet schelen hoeveel Oekraïners zullen sterven in de confrontatie met Rusland, het is belangrijk voor hen om te begrijpen of hun nieuwe systeem effectief zal zijn in toekomstige oorlogen, ”vatte militair expert Shurygin samen.

  https://expert.ru/2023/02/10/voyenniy-ekspert-nazval-sroki-stolknoveniya-rossiyskikh-voysk-s-amerikanskoy-armiyey/?partner=988462

 2. Dank Adriaan W.
  Verder werd nog vermeld:

  Zoals Expert.ru eerder schreef, is de NAVO van plan om de Tweede Wereldoorlog te herhalen “met de hulp” van Oekraïne om Rusland te bestrijden. Dit wordt met name vermeld in het materiaal dat is gepubliceerd op de portal World Socialist Web Site.

  Volgens Andre Damon, de auteur van het artikel, suggereert een dergelijke conclusie zich na de verklaring van de alliantie en de leiders van haar lidstaten over de noodzaak om de militaire hulp aan Kiev te vergroten om de logistieke en commandocentra van Rusland te verslaan.

  “De door de NAVO geplande militaire operatie zal een massaal gecombineerd wapenoffensief zijn, dat doet denken aan de Tweede Wereldoorlog”, suggereerde de journalist.

  Het zal dus nog verder escaleren tot een volledige WW3-Nato-Rusland en zullen grote gevolgen plaats vinden in Europa, UK/Canada en US,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in