Het momenteel “Most Popular” stuk op de National Interest website heeft een enigszins intrigerende titel:

De Bron van Russische Wreedheid
Het Russische leger opereert volgens een Sovjet, totaliserende kijk op oorlog die het onderscheid tussen soldaten en burgers negeert.

Dat is natuurlijk nieuws voor mij en ook voor het VN-Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten dat burgerslachtoffers telt, schrijft Bernhard.

Van 24 februari 2022, het begin van de grootschalige gewapende aanval door de Russische Federatie, tot 24 september 2023 heeft OHCHR 27.449 burgerslachtoffers in het land geregistreerd: 9.701 doden en 17.748 gewonden.

Ondertussen zijn er in de oorlog meer dan honderdduizenden militaire slachtoffers gevallen. Vergeleken met elke andere moderne oorlog is de verhouding tussen burgerslachtoffers en militaire slachtoffers dus extreem laag. Hoe is dat een bewijs van “Russische wreedheid”?

Laten we eens kijken waar de auteur, ene Ivan Arreguin-Toft, op doelt:

Men hoeft geen expert op het gebied van internationaal recht te zijn om te begrijpen hoe de Russische invasie van Oekraïne in maart 2022 de kernbeginselen van de wetten heeft geschonden. De voorwendsels van het Kremlin, de vermeende schending van Ruslands “invloedssfeer”, die bijvoorbeeld door de internationale betrekkingenwetenschapper John Mearsheimer worden aangehaald, blijven ontoereikend om de invasie van een internationaal erkende soevereine staat te rechtvaardigen.

Ruslands reden voor de oorlog is de dreigende toetreding van zijn buurland Oekraïne tot een agressieve NAVO. Dat heeft de secretaris-generaal van de NAVO onlangs gezegd. Dat kan(!) “ontoereikend” zijn om een oorlog te rechtvaardigen. Maar hoe zit het met een oorlog over valse WMD-claims (Weapon of mass destruction) in een land aan de andere kant van de planeet? Is er ooit een Amerikaanse reden geweest om oorlogen te voeren die “ontoereikend” was?

Daar komt nog bij dat Rusland, in zijn vervolging van een onwettige oorlog, oorlogsmisdaden blijft plegen – systematisch en opzettelijk aanvallen op niet-strijders, inclusief medisch personeel en medische faciliteiten. We kunnen blijven debatteren over de vraag of het aanvaardbaar is om Rusland toe te staan de invloedssfeer van de USSR terug te winnen als ruil om een wereldwijd conflict te voorkomen. Toch kan er geen twijfel over bestaan dat de voortdurende verkrachting, marteling en moord op niet-strijders door Rusland illegaal is en de reputatie van Rusland op het wereldtoneel schaadt.

De vraag is dus: wat verklaart het gedrag van Rusland?

Dat zijn sterke beweringen. Sterke beweringen vereisen sterk bewijs. Maar de link onder “voortdurende verkrachting, marteling en moord” gaat naar geen enkel bewijs. De link gaat in plaats daarvan naar een overzicht van de Conventie van Genève. Sterker nog – het hele stuk bevat GEEN enkel bewijs van “Russische wreedheid”. NUL! NIETS!

  Kiekeboe: Russische soldaat vangt Oekraïense drone

Dus zonder enig feitelijk bewijs, enige statistiek of zelfs maar een anekdote te presenteren, beweert de auteur simpelweg dat het gedrag van Rusland op de een of andere manier anders is dan dat van anderen.

Vervolgens gaat hij op zoek naar iets dat zijn kluchtige bewering zou kunnen verklaren.

Tijdens de gehele heerschappij van de Russische tsaren – vanaf de oprichting van de Russische staat tot 1917 – was het Russische leger niet meer of minder wreed tegen niet-strijders dan het leger van welke andere staat of rijk dan ook. Maar de Russische Revolutie en de gruwelijke burgeroorlog die daarop volgde, veranderden alles.

Het eerste deel is misschien waar. Militairen waren (en zijn) over het algemeen wreed tegen niet-strijders. Ze moesten vaak “leven van het land” waar ze doorheen marcheerden en dat betekent ook iedereen beroven en doden die nog niet weg was.

Maar het tweede deel van de bovenstaande bewering, dat de revolutie en burgeroorlog dat hebben veranderd, is vreemd. Laten we op zoek gaan naar bewijs:

In plaats van een aristocratische erecode was het overlevende officierskorps van Rusland loyaal aan de persoon van Josef Stalin (hoewel hij in 1938 driekwart van hen boven de rang van luitenant wegens verraad liet executeren) en, in bredere zin, aan de internationale communistische beweging, waarvan zij geloofden dat die voorbestemd was om de wereld van haar kapitalistische en imperialistische ketenen te bevrijden.

Heeft een “aristocratische erecode” een aristocraat er ooit van weerhouden een boer te doden? Dat betwijfel ik.

De Grote Zuivering van Stalin was eigenlijk tegen Trotski en anderen die het communisme over de hele wereld wilden verspreiden, terwijl Stalin de voorkeur gaf aan een socialisme in één land-beleid waarbij de Sovjet-Unie op de eerste plaats kwam. Officieren die de voorkeur gaven aan de ideeën van Trotski werden inderdaad gezuiverd, maar de cijfers die Ivan Arreguin-Toft tussen haakjes zet, zijn gewoon compleet gestoord.

  Oekraïne - Doe het licht uit, het feest is voorbij

Hier is wat de zuivering van het leger eigenlijk deed:

De zuivering van het Rode Leger en de Militaire Zeevloot verwijderde drie van de vijf maarschalken (toen gelijk aan viersterrengeneraals), 13 van de 15 legercommandanten (toen gelijk aan driesterrengeneraals), acht van de negen admiraals (de zuivering viel zwaar op de marine, die ervan verdacht werd hun mogelijkheden voor buitenlandse contacten uit te buiten), 50 van de 57 legerkorpscommandanten, 154 van de 186 divisiecommandanten, 16 van de 16 legercommissarissen en 25 van de 28 legerkorpscommissarissen.

Dat klinkt als hoge aantallen, maar wat nog belangrijker is: we hebben het hier over generaals en niet over allemaal “mensen boven de rang van luitenant”. Bovendien werden de meeste gezuiverden niet geëxecuteerd. Het totale aantal was ook veel kleiner dan werd aangenomen:

Aanvankelijk dacht men dat 25-50% van de officieren van het Rode Leger gezuiverd was; nu is bekend dat het werkelijke cijfer in de buurt van 3,7-7,7% ligt. Deze discrepantie was het resultaat van een systematische onderschatting van de ware omvang van het officierskorps van het Rode Leger, en er werd over het hoofd gezien dat de meeste gezuiverden slechts uit de Partij werden gezet. Dertig procent van de in 1937-1939 gezuiverde officieren mochten weer in dienst komen.

Hoe komt men van deze historische feiten bij “driekwart van hen boven de rang van luitenant geëxecuteerd wegens verraad”?

Dat kan men niet. En daarom moet u dat stuk vuilnis daar lezen. De rest wordt alleen maar erger.

Tijdens de koude oorlog had Ivan Arreguin-Toft Russisch geleerd toen hij in het Amerikaanse leger zat. Zijn taak bestond onder andere uit signaal inlichtingen in Duitsland. We kunnen er zeker van zijn dat hij ook de gebruikelijke indoctrinatielessen over de “afwijkende Russische geest” heeft gekregen. Sindsdien heeft hij zich toegelegd op cyberbeveiliging, waar hij momenteel ergens les in geeft. Ik vind geen bewijs dat hij ooit iets over geschiedenis of sociologie heeft geleerd. Het stuk dat hij afleverde laat die kennis niet zien.

  Duitse economie krijgt opnieuw een vernietigende klap nu BASF aankondigt dat de "inkrimping" PERMANENT en ONMIDDELLIJK zal zijn

Hoe dat hem allemaal kwalificeert om zonder bewijs te beweren dat Rusland buitengewoon wreed is, is mij een raadsel. Vooral als zijn onderliggende theorie niet gebaseerd is op historische feiten, maar op pure fictie.

Het meest verbazingwekkende is echter dat er een markt lijkt te zijn voor dergelijke onzin.


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Plan B: Oekraïense oorlog is nieuwe route naar Grote ResetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuurzameontwikkelingsdoelstellingen (SDG) embleem is het symbool van de Grote Reset
Volgend artikelEuropa heeft een verpletterende nederlaag geleden in zijn oorlog met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. “De Bron van Russische Wreedheid” zoals bewezen door fictie”

  Ach de gekochte reguliere media doet zijn best om de mensen deze fictie aan te praten, vooral de softe crypto-communisten die zich liever heimelijk sociaal democraten, CU, GL, PvdD ect noemen zijn in feite de ergste institutionele geweldplegers/oorlogshitzers van de verdwaasde groep mensen die met hun speldjes en buttons met het bekende gebroken geweertje daar hoor je niets van, blijkbaar zijn het ook Russofoben.

  Degene die zich laten verwennen op zijn Russisch door mensenhandelaars geronselde Oost-Europese jong meisjes/jonge vrouwen die hun vlucht moeten afbetalen aan deze beesten door zich op mensonterende manier te prostitueren Nashe zdoróvje.

 2. Betreft de noord atlantische terreurorganisatie: wie wil er nu een terrorist, die alleen al deze eeuw de ene na de andere verwoestende moordende oorlog voert, zoals tegen de bevolking van Afganistan, Irak, Somalie, Yemen, Soudan, Syriê, Lybië, …, als buur.

 3. Uiteindelijk, plankgas

  Ernstige incidenten: Russische EW-aanval ‘doodde’ de Roemeense vloot – Geran-2 drong de Roemeense EEZ binnen! – Moskou test de grenzen van artikel 5

  De stafchef van de Roemeense ED, Daniel Petrescu, luidde de noodklok in de NAVO door systematische Russische elektronische oorlogsvoering (EW)-aanvallen op Roemeense schepen te onthullen in een zodanige mate dat de elektronische systemen van oppervlakteschepen “stierf”!

  Petrescu spreekt zelfs van een “ernstig risico op een scheepsaanvaring”, wat impliceert dat alle scheepssystemen “uitgeschakeld” waren. Andere bronnen melden ook dat er ook geen communicatie heeft plaatsgevonden! >>>

  https://warnews247.gr/sovara-epeisodia-rosiki-epithesi-ew-nekronei-ton-roumaniko-stolo-entos-echy-rosiko-drone-paraviase-ton-enaerio-choro/

  • Het doel Odessa komt met kleine (grote) stapjes dichterbij, Oekraïne afsluiten van de Zwarte zee

   Russen blazen drie Oekraïense munitiedepots op in Donetsk en Cherson
   Ze behoorden tot drie Oekraïense brigades

   Ze behoorden Russische troepen hebben gisteren drie Oekraïense munitiedepots in de regio Kherson en de Volksrepubliek Donetsk vernietigd, aldus het Russische ministerie van Defensie in een verklaring.

   “Drie munitiedepots van de 124e en 126e Territoriale Defensiebrigades en de 81e Luchtlandingsbrigade van de Oekraïense strijdkrachten werden vernietigd nabij Kiselyovka en Shlyakhovoye in de regio Kherson en Kramatorsk in de Volksrepubliek Donetsk”, aldus de verklaring . >>>

   https://warnews247.gr/oi-rosoi-tinaxan-ston-aera-treis-apothikes-pyromachikon-ton-oukranon-se-ntonetsk-kai-chersona/

  • @ Adriaan W. oktober 1, 2023 Bij 11:33,
   Bijna elk EU/NAVO lid heeft zich schuldig gemaakt aan oorlogshandelingen in Oekraïne tegen Rusland. Is het niet door: instructeurs te leveren, is het niet door: wapens te sturen, is het niet door: soldaten te sturen, die Oekraïense soldatenuniformen aan hebben, zodat het niet zou opvallen dat de NAVO al boots in de strijd heeft. De enige uitzondering is Hongarije. Dus daarmee zijn hun landen ook potentiële vijanden en zo militaire doelen voor Rusland. Ik verwacht ook vroeg of laat dat de Rotterdamse haven plat gegooid wordt. We lokken het immers zelf continu uit, want iedereen buiten Oekraïne werd bij het begin van de SMO er voor gewaarschuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in