Pixabay

De Canadese krant La Presse publiceerde een interview met Wali, een sluipschutter die uit Oekraïne was teruggekeerd. Kort samengevat had “een van de beste sluipschutters ter wereld” in twee maanden slechts twee schoten gelost, bericht Freewestmedia.com.

De meeste huurlingen keren teleurgesteld naar huis terug voordat ze ooit aan het front zijn geweest.

“Ik heb geluk dat ik überhaupt nog leef, we liepen op de rand van een afgrond.”

Drie huurlingen die om anonimiteit verzochten, beschreven aan La Presse hoe beloften van wapens en beschermende uitrusting, die door de leider van hun eenheid gedaan waren, nooit bewaarheid werden. Volgens Wali was aansluiting bij een Oekraïense militaire eenheid voor de meeste Westerse vrijwilligers een heel gedoe.

Na een paar weken werden de meest getrainde huurlingen door het Bestuursstaf van de Inlichtingendienst van Oekraïne geselecteerd en werden zij, volgens hen, betrokken bij operaties achter de vijandelijke linies. De rest zwierf rond in gehuurde woningen en wachtte tot iemand ermee instemde hen in zijn ploeg op te nemen.

De laatste druppel was de gevechtsmissie, waarbij de huurlingen samen met Oekraïense dienstplichtigen in actie kwamen. Op hun positie, die onder vuur lag van Russische tanks, werden twee Oekraïense soldaten verbrand. Wali had geprobeerd hen tegen te houden, maar zij wilden niet luisteren. Een paar seconden later vloog een granaat op hen af “met een uiterste precisie”.

“De explosie was verschrikkelijk. Ik was plotseling mijn gehoor kwijt en voelde hoofdpijn. Het was zwaar.”

Wali besefte dat de Oekraïners niet meer geholpen konden worden.

Daarna belde Wali zijn vrouw.

“Hij probeerde uit te leggen dat hij getuige was geweest van twee sterfgevallen. Hij zei: ik denk dat ik al genoeg gedaan heb, nietwaar? Heb ik wel genoeg gedaan? Alsof hij wilde dat ik hem zei dat hij naar huis moest komen,” vertelde zij aan de krant.

Voor de meeste huurlingen die de grens overstaken, was het proces om een eenheid te vinden waarbij zij zich konden aansluiten chaotisch en kwellend:

“[Oekraïense president] Zelensky riep iedereen op, maar de officieren ter plaatse waren volkomen hulpeloos. Zij wisten niet wat zij met ons aan moesten.”

Wali zelf en enkele andere Canadezen sloten zich aan bij de Normandische Brigade, een particuliere huurlingenmacht onder leiding van een gepensioneerde Canadese militair uit Quebec met de roepnaam “Hrulf”. De leden van de brigade begonnen echter onmiddellijk ontevredenheid te tonen, en velen deserteerden. Drie huurlingen vertelden aan La Presse dat Hrulf hun wapens en beschermende uitrusting beloofde, maar uiteindelijk niets deed.

Sommige van de vrijwilligers bevonden zich op zo’n 40 kilometer van het Russische front zonder lichaamspantser.

“Als er een Russisch offensief was geweest, zou iedereen gevaar hebben gelopen. Het was een onverantwoordelijke houding van de brigade,” zei iemand, die om veiligheidsredenen zijn naam niet wilde geven.

De desertie van huurlingen werd bevestigd door de commandant van de “Norman Brigade” Hrulf zelf. Volgens hem zijn er in totaal ongeveer 60 mensen gedeserteerd. Sommigen wilden een contract sluiten onder voorwaarden die hun de status van combattant zouden verlenen en medische verzorging zouden garanderen op kosten van de Oekraïense autoriteiten. Anderen probeerden een zwendel op te zetten om 500.000 dollar te stelen die door de Amerikanen verstrekt waren.

  Oekraïne gaat verliezen - De deur naar een regeling is gesloten

Om een wapen te vinden, moest men Kafkaëske avonturen doorstaan.

“Je moet iemand kennen die iemand anders kent die zal zeggen dat ze je in deze oude kapperszaak een AK-47 kunnen geven. Zo’n soldatenset moest je in elkaar flansen door links en rechts stukjes en beetjes munitie op te rapen, in veel gevallen met wapens in twijfelachtige staat,” legde hij uit.

Huurlingen kwamen ook zelf aan voedsel en benzine.

“Zelfs voedsel werd ons vaak door burgers gegeven. Hetzelfde met benzine om de auto vol te gooien. Je moest voortdurend iets vinden, de juiste mensen kennen.”

“Velen verwachtten dat alles gemakkelijk en eenvoudig zou zijn, maar in de oorlog is het net andersom. Het was een vreselijke teleurstelling,” besloot Wali.

Uiteindelijk, zei de scherpschutter, heeft hij zelf maar twee schoten gelost op enkele ramen “om de vijand af te schrikken”, en is hij in werkelijkheid nooit in het schootsveld van de vijand geweest.

“Dit is een oorlog van technologie, waarbij de dappere Oekraïense soldaten zware verliezen lijden onder vuur en veel kansen missen door gebrek aan technische opleiding.”

Moskou heeft deze buitenlanders eraan herinnerd dat zij, als huurlingen, volgens het internationaal recht niet de status van combattanten hebben.

“Zij zijn naar Oekraïne gekomen om geld te verdienen door Slaven te doden. Daarom is het beste wat hen te wachten staat strafrechtelijke aansprakelijkheid en lange gevangenisstraffen,” verklaarde de Russische militaire woordvoerder generaal-majoor Igor Konasjenkov vorige maand.

Het Oekraïense leger is in de afgelopen 8 jaar opgebouwd door de VS en de NAVO. De Oekraïense soldaten trainden in het Yavoriv Combat Training Center in de regio Lviv in West-Oekraïne tot aan de Russische invasie in februari. De meest recente trainers maakten deel uit van Task Force Gator, samengesteld uit het 53e Infanterie Brigade Combat Team van de Florida Army National Guard, volgens het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

  Oekraïne Situatierapport: Vernietiging van het derde leger - Onderhandelingspunten

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij moeten een manier vinden om te verhinderen dat Bill Gates de volgende pandemie verhindert
Volgend artikelOnthulling van de Methode
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Gehuurde moordenaars. Absoluut verachtelijk uitschot welke uitsluitend in de oorlog treed om financieel te profiteren en/of om hun perverse en sadistische inclinatie te bevredigen. Putin is noch veel te goed om hun langjarige gevangenisstraffen te verspreken. Ter plaatse executeren en als voorbeeld voor naamers openbaar ten toon stellen.

 2. Zulk soort ‘vreemd’ volk dat zich beschikbaar stelt….. In de Tweede Wereldoorlog waren in onze omgeving geen doden gevallen. Tot dat soort volk nog eventjes tekeer ging in onze gemeente. 100 inwoners die de oorlog bijna hadden overleefd nog even omgekomen zijn.

  • Dat waren geen huurlingen, maar lafaards en meelopers uit eigen volk dat uit rancune en haat de ‘zogenaamde’ zwarten en collaborateurs afranselden, kaalschoren, en naakt door de straten sleurden.

  • En dan te bedenken dat ze in NL drones willen gaan bewapenen. Dat idee is laatst niet voor niets door VVD’er Peter Valstar(what’s in a name) voorgesteld! Dat een kamermeerderheid er voor is zegt genoeg over het IQ van die gasten. Djeez!
   De besturing van een drone is gemakkelijk over te nemen.
   Met beveiligde data reageert de drone namelijk trager op commando’s van de afstandbediening, dus meestal vliegt ie onbeveiligd.
   Anders kun je de bewapende drone overnemen en er allemaal rare dingen mee doen. Kun je hem ontvoeren en er een ander dan de bedoeling was mee platschieten bijvoorbeeld. Die burgemeester waar je zo de pest in hebt. Of laten crashen in een vliegtuigmotor of een mensenmassa beschieten. Op ganzenjacht, mensenjacht, hondenjacht, mogelijkheden te over.
   Interessante tijden!
   Ook kun je dronevangers maken. Dan schiet je er een netje met verzwaarde punten omheen en sneuvelt de drone als een aangeschoten vogel.

 3. Voor wat het waard is…dit artikel staat in schril contrast met wat hier boven staat geschreven

  JEA: Als je niet denkt dat de Neocons duivelse agenten zijn die een soort apocalyptische oorlog willen veroorzaken, luister dan naar Max Boot: “Het minst waarschijnlijke scenario is het meest apocalyptische: Rusland valt NAVO-landen aan met conventionele of nucleaire wapens . Poetin is niet suïcidaal en hij weet dat de reactie van de VS verwoestend zou zijn.”

  Met andere woorden, hij neemt een nucleaire oorlog helemaal niet serieus, blijkbaar omdat hij en zijn broeders niet de slachtoffers zullen zijn. Ze denken dat dit een ander Syrië is.

  In dezelfde geest heeft de gepensioneerde luitenant-generaal Ben Hodges van het Amerikaanse leger , voorzitter van strategische studies bij het Centrum voor Europese Beleidsanalyse, onlangs gezegd: ” Ik denk dat we de dreiging van het gebruik van kernwapens door het Kremlin hebben overdreven en een bepaald beleid hebben gemaakt beslissingen gebaseerd op die overdreven angst.”

  Hoe dan ook, Ted Galen Carpenter heeft een punt.

  Analisten en experts in de Verenigde Staten en Europa zijn steeds optimistischer dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland kan winnen. Ze sporen de regering-Biden ook aan om de stroom militair materieel naar Kiev te vergroten om de kansen van Oekraïne op de overwinning te maximaliseren. Een nieuw bericht in die zin komt van de Council on Foreign Relations Senior Fellow Max Boot in een column in de Washington Post op 2 mei https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/05/02/west-should-not-fear-russia-putin-escalation-threat-ukraine-war/

  https://www.veteranstoday.com/2022/05/07/ukraine-is-a-russian-vital-interest-and-moscow-will-behave-accordingly/

 4. Wali , Wali , Wali toch….Wat ben je een onnozele EZEL . Als je sniper / sluipschutter bent , had dan om een DRAGUNOV rifle gevraagd MET scope + voldoende munitie …en GEEN AK-47 in de klauwen laten drukken.

 5. Een lulverhaal uit Travestietenland

  Biden
  Biden jr
  Rutte
  Trudeau
  Macron
  Wat hebben ze gemeen? Het zijn devianten; zo gek als een ui.

 6. Alweer een jaar later. En terugkijkend heel veel gezwam over ‘op de rand van de nucleaire oorlog staan’ en dit en dat. Wali de Knetter Stomme Huurling die de job ging doen voor Poppa Biden lijkt verdampt te zijn. Over andere Knetter Stupide Huurlingen hoor je niks tot weinig. Wagner speelt nog steeds de eerste viool in deze schlemiele oorlog. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar enige details over hoeveel Oekrie kanonnenvoer het zat zijn om voor deze lulhannes-oorlog zelfmoord te plegen, en hoeveel Amerikanen het zat zijn hun belastinggeld te zien verdampen, en hoeveel EU mensen het zat zijn hun belastinggeld te zien verdampen door de Biden Crazy Lady von der Lijken. Hopelijk komt er een interessante expert met dit soort feitjes op de proppen.

 7. Jammer dat hij geen kogel heeft gekregen, huurlingen zijn van het ergste soort. Zijn gewoon legale seriemoordenaars en krijgen er nog voor betaald ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in