Erdogan: “Jeruzalem behoort tot Turkije”

7
Screenshot Twitter

Donderdag heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een bericht op Twitter geplaatst waarin hij stelt dat de stad Jeruzalem bij Turkije behoort, meldt The Times of Israel.

Turkije beweert dat het Ottomaanse Rijk de stad honderden jaren heeft geregeerd, tussen 1516 en 1917.

De claim werd voorafgegaan door een lange politieke toespraak voor de Turkse Nationale Assemblee in Ankara.

“In deze stad die we tijdens de Eerste Wereldoorlog in tranen moesten verlaten, is het nog steeds mogelijk om sporen van het Ottomaanse verzet te achterhalen. Jeruzalem is dus onze stad, een stad van ons.  

Onze eerste kibla [gebedsrichting binnen de islam, red.] al-Aqsa en de Rotskoepel in Jeruzalem zijn de symbolische moskeeën van ons geloof. Daarnaast is deze stad de thuisbasis van de heilige plaatsen van het christendom en het jodendom.”

Turkije heeft zijn banden met de “heilige stad” vaak benadrukt en Israël vaak veroordeeld voor het “judaïseren” ervan.

Turkije heeft ook zowel de “brutale” erkenning van Jeruzalem door de Verenigde Staten als hoofdstad van de joodse staat Israël veroordeeld, als de pro-Israëlische president Donald Trump in 2017.

Tijdens zijn speech bij de opening van de nieuwe wetgevende zitting van het Turkse parlement besteedde Erdogan enkele minuten met het betreuren van het lot van Jeruzalem en de situatie van Palestina.

Erdoğan beweert dat het niet alleen om gewone geopolitiek gaat:

“De kwestie Jeruzalem is voor ons geen gewoon geopolitiek probleem. Ten eerste: Het huidige fysieke uiterlijk van de Oude Stad, die het hart van Jeruzalem is, werd gebouwd door Suleiman de Prachtige, met zijn muren, fundamenten en vele gebouwen. Onze voorouders toonden eeuwenlang hun respect door deze stad in hoog aanzien te houden”.

Noch de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, noch het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tot nu toe commentaar geleverd op de toespraak van Erdogan voor de Turkse Nationale Assemblee.

Onthuld: Erdogan geeft toe dat zijn motief achter de migranten-invasie een islamitische heilige oorlog is

Vorig artikel“Trump heeft Corona”: Dat is niet waar, leugenpers
Volgend artikelFacebook censureert video van vrouw betreffende ‘buitenlandse’ man die haar seksueel aanvalt op Franse trein
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Erdogan is interessant. Je kan via zijn uitspraken het verloop van de ontwikkeling van krankzinnigheid als gevolg van een combinatie van erfelijkheid, islam, en syfilis zo mooi volgen.

  De gek weet kennelijk niet dat het toch echies de joden waren die de stad gebouwd hebben, en dat de moslims die alleen maarstalen, zoals ze alles stalen, en dat nog doen.

  Maar laat de horden maar naar Israel gaan; Israel vocht ooit met slechte uitrusting een oorlog tegen 5 moslimlanden en won; Turkije vernietigen is een koud kunstje voor ze.

 2. De Turken goed kennende kan ik maar 2 dingen concluderen:
  -de Turken die naar West Europa gaan zijn in het algemeen de ongeletterde, laag opgeleide dorpelingen, een goed opgeleide Turk zal eerder in Turkije blijven en daar zijn brood goed verdienen dan als ‘vuile’ Turk naar west Europa gaan.
  -het enige echte probleem in Turkije is het feit dat die godsdienstwaanzinnige leider die aan het hoofd staat, er voor zorgt dat het land door de rest van de wereld wordt uitgekotst.

 3. Die Erdogan toch, een bron van hilariteit ! Telkens als ik iets lees wat hem betreft is ’t weer om te lachen.
  De gek, nu wil hij óók nog Jeruzalem hebben, hij heeft intussen reeds ingepalmd :
  Marseille, Parijs, Berlijn, Hamburg, Göteborg, Stockholm, Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Barcelona, Milaan, Lesbos en niet te vergeten Ter Apel !
  Hij zal binnenkort wel de oorlog verklaren aan de Visegrad-landen omdat zij géén “vluchtelingen” wensen.
  Ik zou zeggen : jaag deze man, Erdogan, over de kling, ga hem kielhalen, en beëindig het ritueel
  met een kromzwaard.

 4. Een zeer interessante uitspraak van Erdogan. De vraag is : in welke hoedanigheid heeft hij gesproken ?
  Als Turk & moslim of als Dönmez ? In dit laatste geval heeft hij natuurlijk gelijk !!
  Achter de schermen werkt Dönmez Erdogan nu al samen met de duivel, en knapt er het vuile werk voor op in Syrië – Irak – Lybië en nu recent in Armenië. Tevens werkt hij actief mee aan het Coudenhove Kalergi plan, in samenwerking met de handlangers van de “duivel” in Europa.
  Dönmez Erdogan is dan ook een levensgevaarlijke… want weinigen kennen zijn ware aard, en nog minder de verborgen agenda’s waar hij aan meewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in