De Turkse president Recep Tayyip Erdogan noemde de Franse president Emmanuel Macron onlangs in een felle uitval krankzinnig. Dit nadat deze laatste de beestachtige moslimmoord op leraar Samuel Paty zich tegen de islam, en voor de westerse vrijheid van meningsuiting had uitgesproken. Nu reageert het satirische tijdschrift Charlie Hebdo door de apensultan op de omslag te publiceren.

Het was op zaterdag dat de islamitische aap in een toespraak zei dat Macron een psychisch onderzoek moest ondergaan. De Turkse moslim was meer verontwaardigd over de nasleep van de islamitische moordaanslag op Samuel Paty, dan over de moslimmoord zelf. Zijn verklaring is zowel in Frankrijk als door andere landen veroordeeld.

Nu heeft het eerder zwaar getroffen Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo zich uitgesproken door de omslag van zijn laatste nummer te voorzien met een satirische tekening van de Turkse president.

Op de afbeelding is een oversekste Erdogan te zien die alleen een onderbroek en onderhemd draagt en de rok van een moslima optilt, haar blote billen blootlegt en er commentaar op geeft met betrekking tot de profeet. De tekening is voorzien van een redactionele verklaring van de krant dat “privé Erdogan echt grappig is”.

Erdogan razend

De cartoon is in Turkije echter niet met hilariteit ontvangen. De verontwaardiging is daarentegen groot, zowel onder Erdogan zelf als onder de vele moslims in het land. Beschuldigingen van “islamofobie”, “cultureel racisme” en “haatzaaien” worden nu door het Turkse regime richting de Franse krant geuit.

“Wij veroordelen de walgelijke poging van deze krant om cultureel racisme en haat te verspreiden”, schrijft Erdogan’s communicatiedirecteur, Fahrettin Altun, op Twitter.

Facebook factcheckte arrogant de dood van een vrouw op waarheid en betwist haar zelfgerapporteerde vaccinatiekwetsuren

Samen met de geestesziekteverklaring tegen Macron riep Erdogan ook het moslimvolk op om Franse goederen te boycotten. Turkije dreigt nu nadat Charlie Hebdos zijn satire heeft gepubliceerd met zowel juridische maatregelen als diplomatieke sancties.

Niet veel steun voor de vrijheid van meningsuiting van regeringen en mainstream in Europa

In tegenstelling tot Frankrijk durven en willen veel politici en mainstream media in Europa de islam niet te confronteren. Behalve dan de usuele berichtgeving dat we vooral niet bang moeten zijn voor moslimterroristen.

De relativeerders

3 REACTIES

  1. Ik zag die Turkse chimpansee tijdens z’n speech voor een paar andere Turkse apen; maar deze figuur is niet te verstaan, het enige wat hij uitkraamt is : uzzunkudt ummun uzzzemuz unmuzzullul en meer van die oerwoudkreten !
    Raar figuur.

  2. Wat is hier gaande ?? Macron een Rothschild creatuur en Ergodan een Dönmez !!!
    De islam : een bloedig terreur systeem verantwoordelijk voor ruim 250 miljoen doden, een aantal dat elke dag stijgt. Het wapen dat wordt ingezet om het Coudenhove Kalergi plan uit te voeren, en onze westerse maatschappij te vernietigen. Achter dit plan gaat de RKM schuil !! Dient dit “conflict” om de geplande burgeroorlogen uit te lokken in de EUSSR zoals voorspeld in een CIA verslag van 2005, en waarbij Covid 19 ook toevallig een rol speelt. Of gaat het “incident” over de olie voor de kust van Cyprus ?? Als men Erdogan werkelijk wil aanpakken, volstaat het om zijn afkomst te vermelden !!! En zijn hand – en spandiensten aan de duivel !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here