Er zijn meer dan 9 miljoen slaven in Afrika vandaag de dag. Black Lives Matter alleen maar als de onderdrukker blank is?

2

Er zijn ongeveer 9 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die in moderne slavernij leven in Afrika, volgens een rapport van de in Australië gevestigde Walk Free Foundation.

De Global Slavery Index van de stichting onthult dat er naar schatting 9.240.000 slaven in het hele continent leven, als dwangarbeiders, gedwongen prostituees, kindsoldaten en als kinderbruiden in gedwongen huwelijken, schrijft Caldronpool.

Volgens het rapport heeft Afrika het hoogste percentage van slavernij, met 7,6 mensen die in slavernij leven voor elke 1.000 mensen. Uit het rapport blijkt ook dat het percentage gedwongen huwelijken (4,8 slachtoffers per 1.000 mensen) hoger was dan het percentage gedwongen arbeid (2,8 slachtoffers per 1.000 mensen).

Uit de bevindingen blijkt ook dat er in 2016 wereldwijd 40,3 miljoen mensen in slavernij waren, waarbij tot 71% van de slaven als gevolg van “discriminerende zienswijzen op vrouwen”.

Regeringen die de minste actie ondernemen om de moderne slavernij terug te dringen, zijn onder meer: Noord-Korea, Libië, Eritrea, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Iran, Equatoriaal-Guinea, Burundi, de Republiek Congo, Soedan en Mauritanië. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger de prevalentie van de slavernij.

Regeringen die daarentegen de meeste maatregelen nemen om de slavernij te beëindigen, zijn onder meer: ​​Nederland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zweden, België, Kroatië, Spanje, Noorwegen, Portugal en Montenegro.

De volgende kaart toont de reactie van de overheid op de moderne slavernij. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger de overheidsreactie.

Opmerkelijk is dat deze kaart de landen laat zien die hardnekkig als “racistisch” en “onderdrukkend” worden gekarakteriseerd ten opzichte van gekleurde mensen, en van wie herstelbetalingen worden geëist, precies die landen zijn die het meest hebben gedaan om een einde te maken aan de slavernij.

  Geen vredesprijs voor Trump - gaat naar het VN-voedselprogramma

Bovendien wordt slavernij tegenwoordig gekarakteriseerd als een unieke praktijk die is ingesteld door voornamelijk blanke naties. Volgens de Afro-Amerikaanse econoom en sociaal-theoreticus Thomas Sowell is dit echter een volstrekt valse opvatting van de geschiedenis.

Tijdens een interview in 2018 op het Hoover Instituut wees Sowell erop dat slavernij een van de oudste instellingen van de mensheid is.

Slavernij is al duizenden jaren een universeel instituut, zo ver terug als je de menselijke geschiedenis kunt traceren. We zien slavernij als iets dat is gebeurd met één ras van mensen in één land, terwijl de verspreiding ervan in feite over de hele wereld plaatsvond.

In 1776 zei Adam Smith dat West-Europa de enige plaats in de wereld is waar geen slavernij is. Ook de West-Europeanen hadden enorme aantallen slaven op het Westelijk halfrond, maar niet in West-Europa zelf. Dus als je herstelbetalingen voor slavernij krijgt, wordt het de grootste overdracht van rijkdom heen en weer tussen… want het aantal blanken dat in Noord-Afrika tot slaaf werd gemaakt door de Barbarijse piraten is groter dan het aantal Afrikanen dat in de Verenigde Staten en in de Amerikaanse koloniën daarvoor tot slaaf werd gemaakt, bij elkaar opgeteld.

Maar niemand gaat naar Noord-Afrika om herstelbetalingen te vragen, omdat niemand zo dom zal zijn om het aan hen te geven. Hier hebben we intellectuelen die zich een andere geschiedenis kunnen voorstellen dan de rest van de wereld.

Ondanks het verhaal dat voortdurend overwegend blanke naties presenteert als de grootste daders van racisme, discriminatie en slavernij in de geschiedenis van de mensheid, tonen de feiten aan dat juist deze naties het meest hebben gedaan om slavernij en racisme te bestrijden.

  Systematische massa-verarming: Wat de "GREEN DEAL" van de EU werkelijk betekent

In 2013 bleek uit een studie van 80 landen over een periode van drie decennia dat blanke en Latijnse landen het minst racistisch waren.

De gegevens, die werden verzameld door de World Value Survey en gerapporteerd door de Washington Post, constateerde dat mensen in het Verenigd Koninkrijk en zijn voormalige Anglo-koloniën (de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland) en Latijns-Amerika het meest geneigd waren om raciaal verschillende mensen te omarmen.

De vraag is, waarom? Als slavernij al duizenden jaren universeel wordt beoefend, waarom kwamen er dan voornamelijk blanke naties tegen in opstand?

Dr. John B Carpenter legt uit dat het niet de economische krachten waren die het einde van de slavernij veroorzaakten, maar een morele revolutie die geworteld was in het christendom:

Door de hele geschiedenis heen was slavernij een universeel menselijk instituut. Een normaliteit. Het is onmogelijk om één groep te isoleren die er verantwoordelijk voor is, want dat waren ze allemaal. Als we ver genoeg teruggaan in iemands afkomst, zijn we er bijna zeker van dat we een slaveneigenaar vinden. We zijn allemaal zonen en dochters van slaven en slavendrijvers.

De vraag is niet wie de slavernij mogelijk heeft gemaakt. Iedereen deed dat. De vraag is, wie, na millennia van deze toestand, het heeft stopgezet.

Het antwoord is christenen.

Carpenter gaat verder: “Slavernij was de norm; business as usual. Wat pas opvalt is wanneer die normaliteit wordt verstoord, de blikseminslag uit het niets. Afschaffing was die blikseminslag, een revolutionaire schok die de geschiedenis doorbrak. Waar kwam die vandaan? Het was niet de lange boog van de geschiedenis die zich onvermijdelijk buigt naar de vooruitgang. Het was een transformatie van bovenaf”.

In zijn boek The Triumph of Christianity: How the Jesus Movement Became the World’s Largest Religion, merkt historicus Rodney Stark op: “Alle bekende samenlevingen boven het zeer primitieve niveau zijn slavensamenlevingen geweest, zelfs veel van de Noordwest-Amerikaanse indianenstammen hadden slaven lang voor de reis van Columbus”.

“Te midden van deze universele slavernij, heeft slechts één beschaving ooit de menselijke slavernij afgewezen: het christendom. En het deed het twee keer!”

Als we echt geloven dat ‘Black Lives Matter’ – inderdaad dat alle levens er toe doen, dan zouden we op zijn minst moeten overwegen wat de Westerse wereld transformeerde en iets veroorzaakte wat geen enkele andere beschaving ooit zou kunnen doen.

De vergeten slaven: Blanken in slavernij in vroeg Amerika en industrieel Brittannië

Vorig artikelItaliaanse inlichtingendienst waarschuwt: 20.000 migranten in Libië klaar om Europa binnen te vallen
Volgend artikelTv-serie ‘Cops’ wordt beëindigd – reden: George Floyd’s dood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. De verdwaasde (gebrainwashte) blanken zijn nu de welvaart, die hun monoculturele maatschappij opgebouwd heeft, aan het verkwanselen aan de hele derde wereld en aan een multiculturele utopie…

  2. Het christendom werd in NL middels marteling of dreiging met executie afgedwongen en ging gepaard met genocide van Kelltische stammen, die daarna om genaamd werden tot Germaanse stammen terwijl Germania een heel klein staatje was ten noorden van Parijs, door Rome aan huursoldaten gegeven. Ook commandeert de God in de bijbel de Israelieten door een totale genocide uit te moorden. En dan hebben we nog de massale heksenverbranding in Europa. De kruistochten die gepaard gingen met genocide. Nauwelijks iets om trots op te zijn. De namen van de handelaren in Amsterdam zijn bekend, Hun religie ook. Doe dus je huiswerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in