Geen van beide rivaliserende grootmachten wil een aanzienlijke escalatie in hun lopende proxy-oorlog in Oekraïne, laat staan een escalatie doordat Rusland Biden tijdens zijn reis per ongeluk schade berokkent als het zich richt op militaire infrastructuur die hij gebruikt of waar hij zich bevindt zonder te weten dat hij daar is. De VS wilden geen enkel risico nemen, vandaar dat zij Rusland “enkele uren” van tevoren hebben ingelicht om er zeker van te zijn dat er niets van dien aard zou gebeuren, schrijft Andrew Korybko.

De voormalige Russische president en zittende vicevoorzitter van de Veiligheidsraad Dmitry Medvedev schreef op Telegram dat de Amerikaanse president Joe Biden “eerder veiligheidsgaranties” had gekregen van zijn land in de aanloop naar de reis van de Amerikaanse leider naar Kiev op maandag. Dit is een nauwkeurige weergave van de werkelijkheid, zoals bevestigd door de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan, die onthulde dat “we [de Russen] enkele uren voor het vertrek van [Biden] op de hoogte hebben gebracht met het oog op deconflictdoeleinden.”

Er is niets vreemds aan dat Rusland Biden “veiligheidsgaranties” gaf tijdens zijn reis naar Kiev, ongeacht wat sommige bloggers hebben beweerd volgens uittreksels van hun tirades die CNN diezelfde dag aanhaalde. Geen van beide concurrerende grootmachten wil een aanzienlijke escalatie in hun lopende proxy-oorlog in Oekraïne, laat staan een die wordt veroorzaakt doordat Rusland Biden tijdens zijn reis per ongeluk schade berokkent als het zich richt op een militaire infrastructuur die hij gebruikt of waar hij zich bevindt zonder te weten dat hij daar is.

De VS wilden geen enkel risico nemen, vandaar dat zij Rusland “enkele uren” van tevoren hebben ingelicht om er zeker van te zijn dat er niets van dien aard zou gebeuren. Dit onbetwistbare feit, dat door de nationale veiligheidsadviseur werd onthuld, ontkracht onbedoeld ook de draai van de mainstream media (MSM) dat het bezoek van Biden aan Kiev “moedig” was, waarvan de narratieven kunstmatig worden gefabriceerd om bij te dragen aan hun huidige “copium”-boezem om nadelige ontwikkelingen in dat conflict de laatste tijd te verdoezelen.

  Analisten JPMorgan waarschuwen: Brandstofprijs naar 5 euro - Drijven de tegensancties van Rusland de olieprijs naar 380 dollar?

Het zou “moedig” zijn geweest, maar natuurlijk nodeloos riskant en dus uiterst roekeloos, als Biden daarheen was gereisd zonder dat iemand aan zijn kant Rusland van tevoren had ingelicht. In dat scenario had hij echt in gevaar kunnen komen, precies zoals de MSM ten onrechte beweren dat hij was. In plaats daarvan gaf Moskou hem “veiligheidsgaranties”, precies zoals Medvedev beweerde, vandaar dat de reis uiteindelijk doorging. Had het Kremlin dit geweigerd, dan is het onduidelijk of de reis nog steeds zou zijn doorgegaan.

Dat roept natuurlijk de vraag op wat de berekeningen van die Euraziatische grootmacht daarbij waren, die niet met zekerheid bekend is en waarover dus alleen kan worden gespeculeerd. Aan de ene kant is het het zoveelste zogenaamde “goodwill-gebaar” om het MSM narratief dat Rusland een soort “bloeddorstig beest” is dat “zwelgt in het moorden” of wat dan ook, in diskrediet te brengen. Door Biden ongedeerd naar en van Kiev te laten gaan, liet het land aan iedereen zien dat het geen Derde Wereldoorlog wil uitlokken, zoals de MSM beweren.

Maar aan de andere kant kan het ook zijn dat de Russische leiding van mening was dat Biden’s handlangers hem op die trein zouden hebben gezet, ongeacht of Moskou hem “veiligheidsgaranties” gaf of niet. In dat scenario zouden zij degenen zijn die een scenario van de Derde Wereldoorlog riskeren door op onverantwoorde wijze de voorwaarden te scheppen waaronder de Amerikaanse leider per ongeluk schade zou kunnen oplopen, in welk geval zij zouden zeggen dat Rusland dit opzettelijk heeft gedaan nadat het op de hoogte was gebracht van de details van Biden’s reisarrangementen.

  In Oekraïne worden dode soldaten in stadsparken begraven

Zijn bezoek aan Kiev heeft niets tastbaars opgeleverd, het was puur “copium” voor de westerse massa op een moment dat de militair-strategische dynamiek van dit conflict duidelijk in het voordeel van Rusland uitvalt. Omdat het Kremlin zich dat van tevoren realiseerde, heeft het waarschijnlijk berekend dat het geen kwaad kan om nog een “gebaar van goede wil” te maken, aangezien het alternatief het ondenkbare had kunnen zijn als Biden’s handlangers hem hoe dan ook in gevaar hadden gebracht.

Er is ook een precedent voor dit beleid, zoals blijkt uit de onthulling van de voormalige Israëlische premier Naftali Bennett dat president Vladimir Poetin heeft beloofd zijn Oekraïense collega niet te vermoorden. Zelensky uitschakelen zou Rusland in de ogen van de publieke opinie een nog slechter figuur slaan en zou niet veel verschil hebben gemaakt wat betreft de hervorming van de militair-strategische dynamiek van het conflict, aangezien hij, net als Biden, vooral een boegbeeld is om de beslissingen van zijn permanente bureaucratie te “legitimeren”.

Noch de Amerikaanse, noch de Oekraïense leider kan worden beschouwd als werkelijk onafhankelijke actoren in dit conflict, aangezien zij beide slechts pionnen zijn van hun machtige militaire, inlichtingen- en diplomatieke structuren die het beleid formuleren dat vervolgens publiekelijk wordt goedgekeurd via deze figuren. De lopende proxy-oorlog is geen strijd tussen hun leiders op persoonlijk niveau, maar tussen de respectieve permanente bureaucratieën van elke partij, die in de vorige zin werden beschreven.

Als symbolische figuren zoals hun staatshoofden worden vermoord of per ongeluk worden beschadigd, kan dat contraproductief zijn, in die zin dat de machtige structuren die erachter staan, onder begrijpelijke publieke druk gedwongen worden het conflict te laten escaleren om “hun gezicht te redden”. Op dit moment is de enige die de zaken roekeloos wil laten escaleren de Oekraïense leiding, wat de vele chemische en nucleaire provocaties van het afgelopen jaar verklaart.

  Tsjetsjenen vertrekken naar Bakhmut – 7.000 door oorlog ervaren mannen beëindigen de slag op 9 mei

Rusland en de VS zijn daarentegen niet geïnteresseerd in het ombrengen of beschadigen van de leider van hun tegenhanger, omdat ze allebei heel goed weten dat dit gemakkelijk kan leiden tot de Derde Wereldoorlog, wat geen van beide regeringen wil vanwege duidelijke belangen van zelfbehoud, die opvallend ontbreken als het gaat om Kiev. Per slot van rekening was het de Oekraïense leiding die valselijk beweerde dat hun toevallige bombardement op Polen afgelopen november door Rusland zou zijn gedaan, wat de VS tot hun eer publiekelijk tegenspraken.

Die gebeurtenis bewees dat de Amerikaanse leiders geen derde wereldoorlog willen, wat ook strookt met de belangen van Rusland, wat verklaart waarom geen van beide het staatshoofd van de ander wil schaden, of dat nu met opzet of per ongeluk gebeurt. Deze convergentie van strategische berekeningen plaatst de veiligheidsgaranties die Rusland aan Biden gaf voorafgaand aan zijn bezoek aan Kiev in hun juiste context en maakt het voor het grote publiek begrijpelijker waarom het Kremlin deze reis ongehinderd heeft laten doorgaan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland krijgt de grootste schrootplaats van EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij, de nutteloze eters
Volgend artikelHet Westen beseft dat de oorlog verloren is en zoekt een uitweg
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Vanzelfsprekend.. het moet niet teveel gebeuren maar Putin is nog altijd de betere aan het Schaakbord..♥️🇷🇺🌹🤗

 2. Ik kijk daar toch wat anders tegen aan. Je bent oorlog aan het voeren met als inzet vele mensenlevens of niet. Als Poetin als leider van een land besloten heeft dat de inzet van deze mensenlevens voor zijn zaak gerechtvaardigd is, dan vind ik het raar dat hij tegelijkertijd veiligheidsgaranties geeft aan degene die in zijn ogen de aanstichter van deze oorlog is. Zodat de aanstichter van deze oorlog een veilig podium krijgt voor propaganda die hem de middelen geven om nog meer schade aan Rusland & Oekraine te berokkenen.

  Als het klopt wat in dit artikel staat dan krijg ik steeds meer het gevoel dat dit 1 groot theater is waarbij de hoge heren in de politieke top schaak zitten te spelen over de ruggen van de gewone bevolking. En dat Poetin als ex-young global leader dus gewoon de rol speelt zoals hem door zijn baas Klaus Schwab is verteld. Anders kan ik deze laffe actie niet verklaren.

   • ik denk dat ook. ik vertrouw geen mens meer. Zelfs het meest gevaarlijke dier handelt louter uit instinct en overlevingsdrang maar zonder haat en verborgen agenda…dat is bij de mens wel anders

    • oearldragon, vince durachuk…
     begrijpend lezen is niet voor iedereen weggelegd…
     door de melding aan de vijand heeft deze reis de status van een witte vlag.
     die is (zou) onschendbaar (moeten zijn).
     bij oprechte mensen is die dat ook.
     putin zou zich verlagen tot de status van de debielen die tegen hem blaffen.

  • Echt een ongelooflijk domme opmerking.
   Rusland maakt weloverwogen afwegingen. Wat voor nut zou het hebben een demente Biden om te brengen? Die halve gare is druk bezig zijn eigen land in recordtempo naar de kloten te helpen, zowel financieel als militair. En zijn bespelers kunnen hem niet zomaar verwijderen omdat ze dan met leeghoofd Harris zitten die in veel opzichten nog minder geliefd is in eigen land dan Biden is.
   Zij hebben de VS terecht als tegenstander aangemerkt, als Biden dat land zelf verzwakt dan stop je dat niet af.
   Als je tegenstander zo’n debiel is verwijder je die niet, dan profiteer je daar juist van. Het bezoek is een show, maar doet feitelijk niks. Nu kan Rusland ook nog even een goede indruk maken op andere landen, plus dat het de westerse leugenpers nog een keertje op de bek laat gaan.

 3. Ik zou er niet zeker van zijn dat “Rusland en de VS niet geïnteresseerd zijn in het ombrengen of beschadigen van de leider van hun tegenhanger”, zoals Andrew Kobryko beweert. Zeker niet voor wat betreft de VS. Op de plaats van Putin zou ik bijvoorbeeld voorzichtig zijn bij het plannen van het bezoek aan de volgende meeting van de BRICS leiders. We hebben duidelijk gezien wat de Westerse veiligheidsgaranties aan Rusland waard zijn, bijv. bij de uitbreiding van de NAVO. Dus Russische leiders, niet weer dezelfde fout maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in