De Amerikaanse president Joe Biden was gisteren in Kiev om zijn krankzinnige project te redden om Rusland te vernietigen door middel van een proxy-oorlog. Maar er is geen goede manier om dat te doen, schrijft Bernard.

Een blik in de ‘westerse’ media laat zien dat de onvermijdelijke uitkomst van de oorlog inmiddels is doorgedrongen. De enige nog openstaande alternatieven zijn het riskeren van een grote kernoorlog of het opgeven van “westerse” dromen van permanente hegemonie.

Weinig ‘westerse’ functionarissen zullen toegeven dat de oorlog is verloren, dat Rusland in Oekraïne heeft gewonnen. Maar dat is wel zo. Het heeft de oorlog gewonnen toen het met succes het Oekraïense leger in een uitputtingsslag verwikkelde.

Een de Russische commentator Sacha Rogers schrijft (in het Russisch):

Deze oorlog is al gewonnen (wat bovendien het meest beledigend is voor verschillende “niet-erkende genieën”, zonder hun deelname en in tegenstelling tot hun dwaze ideeën over hoe de oorlog gewonnen zou moeten worden). Het werd gewonnen op het moment dat onze generale staf, in plaats van een zeer manoeuvreerbare oorlog, een positionele “standing” met een uitputtingsslag oplegde aan de Oekraïense strijdkrachten.

Strikt volgens het tekstboek: uitputtingsoorlog is een militaire strategie die bestaat uit oorlogvoerende pogingen om een oorlog te winnen door de vijand tot op het punt van instorten uit te putten door voortdurende verliezen aan personeel en materiaal.

Oekraïne heeft al twee legers verloren en smeekt om een derde. Maar het “Westen” is niet in staat die te leveren:

Minder dan een kwart van de moderne gevechtstanks die het Westen aan Oekraïne heeft beloofd, zal waarschijnlijk op tijd aankomen om een verwacht Russisch lente-offensief tegen te gaan.

Kiev verwacht dat zijn aanhangers in totaal 320 westerse tanks zullen sturen, maar volgens schattingen zullen er begin april amper 50 de frontlinies bereiken.

De erkenning dat Oekraïne de oorlog heeft verloren, leidt tot paniek in de kringen die vasthouden aan de “westerse” unipolariteit.

The Economist waarschuwt voor het verlies van het “gezag van het Westen“:

De toekomst van Oekraïne hangt nog steeds aan een zijden draadje – en zal waarschijnlijk nog jaren onzeker blijven. De heer Poetin kan uit opportunisme ooit een staakt-het-vuren accepteren, maar zijn hervorming van de Russische samenleving is volledig gericht op agressie in het buitenland en onderdrukking in eigen land. Elk denkbaar einde van de vuurgevechten vereist daarom sterke westerse veiligheidsgaranties en grote en blijvende overdrachten van wapens en financiële hulp – bijna alsof er een tweede, veel groter Israël aan de oostgrenzen van Europa is verschenen. Volgens sommige Europese leiders vereist dit een volledig lidmaatschap van de NAVO. Als de wederopbouw van Oekraïne zou mislukken, en de economie zou haperen, dan zou ook de Oekraïense democratie beginnen te mislukken.

Volgens de Economist Intelligence Unit, onze zusterorganisatie, woont slechts een derde van de wereldbevolking in landen die Rusland zowel hebben veroordeeld voor zijn invasie als sancties hebben opgelegd. De meeste daarvan zijn nauwe bondgenoten van Amerika. De rest ziet de oorlog als een wedstrijd tussen autocraten en hypocrieten.

Zelfs landen die de invasie van Poetin verwerpelijk vinden, zouden kunnen concluderen dat de westerse macht op zijn retour is als het Oekraïne niet te hulp schiet. Maar met wapens, geld en politieke steun kan Oekraïne nog zegevieren. Door moed en de kracht van hun voorbeeld heeft het Oekraïense volk die kans verdiend. Een betere investering in westerse veiligheid is niet denkbaar.

Een hoofdartikel in de Washington Post luidt dezelfde toon:

  Sancties: Vanaf deze zondag hebben wij Europeanen een tekort aan 63,6 miljoen liter diesel per dag

Een uitkomst toestaan die het Kremlin op enigerlei wijze beloont, zou een morele travestie zijn. Het zou ook een potentieel dodelijke slag toebrengen aan het beginsel waarop de westerse stabiliteit en het beschaafde internationale gedrag berusten: dat soevereine staten niet ongestraft kunnen worden binnengevallen, geknecht en onderworpen aan massaslachtingen.

(Ooit gehoord van Joegoslavië? Of Irak?)

Om Rusland te dwarsbomen en de soevereiniteit van Oekraïne veilig te stellen, hebben de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten weinig andere keus dan hun militaire, economische en diplomatieke steun aan Kiev op te voeren. Dat betekent de Oekraïense strijdkrachten uitrusten met krachtiger wapens en in grotere aantallen, agressievere sancties opleggen aan Moskou en een gespierdere internationale coalitie oprichten om Rusland te isoleren en te verstoten.

Die agenda is urgent; de status quo van relatief statische gevechtslinies is onhoudbaar.

In de New York Times waarschuwt ene David French dat Amerika niet kan ‘wankelen’ in Oekraïne:

Toch is de uitkomst van de oorlog eenvoudigweg te belangrijk – zowel voor Amerika als voor Oekraïne – om onze steun te laten wankelen. Op de verjaardag van de oorlog is het tijd voor een gezamenlijke inspanning om de Amerikanen te overtuigen van één enkel idee: we moeten Oekraïne zo veel en zo lang mogelijk steunen, totdat het Russische leger een beslissende, onmiskenbare nederlaag heeft geleden.

Aan de ene kant van de huidige discussie staan degenen, zie hierboven, die de uitkomst van de oorlog in absolute termen zien. De VS moeten winnen in de proxy-oorlog die zij hebben veroorzaakt, hoe dan ook. Maar er zijn alternatieven. Die moeten erkennen dat de korte periode van Amerikaanse wereldhegemonie voorbij is. De tijd voor multipolariteit is aangebroken.

Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken is iemand die niet wil toegeven dat zodra China “dreigde” te onderhandelen over vrede in Oekraïne, hij het land -zonder bewijs- beschuldigde van hulp aan Rusland in de oorlog:

In zijn interview met NBC’s “Meet the Press,” dat zaterdagavond werd opgenomen voor uitzending op zondag, zei de heer Blinken dat de Verenigde Staten binnenkort nieuwe informatie zouden aanbieden om aan te tonen dat Peking “sterk overwoog dodelijke hulp aan Rusland te verlenen.”

Wang heeft de conferentie in München gebruikt als platform om Europese leiders en diplomaten te vertellen dat China bereid is de banden met hen aan te halen en te proberen een rol te spelen bij het beëindigen van de oorlog in Oekraïne. In zijn openbare opmerkingen op zaterdag zei hij dat China binnenkort een vredesvoorstel zou doen om de gevechten te stoppen. Maar de heer Blinken waarschuwde in een aparte bijeenkomst voor de allure van staakt-het-vuren die Rusland zou kunnen uitbuiten om zich te hergroeperen voor nieuwe offensieven.

China heeft Rusland nog niet gesteund in de oorlog. Maar als Rusland de oorlog lijkt te verliezen, moet China wel ingrijpen. Het zou anders het volgende land worden dat de VS zou proberen te vernietigen.

De VS trapten in een escalatieval toen zij toestonden dat het Oekraïense leiderschap het land naar een ramp leidde:

  Derde Wereldoorlog: Voor het eerst sinds de Koude Oorlog stelt de NAVO een plan op voor oorlog met Rusland

Door zijn besluit is Oekraïne, samen met zijn naaste partners in Polen en de Baltische staten, de klassieke “trojaanse bondgenoot” geworden – kleinere landen wier verlangen naar regionale invloed tegen de bestaande middenmacht (Rusland) afhankelijk is van hun vermogen om een externe grootmacht en zijn wereldwijde militaire netwerk (hier de VS en, bij uitbreiding, de NAVO) over te halen om namens hen militair in te grijpen. Zoals wij in onze studie hebben opgemerkt, “gaat dit gepaard met grote risico’s voor de regionale evenwichtsfactor en hoge kosten voor de externe grootmacht”. Want uiteindelijk hangt de regeling af van “de dreiging van het gebruik van geweld en militaire interventie” door die externe grootmacht, zonder welke de regionale evenwichtsfactor zou falen.

Dat is precies waar we nu zijn. De pathologische hater van Oekraïne, Vladimir Zelensky, leidt de VS naar een steeds dieper engagement om te winnen door uiteindelijk Rusland te vernietigen.

Maar elke directe confrontatie met Rusland zou leiden tot een kernoorlog. De VS kunnen dat niet riskeren. Daarom zetten zij Oekraïne onder druk om sneller zelfmoord te plegen:

Terwijl de gevechten blijven woeden, vrezen beide zijden van de Atlantische Oceaan dat Rusland voet aan de grond krijgt, dat Oekraïne in bepaalde delen van het oosten en zuiden overtroffen zal worden en dat de wapenleveranties van het Westen zullen afnemen. Biden vertrekt maandag naar Polen voor een ontmoeting met president Andrzej Duda en andere belangrijke NAVO-leiders. Amerikaanse functionarissen geloven dat de verdediging van Oekraïne op het punt staat een kritieke fase te bereiken nu Rusland zijn veelvuldig aangekondigde offensief begint. De regering-Biden heeft er bij de regering van president Volodymyr Zelensky op aangedrongen haar overwinningen te consolideren – en misschien zelf een tegenaanval in te zetten.

Het Witte Huis heeft het team van Zelensky volgens meerdere functionarissen ook opgedragen zich nu voor te bereiden op het offensief, nu wapens en hulp uit Washington en Europa vrijelijk toestromen, uit angst dat de steun van de Europese buren van Oekraïne wel eens eindig zou kunnen zijn.

Maar de realiteit waarmee Biden in Polen zal worden geconfronteerd, is dat Zelenskyy duidelijk heeft gemaakt dat hij niet zal onderhandelen voordat het hele Oekraïense grondgebied is hersteld – waarmee hij er bijna zeker van is dat de oorlog zich tot in de verre toekomst zal uitstrekken.

“We zitten hier voor de lange termijn en het zal nog een hele tijd duren,” zei Rachel Rizzo, een senior fellow bij het Europe Center van de Atlantic Council. Als de westerse steun begint af te nemen, “valt niet te ontkennen dat dit effect zal hebben op zowel de uitkomst als de duur van de oorlog.”

Je zegt het …

Het ‘Westen’ gaat wankelen omdat het niet lang genoeg genoeg kan leveren om Oekraïne zelfs maar een kleine kans te geven de oorlog te winnen:

“We zullen blijven proberen hen ervan te doordringen dat we niet alles voor altijd kunnen doen,” zei een hoge regeringsfunctionaris, verwijzend naar de leiders van Oekraïne. De ambtenaar, die op voorwaarde van anonimiteit sprak om gevoelige diplomatieke zaken te bespreken, voegde eraan toe dat de regering “sterk van mening” is dat het moeilijk zal zijn om hetzelfde niveau van veiligheids- en economische steun van het Congres te blijven krijgen.

“Zolang het duurt’ heeft betrekking op de hoeveelheid conflict,” voegde de ambtenaar eraan toe. “Het heeft geen betrekking op de hoeveelheid bijstand.”

De kritieke aard van de komende maanden is al in onverbloemde termen aan Kiev overgebracht door topambtenaren van Biden – waaronder de plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur Jon Finer, de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Wendy Sherman en de staatssecretaris van Defensie Colin Kahl, die allemaal vorige maand Oekraïne hebben bezocht.

CIA-directeur William J. Burns reisde een week voor deze functionarissen naar het land, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky informeerde over zijn verwachtingen voor wat Rusland de komende maanden op militair gebied van plan is en de urgentie van het moment benadrukte.

Sneller alsjeblieft, is wat de VS Oekraïne vertellen. Schiet op, want binnenkort zullen we onze steun moeten beëindigen.

  Belgische premier waarschuwt dat "de volgende 5-10 winters moeilijk zullen zijn" & Macron kondigt het einde aan van de "periode van overvloed" in Europa

Maar het Oekraïense leger beschikt niet over voldoende materiaal en mankracht om een tegenaanval in te zetten die een kans maakt om de oorlog te winnen. Het heeft zelfs niet genoeg om enig gebied van betekenis terug te winnen.

Het derde leger dat het nodig zou hebben, zou veel sterker moeten zijn dan de twee legers die het al verloren heeft. En dat komt er niet.

Dus wat gaat het “Westen” doen? Meer wonderwapens leveren?

President Biden reist deze week naar Polen om de westerse inspanningen te bespreken om Oekraïne te helpen de invasie van Rusland te weerstaan, terwijl de druk op zijn regering toeneemt om Kiev te voorzien van F-16 gevechtsvliegtuigen. De premier van Polen, Mateusz Morawiecki, zei in een weekendinterview met CBS’s “Face the Nation” dat hij gelooft dat er uiteindelijk “straaljagers uit het Westen zullen komen” – zoals het geval was met andere geavanceerde wapens waarvan de levering “onvoorstelbaar” was toen de oorlog begon.

Ik heb nieuws voor de heer Morawiecki. De eerste F-16 vloog in 1974. Denken dat 50 jaar oude vliegtuigen een kans maken tegen de eersteklas Russische luchtverdediging en vijfde generatie gevechtsvliegtuigen is waanzin.

Gevechtsvliegtuigen worden gevlogen met getrainde reflexen, niet met bewuste beslissingen. Piloten worden daarvoor opgeleid. Als die reflexen eenmaal zijn afgestemd op een specifiek vliegtuig en de bijbehorende filosofie, duurt het jaren om ze om te scholen voor een ander vliegtuig. Oekraïense piloten in F-16’s op korte termijn is wishful thinking.

Maar misschien kan Polen, in zijn vergeefse poging de redder van Oekraïne te zijn, zijn eigen piloten ervan overtuigen zelfmoord te plegen in een omgeving die verzadigd is met Su-57s gevechtsvliegtuigen en S-400 luchtverdediging. Of het kan zijn eigen leger naar het front sturen. De VS zouden het zeker toejuichen als een ander land zelfmoord zou plegen in het belang van hun dollarhegemonie.

Maar ik denk niet dat het zover zal komen.

De VS heeft een strategie nodig om uit de oorlog te stappen. Inzien dat het enige alternatief totale oorlog en nucleaire vernietiging is, zoals de Economist, WaPo en NYT suggereren, is de eerste stap om er een te ontwikkelen.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rijk der Leugens lost het naziprobleem van Oekraïne op met een verandering van logoVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEr is niets vreemds aan dat Rusland Biden veiligheidsgaranties geeft tijdens zijn reis naar Kiev
Volgend artikelSituatierapport 21/2 – Terminale aanpak
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Hoeveel levens moeten er nog sneuvelen voor de machtgeile psychopaten, die denken de gehele wereld naar hun hand te kunnen zetten? De waanzin ten top wat daar in Oekriland ( en elders in de wereld ) gebeurt. En die waanzin geldt ook voor de zgn lijers hier in Europa. Zelf lekker aan de biefstuk en een wijntje erbij, terwijl verderop door de waanzinnige oorlog levens vernietigd worden om een natte droom van en voor hun te realiseren.
  Verdomme, streef naar vrede, streef naar samenwerking, drijf handel met elkaar. Dat komt de volkeren ten goede in plaats van deze waanzinnige, kostbare oorlogen, waar alleen een paar hotepetoten beter van worden. De armoede, de honger in de wereld is gigantisch en de dollars en pleuro,s verdwijnen in die militaire rotzooi. Dat geld kan nuttiger, veel nuttiger, besteed worden.
  .

  • Mensen moeten hun geloof in politiek en elites loslaten. WIJ moeten veranderen!!! Maar niemand wil veranderen, iedereen wil volgen. Iedereen wil een leven dat de staat verzorgd, niemand heeft door dat wij het leven van de staat verzorgen terwijl we zelf kapot worden gemaakt door die staat. We moeten ALLES opnieuw doen. Van de wieg tot het graf moet alles opnieuw. De westerse samenleving is een totale mislukking. Die mislukking moet eindigen ipv eindeloos te blijven sleutelen . Het westen is als een terminale tumor op de mensheid, alleen als je die tumor geneest of vernietigd kan de aarde en de mensheid overleven. Dus… het westen moet wakker worden en zichzelf genezen van de kanker die ons kapotmaakt OF het westen moet uitsterven.

   • Totaal mee eens. Alles van onder af aan opnieuw en anders opbouwen. Zijn meer dan genoeg middelen voor als we dat onteigenen wat er door het crapuul achter de schermen van ons allen, de volkeren, gestolen is.

   • Totaal mee eens. Alles van onder af aan opnieuw en anders opbouwen. Zijn meer dan genoeg middelen voor als we dat onteigenen wat er door het crapuul achter de schermen van ons allen, de volkeren, gestolen is.

   • DE MENS MOET OOK NIET MEER GELOVEN IN DE MEDISCHE WETENSCHAP WANT DIE ZIJN OM DE WERELDBEVOLKING UIT TE ROEIEN OM TOT ENKLE MILJARDEN TERUG TE REDUCEREN DAT IS BESLIST DOOR DE G7 ENKELE JAREN GELEDEN IN PARIJS,,,,,RUSLAND WAS DAAR OOK BIJ!!!! Maar hoe houdt je een oorlogvoering in leven!! oplossing zorg dat de verleizende partij blijft geloven in overwingen en hulp dat de sponsor aan hun zijde staat……..
    Deze en nog bestaande oorlogen en elders zijn de de wens van de oorlogsindustrie!!!die honderden miljarden verdienen eraan Ook de farmaceutissche industrie heeft dit ondekt….. Maar hirervoor waren zij opgericht om mensen langer te doen leven!!!!! Maar daar zijn ze van teruggekomen dat ze alsmaar niet meer rijker ervan werden!!!!!!!!!!!

  • Poetin red ons van dat crimineel tuig hier in Europa anders zal er nooit vrede komen maar zelf zijn ze te laf om uit hun schuilkelder te komen en sturen ons geld en onze kinderen de dood in en het grootste deel van ons kut volk ziet dat maar niet in.

   RUIM ONS TUIG VAN DE VVD EN LINKS OP RED ONS POETIN JE HEB NIETS VOOR ZE TE VREZEN HET ZIJN STUK VOOR STUK LAAFFARDS EN DODEN ONZE KINDEREN OM ER RIJK VAN TE WORDEN.

 2. Ben je gek… ze sturen zo meteen honderdduizend Polen naar het front. Depopulatie en Rusland verzwakt desalniettemin steeds verder. Het lot van Europa interesseert Zelenski en Biden helemaal niets
  Extend and pretend… net als bij de financiële crisis… daar kun je ver mee komen met deze strategie

  • Daar ga je weer ruslnd zwakt af,mens waar haal jij je leugens en wijsheid vandaan, Rusland is sterk en word steeds sterker OP ALLE FRONTEN. Putin lacht zijn l.l uit zijn broek met mensen zoals jij die Rusland zwak vind.

  • Je kunt maar beter hopen, of liever er vanuit gaan dat Rusland dit wint.
   We zijn al verloren als westerse wereld maar in geval verlies kunnen we beter onszelf opknopen.

  • Rusland wordt juist steeds sterker want veel meer Russen scharen zich achter hun land en Poetin, wat tot voor kort niet het geval was. Als de Polen zouden deelnemen belanden ook die in een graf. Er zijn er sinds het begin van de SMO al meer dan 2500 gesneuveld.

   • Dat deden de Duitsers ook toen Hitler brulde Wold ihr ein totaal krieg!!!!Echter nu roept dat niet Poetin alleen;;;; maar ,,,,bijna de gehele wereld,,,, Uiteindellijk was alles vernietigd en de USA de ;;;;;;opbouwers met heel veel geld………………Maar een wedstrijd om te overwinnen redt je niet met omkopen en veel geld::::::

 3. een mogelijke exit-strategie:
  de hulp aan oekraïne zou stopgezet kunnen worden , geen politicus of media besteed er nog maar een letter aandacht aan.
  zie afganistan.
  de aandacht word dan ergens anders op gericht, bv een nieuw virus, klimaatellende of meer ballonnen.
  en de schapen vergeten, de aandacht weer vol gericht op het naratief van de dag

  • De schapen willen alleen nog maar vreten en drinken. Het niveau van de mensen die ik in de wereld tegenkom is bedroevend en schrikbarend laag. Mensen praten als junks… ze willen zich gewoon even lekker voelen en genieten. We leven in de eindtijd, maar mensen willen alleen nog willen genieten. Niemand wil opstaan en strijden voor de liefde en een fijne wereld voor hun kinderen… iedereen wil alleen nog maar genieten. Er is een tijd voor genieten en een tijd voor waakzaamheid, maar iedereen wil alleen maar genieten genieten genieten. Dat hun levens, hun land en de toekomst van hun kinderen wordt vernietigd… dat boeit ze niks, als ze maar kunnen genieten.

 4. Die clown wordt onder leiding van Amerika vermoord door eigen mensen. Daarna komt iemand die wil onderhandelen met Rusland .Amerika trekt zich terug onder de noemer het is de wil van Oekraïne. Hebben zo geen gezichtsverlies en gaan verder met de vazal staat Polen.

  • Zat net martin armstrongs artikel op zijn blog te lezen dat biden inderdd veel haters om hem heen heeft vooral uit de secret service. Dat gaat nog wat worden. Als de secret servise zo lomp is om een oude seniele man het land te laten leiden tja…..ze hebben hem zelf zover laten komen en denk dat ze het ook wel zelf zullen oplossen gelijk jfkennedy voordat we in ww3 zitten. Biden is een lompe de iele seniele oude man en een pedo met een seksueel misbruikte beschadigde dochter en een crackverslaafde pedo zoon. Een hoerenkot van een white house dus.kan nooit goed komen daar tenzij er iemand van dichtbij ingrijpt. Ik vermoed dat die oude seniel een keer met een kogel achter in zijn hoofd gevonden word, zelfmoord waarschijnlijk.😉

 5. Amerika – The Evil Empire

  ‘Oorlog in Oekraïne: voormalig Israëlische premier zegt dat de VS vredesovereenkomst blokkeerde’
  Volgens voormalig Israëlische premier Naftali Bennett hebben de VS en de Westerse bondgenoten zijn pogingen bij het begin van de oorlog geblokkeerd om een einde te maken aan het conflict. Zij wilden niet onderhandelen, zij wilden daarentegen Poetin blijven aanvallen om hem te verzwakken.
  https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2023/02/09/oorlog-in-oekraine-voormalig-israelische-premier-zegt-dat-de-vs-vredesovereenkomst-blokkeerde/

 6. “– bijna alsof er een tweede, veel groter Israël aan de oostgrenzen van Europa is verschenen. ”

  Te weten dat zuid oekraine tot de krim voormalig khazarie was het land van de fake jews. Dit ten tijde dat Kiev hoofdstad van Rosh was. Oekraine zelfs was slechts zo groot als een vingernagel. Nadien is Khazarie uitgebreid naar het noorden in zijn glorir jaren en bijna volledig Oekraine innam.
  De khazaren waren oorspronkelijk van Russische afkomst die later (tataren) turken zijn geworden. Deze moslims hebben zich bekeerd in Judaisme en zo deze fake jew staat gestart. Later naar midden europa verspreid en de naam van ashkenazie joden gekregen die het yiddish broebelden. Het Hebreeuwd gemengd met Duits. Het is van deze klub dat de Amerikaanse kabaal afkomstig is. Inclusief de stinkend rijke rothshields die in Duitsland afkomstig waren van een wiskundig genie. Nee nee ik bedoel niet einstein. Deze rothshield zijn zonen allen bankiers zijn door heel europa verspreid en leningen gevende aan europese landen. Later de plas overgetrokken en daar dan gedaan wat rothshields best konden… bankieren. Deze klub is letterlijk in het bezit van de USA en een groot deel van de wereld en zouden graag ook hun klauwen in China en Rusland hebben zitten.

  Het echte geologische Israel is overspoeld met fake jews die de talmud bestuderen. Vijanden van God. Niet voor niets is in Jeruzalem LGBT zo sterk aanwezig…
  De echte Hebreeuwen zijn echter niet van de bloedlijnen van Japhet of Ham maar van Shem -> arphaxad -> terra -> abraham -> Isaak -> Jakob en vervolgens de 12 zonen van Jakob. Heel het noordelijk halfrond zijn bloedlijnen van Japhet en/of Ham (de nephilim dan uitgesloten).

  • Hear hear… nog te weinig wakkeren begrijpen wat de Khazaren zijn en hoe lang deze monsters al bezig zijn om te komen waar hun agenda nu is, de Great Reset. Rusland en China weten vanuit de oudheid nog wie en wat de Khazaren zijn. Het westen is volledig geïnfiltreerd door deze monsters. Alle clubjes die iedereen hier kent, van illuminatie tot tempeliers tot jezuïetenorde tot orde van Malta tot vrijmetselarij tot vaticaan tot koninghuizen… ze hebben alles bedacht en overgenomen. De codex alimentarius is hoe ze alles en iedereen vergiftigen. Ik vermoed zelfs dat deze monsters de bijbel hebben geschreven om zichzelf tot tussenpersoon van God te maken, om daarmee de macht van God te stelen. De Khazaren… als U er nog niks van weet, ga erover lezen en kijk één van de vele documentaires. Alle kwaad op aarde komt van deze monsters. En ze verbergen zich idd achter de joden… ze gebruiken het anti semitisme en het onschuldige joodse volk als schild. Deze monsters zitten achter al het geïnstitutionaliseerde kwaad en ellende op aarde. De Khazaren zijn de elites die oorlog voeren tegen de hele mensheid. Ze hebben ons een wereld laten bouwen waarin zij ons niet meer nodig hebben… daarom willen ze ons nu uitroeien voordat wij de waarheid doorkrijgen.

 7. Wat een enorme hoop gelul in dit bericht!
  In plaats van te kijken en te brainstormen hoe hun Corporate VS weer wordt omgezet naar een constituoneel amerika dat de eigen ruime broek zelf moet gaan ophouden.
  Te gaan denken over een werkelijk vredig land.
  Want hun hegemonie wordt terug gedrongen
  Tot aan hun oceaankusten en canada en Mexico.
  Ze hebben decennia nodig om ook maar iets vertrouwen terug te winnen !
  Het is toch een rare zin ergens hierboven;
  ‘— Russische samenleving volledig gericht op Aggressie in het buitenland en ondedrukking in eigen land”–!?!?
  Dat is toch precies wat amerika 70 jaren lang deed!!?? En nu die onderdrukking wil prolongeren door een NWO etc.
  Dat hele amerikaanse gelul over Oekraie en diens toekomst zo draaien en verdraaien dat zij de VS weer voet ad grond krijgen hier en daar
  Met een sterke NATO!!?
  Een natte amerikaanse hypokriete droom!!
  Zij worden 1000 jaren lang tot hun eigen idianenland beperkt. Om een mooie natie te bouwen.

 8. Een goed artikel wat duidelijk aangeeft dat er nu op ALLE FRONTEN ( kranten politiek andere landen enz) gevaren worden erkent om deze oorlog niet te kunnen winnen.‼️
  Werkelijk van alle kanten wordt dit nu eindelijk ingezien.
  En het gaat verder, je zou bijna zeggen eerst bewust wording en dan overgave

  (om welke reden dan ook ) De meest voor de hand liggende reden is dat de wapens en munitie in het westen op zijn dit is wel het meest lach wekkende maar Stoltenberg heeft dit zelf erkent.)Het is te ordinair om waar te zijn…. Maar de USA heeft nu eindelijk een tegenstander die terug vecht……

  Gevaarlijk is Blinken die koste wat kost wil en moet winnen. Als hij de atoom knop te pakken krijgt kan het een inferno worden.
  We wachten de uitkomst van dit verhaal af.
  Een ding is zeker : WORDT VERVOLGD.

 9. Inderdaad, Amerika kan deze oorlog niet winnen omdat ze gespecialiseerd zijn in het aanvallen van slecht bewapende derde wereldlandjes. Het zijn eigenlijk de grootste schijtlaarzen die er op deze planeet rondlopen.
  Andere volken tegen elkaar uitspelen. Dat is waar ze goed in zijn.
  Ik zou me kapot schamen als ik amerikaan was. Overal in Amerika hangen mensen de Amerikaanse vlag uit
  aan hun gevel. Waarom eigenlijk. Waar zijn ze dan zo trots op ?
  Op het uitroeien van de oorspronkelijke indiaanse bevolking en het leegzuigen van derde wereldlanden die rijk aan grondstoffen zijn.
  Amerika…het land van de gelegaliseerde misdaad. Hoop echt mee te maken dat dit satanisch gebroed lik op stuk krijgt.

 10. U S A EN DE LAFBEKKEN VAN NATO VERLATEN OEKRAINE
  ZIE IN VERLEDEN AFGANISTAN’
  LATEN EEN LAND IN PUINHOOP ACHTER
  WEDEROM WEER TROTS OP USA EN NATO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in