Op 29 augustus zijn de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) een tegenoffensief begonnen in de zuidelijke Oekraïense regio’s Kherson en Mykolaiv. Tot nu toe is er geen noemenswaardige winst geboekt. Het Russische leger blijft de vijandelijke opmars aan de frontlinies afweren, bericht Southfront.org.

Voorafgaand aan de aanvallen op de frontlinies heeft de AFU in de nacht van 28 op 29 augustus een massale beschieting van Novaja Kachovka en Berislav in de regio Kherson gelanceerd. Naar verluidt werd ten minste 1 munitiedepot vernield en een binnenschip dat gebruikt werd om de Dnjepr over te steken werd beschadigd. In de avond begon de AFU toe te slaan op de Antonovskibrug bij de stad Kherson, in een poging om de Russische strijdkrachten de mogelijkheid te ontnemen om versterkingen over te brengen. De Russische luchtverdedigingstroepen zijn actief in het gebied.

Daarna gingen de grondtroepen vanuit verschillende richtingen in het offensief. De frontlijn werd in drie hoofdgedeelten verdeeld.

In het zuidelijke gebied ontwikkelde de AFU het tegenoffensief vanuit hun stellingen in Luparevo in de richting van het dorp Alexandrovka, gelegen aan de kust van de Zwarte Zee. Volgens Russische militaire bronnen slaagde de AFU er niet in een offensief te ontwikkelen in het gebied en werden zij teruggedrongen naar hun stellingen. Als gevolg van de operatie verloren zij naar verluidt drie tanks.

Een ander offensief werd uitgevoerd langs de weg Mykolaiv- Kherson. De AFU viel aan vanuit hun militaire stellingen in het dorp Posad-Pokrovsky dat aan de snelweg ligt. Het offensief werd in twee richtingen uitgevoerd. De aanvalsgroepen gingen in de richting van Pravdino en de stad Kherson. Tot nu toe zou de AFU er naar verluidt in geslaagd zijn ongeveer 10 kilometer op te rukken en het dorp Kiselevka te bereiken. De aanval werd echter afgeslagen en zij werden gedwongen terug te trekken in de richting van het dorp Soldatskoe. In Pravdino en Soldatskoe gaan de hevige gevechten door.

In de omgeving van de stad Snigerevka heeft de AFU geprobeerd op te rukken naar Blagodatnoe, gelegen aan de weg naar Mykolaiv, 20 kilometer ten westen van Snigerevka. De aanval werd uitgevoerd vanuit de Oekraïense stellingen in Pervomaiskoe. Na het gemelde verlies van twee infanterie-gevechtsvoertuigen en een dozijn militairen, trok de AFU zich terug.

De militaire operaties van de AFU in het zuidelijke gebied werden uitgevoerd door kleine aanvalsgroepen, die aanzienlijke verliezen in manschappen leden door het zware antwoordvuur van de Russische artillerie. Het tegenoffensief langs de kust van de Zwarte Zee was waarschijnlijk bedoeld om de Russische militairen te vernietigen van de grote stoot die in de gebieden in het noorden was toegebracht.

Beschietingen op de AFU-bolwerken in de regio Mykolaiv:

Een andere richting van het Oekraïense tegenoffensief is de regio van Davidov Brod.

De AFU heeft het dorp Andreevka op de linkeroever van de Ingulets-rivier ten zuiden van Davidov Brod in handen. In dit gebied zijn hevige gevechten aan de gang geweest, toen Russische troepen probeerden de AFU naar de rechteroever van de rivier terug te dringen en de pontonbrug in de buurt te vernietigen.

  De Russische doelstellingen in Oekraïne opnieuw bekeken

Vandaag zijn een tank en twee infanteriebataljons van de 36e aparte brigade van de AFU Mariniers erin geslaagd de rivier over te steken en de Russische troepen aan te vallen vanuit hun posities in Andreevka. De Oekraïense militairen verdeelden hun aanvalstroepen. De eerste aanvalsgroep sneed de weg naar Blagodatovka af en probeerde in het dorp in te dringen, maar dat mislukte. Een andere aanvalsgroep slaagde erin 5 kilometer naar het oosten op te rukken en tijdelijk het dorpje Sukhoi Stavok in handen te krijgen. Later op de avond vernietigden Russische troepen gedeeltelijk de pantservoertuigen van de AFU in Soekhoi Stavok en de Oekraïense troepen werden gedwongen zich terug te trekken naar een bebost gebied aan de rand.

Een andere aanvalsgroep van meer dan 10 pantservoertuigen viel de Russische troepen aan in het dorp Lozove, dat 2 kilometer ten noorden van Andreevka op de linkeroever van de Ingulets-rivier ligt. Naar verluidt zijn zij er tot nu toe in geslaagd hun bolwerk op de linkeroever uit te breiden. Het dorp Lozove is naar verluidt onder Oekraïense controle gekomen.

Tegelijkertijd is de AFU er niet in geslaagd de Ingulets rivier over te steken en een bruggenhoofd te creëren bij het dorp Malaya Alexandrovka dat ten noorden van de stad Davidov Brod ligt. De AFU leed zware verliezen aan manschappen en materieel.

De AFU versterken momenteel hun stellingen bij Davydov Brod, Blagodatnoye en Vysokopolye. In de komende uren wordt een nieuwe doorbraakpoging verwacht.

Aan de noordelijke frontlinies heeft de AFU de Russische groepering geblokkeerd die aan de zuidelijke rand van Olgino en Vysokopilya is opgesteld. Russische eenheden houden de verdediging, maar Oekraïense troepen hebben de wegen naar de nederzettingen met zwaar artillerievuur afgesneden.

Ten oosten van Visokopilja heeft de AFU de Russische stellingen in de omgeving van de dorpen Lybimovka en Mirolybovka aangevallen. Zij slaagden er niet in op te rukken. De tegenaanval werd afgeslagen.

Tot nu toe is het Oekraïense leger er slechts in geslaagd geringe successen te boeken in de regio Andreevka, maar het moet de opmars naar het oosten nog ontwikkelen. Tegelijkertijd zal het offensief op de steppen tot zware verliezen leiden en het kan zonder enige winst op de andere frontlinies tot geen noemenswaardige resultaten leiden.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft bevestigd dat de AFU een groot tegenoffensief heeft ingezet, en verklaart dat het al tot zware verliezen heeft geleid:

Vandaag hebben de Oekraïense troepen in de loop van de dag op directe instructie van V. Zelensky getracht in de regio’s Mykolaiv en Kherson een offensief in drie richtingen op gang te brengen.

Als gevolg van de actieve verdediging van de groepering van Russische troepen hebben de AFU-eenheden zware verliezen geleden.

Tijdens de gevechten werden 26 Oekraïense tanks, 23 infanteriegevechtsvoertuigen, 9 andere gepantserde gevechtsvoertuigen vernietigd, 2 Su-25 aanvalsvliegtuigen neergeschoten. De verliezen van de vijand aan manschappen bedroegen meer dan 560 militairen. Een nieuwe poging tot offensieve acties van de vijand mislukte jammerlijk.

De Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne moet op zijn beurt nog commentaar geven op de militaire operaties aan de zuidelijke frontlinies. Op 29 augustus meldden de Oekraïense militairen alleen enkele offensieve acties van Russische troepen in de buurt van het dorp Potemkino.

  Winter - Zal Europa breken met de Verenigde Staten?

Addendum 1:

Oekraïense poging tot tegenoffensief is mislukt

De troepen van Kiev hebben grote verliezen geleden bij een mislukte aanval, op bevel van president Zelensky, in de richting van Kherson, zegt Moskou

Het veelgeroemde “tegenoffensief” van Oekraïne in Kherson is “jammerlijk mislukt,” zo benadrukte het Russische Ministerie van Defensie maandag, met een opsomming van de geschatte verliezen die Kiev tijdens de operatie heeft geleden.

De Oekraïense strijdkrachten hadden op bevel van president Vladimir Zelensky geprobeerd in drie richtingen aan te vallen, maar boekten geen winst, verklaarde Moskou.

Russische troepen hebben tijdens de gevechten van de dag “grote verliezen” toegebracht aan de Oekraïense aanvallers, zo luidde een verklaring. Kiev zag 26 tanks, 23 gepantserde gevechtsvoertuigen, nog eens negen pantservoertuigen en twee SU-25 grondaanvalsvliegtuigen vernietigd worden, terwijl meer dan 560 manschappen verloren gingen, aldus de samenvatting.

De jongste poging van de vijand tot offensieve acties is jammerlijk mislukt.

Eerder op de dag citeerde de Oekraïense krant Suspilne de woordvoerster van het Zuidelijk Commando, Natalia Humeniuk, die zei dat “offensieve acties in verschillende richtingen” waren begonnen, “ook in de regio Kherson.” Zij gaf echter geen details, en zei alleen dat “elke militaire operatie stilte behoeft.”

Tegen maandagavond maakte de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne echter alleen melding van een Russische aanval in de buurt van het dorp Potemkino.

Kiev spreekt al de hele zomer over een “Kherson tegenoffensief”, terwijl het bij zijn Westerse geldschieters om meer wapens en munitie vraagt. In een videotoespraak tot het volk op zondag heeft Zelensky gezworen dat “Oekraïne zal terugkeren” naar Donbass – en ook naar Charkov, Zaporozjye, Cherson en “zeker naar de Krim.”

Addendum 2:

De 128e Mountain Assault Brigade van de Oekraïense strijdkrachten, overgeplaatst uit het westen van Oekraïne om deel te nemen aan het tegenoffensief, werd volledig verslagen

Als gevolg van het “tegenoffensief” dat het Zelensky-regime in het zuiden van Oekraïne heeft ingezet, is de 128e brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne, die vanuit de westelijke streken was overgeplaatst, volledig verslagen, de vijand heeft aanzienlijke verliezen geleden. Dit werd gemeld door het Ministerie van Defensie.

Het zogenaamde tegenoffensief van de Oekraïense legereenheden, gelanceerd door het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten, is op een compleet fiasco uitgelopen, de verliezen aan manschappen liepen op tot meer dan 1200 militairen. Ook hebben de Oekraïense strijdkrachten zware verliezen geleden in pantservoertuigen, en dat in een situatie waar alles reeds beroerd mee is. Volgens het Russische leger zijn de afgelopen dag, als gevolg van de acties van de Russische troepen, 48 tanks, 46 infanteriegevechtsvoertuigen en 37 andere gepantserde voertuigen, waaronder die van buitenlandse makelij, vernietigd. Het rapport vermeldt ook acht pick-up trucks met zware mitrailleurs geïnstalleerd. En dit alles is alleen in de richting Nikolajev-Krivoj Rog.

  Voormalig president van Frankrijk geeft nu ook toe: Minsk-akkoorden waren bedoeld om Rusland te misleiden; Oekraïne in staat stellen te bouwen voor een oorlog

De 128e Mountain Assault Brigade van de Oekraïense strijdkrachten, speciaal overgebracht uit West-Oekraïne om aan het offensief deel te nemen, werd bijna volledig vernietigd

Bovendien hebben de Russische troepen de afgelopen dag een aantal aanvallen met precisiewapens uitgevoerd. De inslagen van het OTRK “Iskander” in de omgeving van Aleksandrovka, regio Dnepropetrovsk, hadden gevolgen voor de 1e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten. Als gevolg van een raket die een munitiedepot trof, overschreden de verliezen van de nationalisten de 200 personen, waaronder 40 buitenlandse huurlingen. Ook werden ongeveer 20 pantservoertuigen vernietigd. In de omgeving van Konstantinovka zijn huurlingen van het zogenaamde “Vreemdelingenlegioen”, evenals de militanten van het nationale bataljon “Kraken”, onder geconcentreerd vuur van de Russische artillerie bedolven. De verliezen worden geschat op meer dan honderd mensen.

De luchtmacht heeft uitstekend werk verricht, door toe te slaan op de werkplaatsen van de Intervzryvprom-fabriek in Krivoj Rog. Zoals de naam al zegt, produceerde de fabriek explosieven.

De artillerie en de luchtmacht bestreken per dag 142 concentratiegebieden van de strijdkrachten van Oekraïne, waaronder in de omgeving van Charkov en Nikolajev. De vernietiging van drie RAV- en munitiedepots werd bevestigd. Afweergeschut schoot vijf drones neer, onderschepten drie Tochka-U raketten, evenals 44 HIMARS MLRS granaten.

Addendum 3:

Kiev verliest meer dan 1.200 soldaten in mislukt offensief

Russisch defensieministerie: meer dan 1.200 Oekraïense soldaten gedood bij mislukte offensieve poging aan zuidfront

Het Russische Ministerie van Defensie heeft massale slachtoffers gemeld voor het Oekraïense leger, waarvan de eenheden werden verpletterd bij een poging om een offensief te lanceren in de richting van Nikolajev, Krivoj Rog en andere gebieden. Dinsdag vertelde de woordvoerder van de autoriteiten, luitenant-generaal Igor Konasjenkov, aan verslaggevers:

“Door het effectieve optreden van de Russische troepengroep werden binnen 24 uur 48 tanks, 46 gepantserde personeelsdragers, 37 andere gepantserde gevechtsvoertuigen, acht pick-ups met groot kaliber machinegeweren en meer dan 1.200 Oekraïense militairen vernietigd.”

Volgens Konasjenkov behoorden de gedode soldaten tot de 128e Mountain Assault Brigade van de Oekraïense strijdkrachten, die eerder vanuit West-Oekraïne naar het zuiden was getrokken. Vijf militairen hadden hun wapens neergelegd en zich overgegeven, zeiden zij.

De luitenant-generaal benadrukte dat het offensief was begonnen op persoonlijk bevel van de Oekraïense president Vladimir Zelensky.

Addendum 4:

Hier is hoe CNN over deze laatste ramp berichtte, “Oekraïense troepen namen 4 dorpen in het zuiden terug van Russische bezetting, vertelt militaire bron aan CNN“. Nee, dit is geen grap, klik op de link hierboven en zie het zelf.

Addendum 5:

Klik voor groot

Addendum 6:

Zoals Tucker zegt (LOL). Is Rusland dus de oorlog in Oekraïne aan het “verliezen”? Tucker kent het echte verhaal.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom zijn zoveel mensen bang voor de waarheid?
Volgend artikelDankzij klimaatwaanzinnige EU nog DECENNIUM “verschrikkelijke” winters te verduren in Europa’s instortende energie-infrastructuur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Militanten van de strijdkrachten van Oekraïne (AFU) als gevolg van een poging tot tegenoffensief in de richting Mykolaiv-Kryvyi Rih, persoonlijk toevertrouwd door de president van Oekraïne Volodymyr Zelensky, verloren meer dan 1,2 duizend personeelsleden. Dit werd op dinsdag 30 augustus aangekondigd door de officiële vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie van de Russische Federatie, luitenant-generaal Igor Konashenkov.
  De kwestie zit hem in de techniek: waarom de aanval van de VFU bij Kherson mislukte
  Tientallen Oekraïense tanks en honderden militairen vernietigd
  “De effectieve acties van de Russische groep troepen vernietigden 48 tanks, 46 infanteriegevechtsvoertuigen, 37 andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 8 pick-ups met machinegeweren van groot kaliber en meer dan 1200 Oekraïense militairen gedurende de dag,” zei hij.
  Volgens het ministerie van Defensie versloeg het leger van de strijdkrachten van Rusland bij het afweren van het offensief de eenheden van de 128e afzonderlijke bergaanvalsbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne die vanuit West-Oekraïne waren overgebracht. Vijf van hen slaagden erin hun wapens neer te leggen en zich over te geven.

 2. De bloedige mislukking van een offensieve poging van de strijdkrachten van Oekraïne: de resultaten van de eerste dag (+VIDEO)
  30.08.2022 – 13:30
  De bloedige mislukking van een offensieve poging van de strijdkrachten van Oekraïne: de resultaten van de eerste dag (+VIDEO) | Russische lente
  Tijdens de briefing van het Russische Ministerie van Defensie over de situatie in de speciale operatiezone is bekend geworden over veranderingen in de operationele situatie en de huidige successen van de geallieerden.

  Bij het afslaan van het vijandelijke offensief versloegen Russische troepen eenheden van de 128e brigade van de strijdkrachten van Oekraïne die waren overgebracht om deel te nemen aan de operatie vanuit West-Oekraïne. 5 militairen van deze brigade legden de wapens neer en gaven zich over.

  Op de grond gestationeerde hoge-precisiewapens troffen een tijdelijk inzetpunt en een munitiedepot van de 1st Tankbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne nabij het dorp Oleksandrivka, regio Dnepropetrovsk.

  Meer dan tweehonderd militanten werden gedood, waaronder ongeveer 40 buitenlandse huursoldaten, meer dan 20 gepantserde voertuigen en een groot aantal artilleriegranaten.

  https://t.me/RVvoenkor/24520

  https://rusvesna.su/news/1661855356

   • Waarom ben ik een trol.
    Is dat omdat ik jouw mening niet deel, bepaalde auteurs en sites in twijfel trek.
    Het is gemakkelijk alles klakkeloos aan te nemen zonder even d3 bronnen te controleren.
    Er is nog altijd zo iets als vrije meningsuiting hetgeen in het door u zo bejubelde Rusland niet bestaat.
    Waarom verhuis je niet naar ginder en vecht mee tegen het zo verguisde westen dat u vrijheid en weelde en bescherming biedt hetgeen in Rusland alleen voorbehouden is voor de hoger klasse.

    • tja, als je alles slikt wat onze westerse links politiek correcte mainstream media je voorspiegelt…misschien toch maar beter eerst jezelf ff deftig informeren..wat wil zeggen dus ook andere kanalen, bronnen enzomeer bekijken en bestuderen……vooraleer met het vingertje te beginnen wijzen, want jouw vingertje zit vast aan een hand dat, boven je koppetje gehouden, duidelijk aantoont wie zich hier dingen laat wijsmaken zonder na te gaan of die wel kloppen…
     nu verwacht ik wel niet meer van nationaal socialisten en hun aanhang dan dat ze klakkeloos slikken wat hen wijsgemaakt wordt…
     ps, zelf ooit in oekraïne geweest????

  • Exactly, Jamie. As the saying goes, If Russia says it’s true, you know it’s not.
   Time will tell, right.
   And the Dutchie behind this website: Ga eerst maar es wat anders lezen dan Donald Duckies.
   God bless Ukraine and it’s brave soldiers!

  • Hoor net dat M. Gorbatsjov is overleden.
   Zal hem missen hij nam Donald bij de hand naar een pad van menselijkheid en naastenliefde!
   Hij is nu bij zijn Raisa,dat hij mogen rusten in vrede!
   Een Russisch icoon , een wereld leider is ons ontvallen.
   Laat dit voor P en Z aanleiding zijn om weer nader tot elkaar te komen.
   Break down the wall of resistance, begin met een wapenstilstand.
   Hij heeft ons laten zien dat dromen geen bedrog hoeven te zijn.

  • Het is geen grote kunst om via bestaande vertaalprogramma’s teksten van andere “betrouwbare” sites en “onpartijdige” auteurs te vertalen.
   Het enige wat hier gebeurt is dat er gezocht wordt naar de meest sensationele artikels op het net en dan publiceren.

 3. Rusland mag en kan niet verliezen…zeker niet van een clown! Voor de mensen in NL:

  https://sliedrecht24.nl/ingezonden-brief-oekraiense-vlag-op-raadhuis/

  Allemaal massaal brieven schrijven naar openbare gebouwen, gemeentehuizen etc, dat de Oekraïense vlaggen verwijderd moeten worden. Refereer ook aan het Amnesty International rapport over de wanpraktijken van Oekraïne. Op overheids en gemeenschap gebouwen horen alleen NL vlaggen of eventueel vlaggen van het lokale gemeente wapen te wapperen, niet van andere landen.

 4. Denk even na: zou RU verliezen hebben ze een reserve wapen: strategische atoombommetjes….
  Niet leuk voor ontvangende partij.

  het wijste wat snuivers land kan doen: overgave.
  Maar dat wil Schwabbertje niet; hij blijft maar proberen WO3 uit te lokken….

 5. Het kan ook een strategie zijn de oorlog te laten doorsudderen en het westen alle strategische wapens en munitie naar snuifland te laten sturen en daar op te laten gebruiken, zodat op het moment dat de oorlog gewonnen is het westen failliet en zonder wapens is. Ze riepen een paar jaar geleden al pang! pang! bij gebrek aan munitie en stuurden bommen die over de datum waren naar Mali. Nieuw bestelde munitie heeft een levertijd van minstens een jaar..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in