De Europese Unie staat nu voor een toekomst van tot wel tien jaar “verschrikkelijke” winters van energie-onzekerheid, als gevolg van haar groene agenda, waarbij veel landen in het blok zich verslaafd hebben gemaakt aan Russisch gas in dienst van klimaatwaanzinnige idealen, bericht Breitbart.

In veel landen in Europa en daarbuiten heerst al angst voor onrust onder de bevolking als gevolg van de verwachte financiële tegenspoed komende winter, waarbij regeringsleiders in Frankrijk en Duitsland hun bezorgdheid hebben geuit over het feit dat de burgers slecht zouden kunnen reageren op wat door president Emmanuel Macron het “einde van de overvloed” is genoemd.

Volgens de Belgische minister van energie zullen de problemen in de EU echter veel langer dan een jaar duren, en zou de energieonzekerheid in de EU wel eens een decennium kunnen duren als er nu niets wordt ondernomen.

“De volgende 5 tot 10 winters zullen verschrikkelijk zijn als er niets gedaan wordt,” waarschuwde minister Tinne Van der Straeten op de sociale media, alvorens aan te dringen op maatregelen op EU-niveau om de crisis in te dammen.

“We moeten bij de bron optreden, op Europees niveau, en werken aan het bevriezen van de gasprijzen,” vervolgde ze, terwijl ze in een ander bericht zei dat er “dringend een Europees prijsplafond moet worden ingevoerd”.

“Elektriciteit wordt momenteel geproduceerd tegen een prijs die veel lager is dan de prijs waartegen elektriciteit en gas worden verkocht,” beweerde zij verder. “Er is geen enkel verband meer tussen de productiekosten en de verkoopprijs. Dit Europese prijsvormingssysteem voor elektriciteit moet worden herzien.”

De bewering van Van der Straeten dat er actie moet worden ondernomen om verdere energie-ellende in de Europese Unie af te wenden, zal waarschijnlijk als redelijk worden beschouwd, terwijl vele andere ambtenaren waarschuwen voor de grote moeilijkheden waarmee de naties binnen het blok de komende maanden te maken zullen krijgen.

Westerse inlichtingendiensten: Oekraïne vreest massale desertie wegens zware inferioriteit

Sommigen zijn zelfs zo ver gegaan dat zij hebben gesuggereerd dat in sommige landen binnen de Unie straatgeweld zou kunnen uitbreken als gevolg van de financiële en hulpbronnen-ellende, waarbij verscheidene Duitse kopstukken waarschuwden voor de mogelijkheid van gasrellen, en voor de opkomst van rechts-populisme als reactie op jaren van politiek wanbeheer door de huidige heersende klasse.

President Emmanuel Macron heeft zijn collega-politici gewaarschuwd dat Frankrijk het “einde van de overvloed” tegemoet gaat, en dat velen binnen het Franse publiek “met grote angst” op toekomstige ontberingen zouden kunnen reageren.

Hij heeft op zijn beurt de bevolking van het land gesmeekt om “de prijs te betalen” van financiële en materiële ontberingen om te beschermen wat Macron omschreef als “onze vrijheid en onze waarden”.

Maar hoewel iedereen het erover eens lijkt te zijn dat de natiestaten van de EU een zeer zware tijd te wachten staat als gevolg van de huidige energiecrisis, zal de eis van Van der Straeten dat de kwestie wordt opgelost door meer maatregelen op EU-niveau te nemen, waarschijnlijk alleen maar de wenkbrauwen doen fronsen van degenen die de EU in de eerste plaats de schuld van de huidige crisis geven.

Zo heeft het Roemeense parlementslid Cristian Terhes de huidige situatie openlijk geweten aan het groene agenda-beleid van de EU, dat er volgens hem voor gezorgd heeft dat het blok niet onafhankelijk kon worden op energiegebied, en waardoor Duitsland miljoenen naar Rusland stuurt voor gas, ondanks de aanhoudende oorlog in Oekraïne.

Hij heeft de EU sindsdien ook bekritiseerd omdat zij de crises rond de klimaatverandering gebruikt als een excuus om meer macht te grijpen.

Werd de Turkse aardbeving door de mens veroorzaakt? Nou, de technologie bestaat

“Deze Europese bureaucraten zijn niet de oplossing, maar de oorzaak van veel problemen waarmee de EU te kampen heeft, en de zeer schadelijke energiecrisis is daar slechts een bewijs van,” zei Terhes eerder. “Nog meer macht aan deze onverantwoordelijke en onberekenbare bureaucraten geven zou gewoon onverantwoord zijn.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense presidentZelensky dringt aan op een “Grote Reset” en eist het einde van het gebruik van fossiele brandstoffen in EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEerste resultaten van het Oekraïense tegenoffensief in de regio Kherson: De beloofde “grote Oekraïense tegenaanval” loopt uit op een ramp
Volgend artikelZelensky bombardeert de route van de nucleaire VN-inspecteurs
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

28 REACTIES

 1. Een waarschuwing voor afschuwelijke winters, zonder gas, zonder verwarming en meer narigheid.

  Maar wacht, er wordt de burger ingewreven te denken aan een vernietigende opwarming van de aarde?

 2. Daar gaat mijn zuurverdiende pensioentje…hélémaal….bedankt…!!!
  Zitten mijn “afgedragen” centjes netjes in Oekraïne…??of in een andere zak…

   • Verhuizen naar Hongarije, waar je toch ook zoals praktisch overal wanneer je geen ´gelukzoeker in West-Europa´ bent een inkomen zult moeten hebben om dat te kunnen gaan ondernemen. Succes!

    • Dat zuurverdiende pensioentje van Van Damme wordt heus niet zomaar stopgezet omwille van verhuis binnen de EU. Zelfs niet omwille van verhuis naar buiten de EU.

     Zonnige groeten uit Uruguay 😉

    • Van een normale AOW kan je daar goed wonen/leven. Huis kost 10–20.000. Met een lap grond en eventueel bos.

     Kan ook naar Oekie land. Op het normale platteland kost een huis met een lap grond en bos 1.000 $ bij een stad 3.000

   • 9 miljoen inwoners op een oppervlak 2x zo groot als NL. Grenzen zijn gesloten voor asielparasieten. De euro 95 kost €. 1,22 en de kosten van levensonderhoud ligt op 50% op dat van hier. Maar de lokale bevolking is arm en heeft het zwaar. Er wordt op het platte land nog veel op hout gestookt en is nu moeilijk te krijgen.

    • De mensen daar zullen best wel blij zijn met de west Europeanen die hun pensioengeld komen uitgeven daar. Bovendien zijn het relatief rustige mensen. Het moeten er alleen niet te veel worden want dan wordt het leven onbetaalbaar voor de plaatselijke bevolking en zal het sentiment om kunnen slaan.

    • Vanaf Oost Duitsland–en het platte land van west duitsland–wordt 90% hout of kolen gestookt; voor verwarming en warm water.
     Gas alleen in de steden.

 3. Hoe meer agst, want daar gaat het om, hoe kouder de winter en hoe langer het duurt.
  Geloof toch niet alles.
  Uitschakelen is toch een oorlogsterm.
  Nou deze door AI aangestuurde mensen worden eenvoudig uitgeschakeld.
  Nog even wachten.

 4. Verdeel de winst van de energiebedrijven en oliebedrijven onder jouw bevolking PER DIRECT! Dat zou moeten de nieuwe wet zijn! maar wij hebben ongeschikte en lobbyisten mensen van bedrijven in de EU!

 5. Hoort een koning niet zijn volk te beschermen ?? Zei hij niet :” niet normaal maken wat niet normaal is “ ???? Hij tekent de ene krankzinnige wet na de andere , het volk zakt steeds dieper weg in de ellende en armoede . En hij gaat ruim 6 weken op vakantie naar zijn (door ons betaalde) villa, terwijl er al heel veel mensen gek worden omdat ze niet meer weten hoe ze de rekeningen moeten betalen !

   • Willempie hoor je overal
    Willempie is een raar geval
    ‘k Geloof dat niemand weet, hoe of ik heet, maar ’t kan me niet schele
    “Willempie!” roepen ze me na
    “Willempie!” waar ik ga of sta
    Ik heet Wim, meer niet. Maar wie me ziet roept toch steeds weer Willempie.

    Ik weet nog noe dat ik geboren ben, ’t is jaren t’rug
    Dat was een hele toestand want ik was niet al te vlug
    En toen ik eindelijk daar was kreeg m’n vader plots de hik
    Hij dacht eerst aan een ongeluk, maar ’t ongeluk was ik

    In heel het land van stad tot stad weet ieder wie ik ben,
    hoewel ik zelf van al die mensen bijna niemand ken
    Maar als ze mij zien lopen in een straat of op een plein,
    dan roepen ze “Hé Willempie!”, wat zou dat nou toch zijn?

 6. “einde van de overvloed”
  Overvloed? Voor wie? De CEO’s? de EU leden?

  “de prijs te betalen” van financiële en materiële ontberingen om te beschermen wat Macron omschreef als “onze vrijheid en onze waarden”
  Wij hebben die prijs al betaald door investering en belasting tijdens het verwezelijken.

  “en dat velen “met grote angst” op toekomstige ontberingen zouden kunnen reageren.”
  Angst? Woede ja

  “waarschuwden voor de mogelijkheid van gasrellen, en voor de opkomst van rechts-populisme als reactie op…”
  ‘t Zal wel zijn, trop is te veel!!!

  Ze spreken van belasting op OVERwinst???
  Waarom niet de OVERwinst inhouden? De gewone winst mogen ze hebben. OVERwinst is ontstaan uit roof en graaihandel. En alle contracten met de burgers weer naar het vroegere contract.

 7. “De volgende 5 tot 10 winters zullen verschrikkelijk zijn als er niets gedaan wordt,” waarschuwde minister Tinne Van der Straeten, is niet helemaal juist, deze onheilstijding kwam van premier Alexander De Croo (WEF Young Global Leader 2015).

  Europa kan maar één ding doen en dat is het loskoppelen van gas- en elektriciteitsprijzen. Dan zal uw elektriciteitsrekening sterk dalen maar uw gasfaktuur blijft even hoog. Prijzenplafond voor gas is onzin, dan gaat het gas naar de hoogste bieder en zit Europa in de kou.

  En nu op naar een mooie winter met begin volgend jaar eindelijk nog eens een Elfstedentocht!

 8. het probleem ligt bij het WEF en de Jong Global Leaders die een oorlog willen laten we dat probleem oplossen en hen voor een onafhankelijke rechtbank brengen, tip het zijn de vaccin pushers.

  • Het probleem voor de oplossing zit ´m in het gegeven dat die ´onafhankelijke rechtbank´ niet voorhanden is. De reden daarvan is dat de V-tribe wereldwijd praktisch alles in handen heeft waaronder diverse moordbrigades.

   • “Rechtspraak”is druppelsgewijs een D66 zaak geworden; dus zo corrupt als de pest.

    Dat begon in 1998 toen Janmaat werd veroordeeld voor iets wat de rechter dacht dat Janmaat dacht.
    Note: “koningin Wilhelmina had dat jaren vooraf ook gezegd “nederland is vol”

    De opvolgende meest belachelijke vervolging was die van Wilders; trouwens voor iets wat zijn publiek zei…..

    Die uitspraken van die rechters gaan de geschiedenis in als de meest zwarte bladzijde van de NL rechtspraak…

 9. Nee, het laten invallen van Z en de sancties van de EU is het probleem geweest.
  En zoals de EU voorspiegelt willen ze ook nooit meer gas uit Rusland.
  Dat is het begin van de opstand.
  Die with your boots on.

 10. Simpele oplossing.
  De straat op, links eruit, rechts erin
  Links vervolgen voor landverraad.

  De eerste positieve acties van rechts: invoering nieuw politiek systeem, electronisch referendum, uit EU, uit euro, uit Nato, uit UN, uit WHO.
  Belasting hervormen.
  Idd, eerste 20.000 belastingvrij, voor werkgevers en werknemers
  Arbeidswet en sociale wetgeving: zoals in de jaren 70,
  Aantal ambtenaren terug tot niveau van 1980
  Sociale diensplicht invoeren ook voor meiden.
  Landbouw en veeteelt promoten ipv tegenwerken.
  Vluchtlingen zonder werk eruit; meer dan een echtgenote eruit.
  Islam verbieden. Moskeetjes marktplaatsen van maken.

  Dan komen we ergens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in