Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Het Oekraïense tegenoffensief aan de zuidelijke frontlinies is al meer dan een week aan de gang. Ondanks enkele tactische overwinningen moeten de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) de eerste linie van de Russische hoofdverdediging in de regio Zaporozhie nog bereiken (zie kaart).

Ten zuiden van Velikaya Novoselka vinden gevechten plaats aan de zuidelijke rand van Urozhainoe, nadat het Russische leger zich uit hun posities in het dorp had teruggetrokken. De nederzetting bevindt zich momenteel in de grijze zone.

Op 13 augustus probeerde het Russische leger een tegenaanval uit te voeren, maar slaagde er niet in om de AFU uit het dorp te verdrijven. Volgens Russische militaire rapporten kregen de Russische militairen te maken met een gebrek aan tegenbatterijvuur in het gebied.

Russische mariniers van de Pacifische Vloot beveiligden de terugtrekking uit Urozhainoe. In het bijzonder meldden militairen van de 40ste Mariniersbrigade op 14 augustus dat ze Oekraïense verkenningsgroep in het dorp hadden vernietigd, toen de AFU besloot om te controleren of hun posities in de straten beveiligd waren. Op dezelfde dag meldde het Russische leger dat hun artillerie Oekraïense pelotons had vernietigd die de rivier de Mokrye Yaly overstaken tussen Urozhainoe en Ztaromayorskoe.

Russische troepen versterken momenteel hun posities in Staromlynovka. Als de AFU erin slaagt om voet aan de grond te krijgen in het gebied en hun posities in Urozhainoe en Staromayourskoe veilig te stellen, kunnen Russische strijders zich tot 8 kilometer zuidwaarts terugtrekken naar de hoofdverdedigingslinie, de zogenaamde ‘linie van Surovikin’. Daar ligt ook het kleine dorpje Zavitne Bazhannya op de Oekraïense weg. (Via Southfront)

Gevechten bij Rabotino:

In de regio Orekhov gaat de AFU door met aanvallen in het gebied Rabotino. Ondanks alle Oekraïense pogingen blijft het dorp volledig onder controle van de Russische troepen. Op 13 augustus lanceerden Russische troepen een tegenaanval ten noorden van het dorp, waarbij verschillende Oekraïense posities werden ingenomen. Op 14 augustus gingen kleine groepen van de AFU door met de bestorming van het dorp.

Er zijn ook gevechten aan de gang ten zuiden van Malaya Tokmachka.

Op 14 augustus meldde het Russische Ministerie van Defensie het volgende:

In de richting van Zuid-Donetsk hebben eenheden van de Vostok Group, ondersteund door de Russische luchtmacht, artillerievuur en zware vlammenwerpersystemen, Oekraïense eenheden verslagen in de gebieden Urozhnoye en Staromayorskoye van de Volksrepubliek Donetsk. Als gevolg van de gevechten werden tot 240 Oekraïense militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, drie auto’s, twee in de VS gemaakte M777 artilleriesystemen en een in Frankrijk gemaakte gemotoriseerde artillerie-installatie “Cezar” vernietigd.

In de richting van Zaporozhye sloegen overdag eenheden van de Russische troepengroep met ondersteuning van artillerie in het gebied van Rabotino twee Oekraïense aanvallen af en vernietigden ook de Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep. De verliezen van de Oekraïense strijdkrachten bedroegen meer dan 50 Oekraïense militairen, een tank, twee infanteriegevechtsvoertuigen, drie voertuigen, een M777 artilleriesysteem gemaakt door de VS, een gemotoriseerde artillerie-installatie “Cezar” gemaakt door Frankrijk, evenals een gemotoriseerde artillerie-installatie “Krab” gemaakt door Polen.

In de richting van Kherson liepen de Oekraïense verliezen door brandschade op tot 30 Oekraïense militairen, drie auto’s en een gemotoriseerde mortier “Alacran” van Spaanse makelij.

Het Oekraïense leger probeerde de Russische Lancet-drone te vangen met een Chinese Mavik. Als gevolg daarvan werden Oekraïense stellingen vernietigd:

Oekraïense S-300 batterij vernietigd door Russische MLRS-aanval met geleide wapens

Kaspische Zee Mariniers van 177e Regiment euthaniseren een Bradley bij Rabotino

Russisch ‘Alania’ Bataljon neemt ons mee op een rondleiding door hun slagveld

Biden zegt alle stille delen hardop over Syrische oorlog – Geeft toe dat Amerikaanse bondgenoten Al-Qaeda/ISIS financierden

Correspondent embeds met Russische helikopterbemanningen voor interessant segment

Hoe Gen-X Gen-Z probeert te doorgronden

Russische talkshow heeft filosofisch moment

Meisje uit Donetsk zit in kelder onder beschietingen tijdens aanvallen van AFU-terroristen gisteren

In Tsjechië gaat een Oekraïense “vluchteling” de confrontatie aan met een Rus uit Odessa

Russische 58e Leger strijdkrachten bestormen AFU loopgraven in Rabotino, heroveren posities

Kiev man geschokt dat niemand om de oorlog geeft

WW2 piloot heeft bizar verhaal over het vergelden van Duitse schutter die Amerikaanse parachutisten neerschoot

Arestovich legt de fatale fout van Oekraïne uit: De gemiddelde Rus een reden geven om te vechten door hem te ontmenselijken

Russisch pantser detachement onder leiding van T-90M valt AFU-bolwerk in Klescheyevka aan

Russen zijn zeer grondig – Alle apparatuur voor reparatie van SMO zone moet worden gecontroleerd op straling

Russische Su-34 laat een paar UMPC Fab-500M62 glijbommen ‘orthodoxe JDAM’s’ vallen bij Novodanilovka


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russisch leger slaat aanval Oekraïners af in Koepyansk en verschillende andere richtingenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet is niet meer links versus rechts, het is anti-establishment versus pro-establishment
Volgend artikelVerdwaald in vertaling: Nederlandse banken slagen er niet in Russische tegoeden te bevriezen door typefouten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Beste Rommel,

  Er lijkt een klein foutje in dit stuk te zijn geslopen. Te weten; ”Het Oekraïense tegenoffensief aan de zuidelijke frontlinies is al meer dan een week aan de gang.”

  Zover ik weet is dit tegenoffensief al iets van 2.5 maanden aan de gang. 4 juni is volgens mij de juiste datum waarop dit offensief begon maar kan er naast zitten. Iin mijn optiek is het hoe dan ook geen week.

  Grooeten,
  Hugo

 2. Citaat uit het artikel: “Volgens Russische militaire rapporten kregen de Russische militairen te maken met een gebrek aan tegenbatterijvuur in het gebied.”
  Einde citaat.

  Is dit als grapje bedoeld?
  Als er geen tegenstand van betekenis is dan is dat gebied in Russische handen, maar “ze slaagden er niet in om de oekes uit dat dorp te verjagen”.
  Geen tegenstand? dan gaan we maar naar huis. volgende keer misschien een witte vlag meenemen (sarcastisch bedoeld, als de schrijver dat mag, (hopelijk bedoelde hij dat ook zo) dan mag ik dat ook)

 3. Zo een Bradley gaat toch makkelijker open dan een blik tonijn.

  Beter capituleert Zelenski nu er nog wat te onderhandelen valt maar ik denk dat het niet mag van zijn westerse bazen.

  Als hij door blijft vechten zijn er straks amper nog vruchtbare oekrainse mannen over om de bevolking weer op peil te brengen..

 4. De Russen hebben de controle maar heel gemakkelijk is het niet.
  De Oekries blijven maar doorgaan en vaak fanatiek.
  Begrijp er niet veel van.

 5. Also Monday, the Dutch Defense Ministry and the British Royal Air Force said they scrambled fighter jets when Russian bombers were tracked flying toward the airspace of the Netherlands and off Scotland, respectively. The pair of Russian warplanes spotted in each location were flying in international airspace.

  Britain’s air force said two Typhoon fighters were launched from RAF Lossiemouth to monitor the Russian bombers as they flew north of the Shetland Islands off Scotland. The Russian Tu-142 Bear-F and Tu-142 Bear-J, which are used for maritime reconnaissance and anti-submarine warfare, were in airspace that is part of NATO’s northern air policing area, the U.K. Defense Ministry said.

  Ja, ja…NATO… Het testen van de NATO door de Russen is stilaan een werkelijkheid aan het worden.

  • In 1942 stonden de Nazi’s voor Moskou, het Rode Leger bijna verslagen.
   Vanaf 1943 keerde het en de Russen veroverden bijna heel Europa in 2 jaar.
   Als de Amerikanen geen D-Day hadden gedaan waren de Russen met gemak bij de Noordzee beland.
   Nu zijn ze al anderhalf jaar op een postzegel bezig.

   • Rusland is nog niet echt begonnen, zodra dat het geval wordt dan is het over, Amerika valt een land binnen en vermoord alles en iedereen, gooit alles plat, dit in tegenstelling tot de Russen, deze willen zo min mogelijk Burger slachtoffers en daarom is of lijkt het zo langzaam te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in