Op zaterdag kwamen duizenden Britten bijeen in het centrum van Londen om historische standbeelden tegen Black Lives Matters te verdedigen. Uit video’s blijkt onder meer hoe een politieagent in de rug wordt geschopt.

Duizenden nationalisten, voetbalfans en andere Britten verzamelden zich zaterdag in het centrum van Londen om “hun culturele erfgoed te verdedigen” tegen de ultralinkse vandalen van Black Lives Matters, die vorige week de monumenten gekoppeld aan de slavenhandel vernielden en sloopten.

Eerder deze week nodigde onder andere EDL-stichter Tommy Robinson iedereen uit om naar Londen te komen.

“Als je jezelf een man noemt, kom je erheen”, zei hij in een video op social media.

In Londen kwamen de demonstranten vandaag bijeen bij Whitehall om hun ongenoegen te tonen voor de aanvallen en vernielingen op de historische standbeelden van het land.

In video’s hoor je de deelnemers schreeuwen: “Waar was de politie vorige week in godsnaam?”

Er zijn ook borden met “All lives matter”.

Andere films laten een gespannen stemming zien tussen de politie en de nationalisten.

Een andere film toont directe fysieke botsingen tussen de demonstranten en de politie.

Volgens Ruptly zijn de gemoederen nog verder opgelopen door het feit dat er tegenprotesters van Black Lives Matter arriveerden.

Er zijn ook bloederige gezichten aanwezig vanwege de “flessen die naar elkaar werden gegooid”.

Verder getuigt de film van “botsingen tussen de twee kanten”, terwijl op de achtergrond zeer luide knallen te horen zijn.

In een video die zaterdag om half zes werd gepubliceerd, is een groot gevecht te zien met schoppen en slagen tegen politieagenten, die met hun knuppels terugslaat. Een politieagent wordt met een schop in de rug op de grond geschopt.

Volgens RT hebben sommigen ook journalisten aangevallen. De tv-zender heeft ook een film ingesloten die “nazi-begroetingen lijkt te tonen”.

“Een enorme aanwezigheid van de politie in Whitehall vandaag. Het is een schril contrast met de BLM demonstratie van vorige week toen de politie de controle over Whitehall verloor. Er is geen twijfel dat er een tweeledig beleid is dat het politiewerk regeert”, schrijft een persoon op Twitter, die een video postte over de massale politieoperatie.

Eerste hijab-rechter in Engeland

Kerkleden aangevallen door Black Lives Matter, vrouwen en jonge kinderen lastiggevallen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here