Terwijl de Britse politie verklaart dat zij niet over de resources beschikt om patrouilles naar aan de gang zijnde inbraken te sturen, en de mes-gerelateerde criminaliteit in de hoofdstad welig tiert, lijken de middelen eindeloos te zijn als het gaat om mensen die iets hebben geschreven dat in social media ergernis kan opwekken.

De video van een paar politieagenten in burger die een man bij hem thuis bezoeken, slechts een dag nadat hij commentaar heeft gepost in een politieke discussie op Facebook, trekt de aandacht in het Verenigd Koninkrijk.

Terwijl het duo duidelijk maakt dat het bezoek te wijten is aan wat er op Facebook is geschreven, weigeren ze te vermelden welke specifieke opmerking zo beledigend zou zijn geweest dat het de krachtige reactie rechtvaardigt.

De man werd niet gearresteerd, maar werd gevraagd een afspraak te maken op het lokale politiebureau en het kan zijn dat hij voor de rechter moet verschijnen.

Duizenden mensen vervolgd voor meningscriminaliteit

De zaak is verre van uniek, aangezien elk jaar duizenden Britten worden gearresteerd en door de politie worden ondervraagd voor commentaar op social media.

Volgens de Britse wet is het illegaal om berichten te sturen die bedoeld zijn om angst of onrust te zaaien, iets waarvan inmiddels de definitie zo ver uitgebreid is dat iedereen kan beweren dat men gekwetst is.

Alleen al in 2017 zijn bijna 4.000 Britten gearresteerd voor online commentaar.

Priesters worden gewaarschuwd om geen priesterboord te dragen – kan woede opwekken van moslims

  Khairi, 25 jaar, was een christelijke bekeerling die "vluchtte voor islamisten" - vermoordde drie mensen in terroristische aanslag
Vorig artikelDood een blanke zodra je deze ziet
Volgend artikel“Kwetsende dreadlocks” afgeknipt: discrimineert en mishandelt Afro-Amerikanen omdat ze kroeshaar hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. we’re all gonna die.

    ook n.a.v. de verhalen in NL over onaangekondigde bezoeken en soms invallen bij mensen met bv een uitkering. of bij die paar huiskamerfeestjes en bij de studenten.
    heb het nog niet meegemaakt, maar ze komen niet zonder slag of stoot binnen. ik heb niets te verbergen, ik heb geen illegale dingen thuis. ik heb een gewoon nederlands huishouden, maar wanneer onze overheid dit soort fascistische praktijken gaat handhaven in mijn huis, dan gaat het hun zoveel overlast en geld kosten.

  2. Toevallig hqd ik hetzelfde als deze Engelsman! Een dag na een heftige discussie over het “caronavirus” op fb kwam een vrouw van de gemeente, WMO met de wijkagente aan mijn deur, ze wilden met me praten ik snapte er niks van Ik heb niks gedaan zei ik! Maar het ging om wat ik gepost had op fb! Ik zei dat ik recht op vrije meningsuiting had, maar men beweerde doodleuk, dat daar ook grenzen aan zaten, ja zei ik linkse grenzen, ik hou voor nimand mijn kop! Ze kwamen alleen kijken of ik staatsgevaarlijjk was. Daar ik slecht ter been ben vanwege een herseninfarct, zagen ze meteen, dat dit niet aan de orde was! Ik dacht wel, wat jullie over de Duitsers zeggen, doen jullie zelf! Straks moet je als verdachte, in schutzhaft! De pot verwijt de ketel, dat zwart is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in