De slogan “Je zult niets bezitten en gelukkig zijn” van het World Economic Forum werd alom bespot als een wenkbrauwophalende visie op een toekomst met een “gedeelde economie” zonder de impliciete zeggenschap die volledig eigendom met zich meebrengt. Het huren van spullen die men slechts eenmalig nodig heeft is al lang een markt, en carpoolen is zinvol voor stedelingen die slechts af en toe een voertuig nodig hebben, schrijft Tyler Durden.

Maar niets bezitten impliceert nog steeds machteloosheid en armoede, niet geluk, dat nog steeds geassocieerd wordt met het bezitten van inkomensstromen en mooie dingen, oftewel rijkdom.

Gezien onze afhankelijkheid van software/digitale rechten en de fictieve rijkdom van kredietactivabubbels , is “hoeveel bezitten we eigenlijk?” een terechte vraag. Kijk eens naar het recente artikel in de New York Times Why Tech Companies Are Not Your Friends: Lessons From Roku, dat werd herdrukt in andere publicaties met de meer accurate titel Our Gadgets Are Not Ours.

De essentie van het artikel is dat omdat we geen controle hebben over de software, ons “eigendom” van het apparaat illusoir is. Hier is een fragment:

Meer dan tien jaar geleden, toen we een tv kochten, was het gewoon dat – een groot scherm waarop je kon aansluiten wat je maar wilde. Tegenwoordig maakt de overgrote meerderheid van de tv’s verbinding met internet en draait het besturingssysteem en de apps van de fabrikant. Ook al heb je de tv gekocht, de softwarecomponent, een belangrijk onderdeel van wat het product laat werken, blijft in handen van het bedrijf.

De software-interface van het product en de manier waarop gegevens worden verzameld, kunnen op elk moment worden gewijzigd. In extreme gevallen kan een apparaat stoppen met werken. In 2020 schakelde Amazon bijvoorbeeld de Echo Look uit, een camera die mensen hielp om hun kledingkasten te ordenen. Het gaf een promotiekrediet uit voor eigenaars om een andere Amazon gadget te kopen die soortgelijke functies miste.

De minder extreme, meer voorkomende situatie is wanneer bedrijven stoppen met het ondersteunen van oudere producten omdat ze nieuwe gadgets moeten verkopen. Apple’s originele Apple Watch uit 2015 krijgt bijvoorbeeld geen software-updates meer en werkt nu nauwelijks nog.

Dit probleem is niet nieuw, maar is problematischer geworden naarmate meer van onze apparaten afhankelijk zijn van apps en internetverbindingen, zegt Nathan Proctor, een directeur voor de U.S. Public Interest Research Group, een belangenorganisatie voor consumenten. Bij computers konden consumenten hun apparaten aanpassen door een ander besturingssysteem te installeren. Maar bij veel andere soorten elektronica met vergrendelde softwaresystemen, van streamingapparaten tot e-boeklezers, zijn dergelijke aanpassingen meestal niet mogelijk.

“Als je tot de kern komt, bezit je het dan nog wel?” zei hij.

Inderdaad. Denk nu eens aan het “eigendom” van software-afhankelijke systemen zoals voertuigen en Smart Homes, en inkomensstromen die lopen via softwareplatforms zoals Stripe. Softwareplatforms voor betalingen kunnen de toegang tot je geld blokkeren en de illusie van controle die je misschien had, tenietdoen door je te vertellen dat je hun “servicevoorwaarden” hebt geschonden, die voor onbepaalde tijd zijn en niet in twijfel kunnen worden getrokken.

  Gelijktijdige deflatie en hyperinflatie zullen de wereld verwoesten - Economische ineenstorting, ellende, hongersnood, ziekten en oorlogen

Iemands “eigendom” van geld en inkomstenstromen blijkt zeer afhankelijk te zijn.

Wat voertuigen betreft, als de software faalt (of onbruikbaar wordt), wordt je voertuig een dure baksteen. Dus wat bezitten we precies als het voertuig onbruikbaar is?

Als we de reikwijdte van ons onderzoek uitbreiden, denk dan eens aan ons eigendom van een huis met een hypotheek. Als de kleine lettertjes niet uitsluiten dat de geldschieter de hypotheek opvraagt, dan moet de “eigenaar”, als de geldschieter (of de huidige eigenaar van de hypotheek) de lening opvraagt, het verschuldigde bedrag ophoesten of het “eigendom” gaat terug naar de geldschieter.

Gezien de afhankelijkheid van de waarderingen van phantom capital asset bubbles, zouden we kunnen zeggen dat “eigendom” van een huis met hypotheek meer een optie-inzet is op toekomstige waardering dan feitelijk eigendom, want als de Everything Bubble ploft en de waarde van het huis daalt tot onder de verschuldigde hypotheek, dan betekent “eigendom” “eigendom” van een actief met negatieve waarde, d.w.z. het is minder waard dan nul omdat de “eigenaar” meer verschuldigd is aan de geldschieter dan het eigendom waard is.

Als het huis zich in een staat/provincie met hoge onroerendgoedbelasting bevindt, omvat “eigendom” een forse jaarlijkse betaling die mogelijk geen wettelijke bovengrens heeft. Als de “eigenaar” $20.000 aan jaarlijkse onroerendgoedbelasting verschuldigd is, dan is het “eigendom” in feite een lease, aangezien niet-betaling van de belastingen/“lease” uiteindelijk leidt tot inbeslagname van het eigendom als middel om achterstallige belastingen te innen.

Dezelfde dynamiek doet zich voor bij “eigendom” van appartementen wanneer gemeenschappelijke kosten en speciale aanslagen geen wettelijke limieten hebben en betaald moeten worden. Dit artikel over buitensporige speciale aanslagen die verplicht worden gesteld voor oudere flatgebouwen roept de vraag op wat de eigenaar precies bezit en wat in essentie een huurcontract voor onbepaalde tijd is.

  Gideon van Meijeren (FVD) eist doorzichtigheid van Bilderbergconferentie: CIA Complot? Nieuwe Wereld Orde? Schaduwregering? (Video)

New Florida Law Roils Its Condo Market Three Years After Surfside Collapse: Meer appartementen worden op de markt gezet vanwege speciale aanslagen van zes cijfers voor reparaties aan oudere gebouwen.

Ivan Rodriguez greep de kans om een appartement te kopen in de Cricket Club, een exclusief appartement aan de baai in Noord-Miami. In 2019 liquideerde hij zijn 401k-pensioenrekening om voor $190.000 een bijna 1.500 vierkante meter groot appartement met uitzicht op het water te kopen.

Maar vanwege een recente staatswet die vereist dat oudere gebouwen aan bepaalde structurele veiligheidsnormen voldoen, heeft het bestuur van de flat onlangs een speciale aanslag van bijna $30 miljoen opgelegd voor reparaties, waaronder het vervangen van het dak en het waterdicht maken van de gevel. Dit zou neerkomen op meer dan $134.000 per eigenaar.

Rodriguez, 76 jaar, had het geld niet. Dus zette hij met tegenzin zijn appartement met twee slaapkamers te koop, net als tientallen anderen in het gebouw die hetzelfde doen. Nadat hij zijn appartement oorspronkelijk had aangeboden voor $350.000, bleef hij het afprijzen tot het uiteindelijk vorige maand werd verkocht voor $110.000, of 42% minder dan wat hij ervoor had betaald.

Elke keer als een potentiële koper hoorde van de taxatie, zei hij, “renden ze de andere kant op.”

Misschien moeten we de slogan anders formuleren, namelijk dat het lijkt alsof je dingen bezit waar je eigenlijk geen controle over hebt en dat je gelukkig bent. Geeft dat het bedoelde warme en donzige gevoel?


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De parasitaire samenwerking tussen globalisten en linkse mensen begrijpenVolg Frontnieuws op Telegram

  De WEF Grote Reset slangen kruipen samen in Davos

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: De VS-dreiging om groen licht te geven voor Oekraïense aanvallen op Rusland kan escaleren in nucleaire oorlog
Volgend artikelDuitsland waarschuwt Netanyahu dat het elk ICC-aanhoudingsbevel tegen hem zal uitvoeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

 1. Sorry als ik me te vaak herhaal; kom uit je ego.
  Kijk eens naar de wereld om je heen.
  Wij leven op een unieke planeet.
  We kunnen verdriet voelen, maar ook vreugde ervaren.
  Als vrije geest zijn we op deze wereld gekomen.
  Als we nou eens beginnen om onze erfenis van wie en wat wij allemaal zijn niet klakkeloos weg geven, bezitten wij allemaal een heel leven van liefde en geluk.
  Jij bent ook een onderdeel van de wereld en de waarheid die nu heerst, gedraag je er dan ook naar.

  • “Als vrije geest zijn we op deze wereld gekomen”

   Geboorte aangifte

   Zodra een kind geboren wordt dienen de ouders (meestal doet de vader dit) aangifte van de baby te doen bij de gemeente. Wat wij niet weten is dat iedere geborene ‘staatseigendom’ wordt middels de verplichte opmaking van deze geboorteakte.

   Er is geboorte aangifte van jouw placenta gedaan, en niet van jou als mens van vlees en bloed. Jij bent echter jouw placenta niet en indien je je vóór je 7de levensjaar niet meldt als mens van vlees en bloed, word jij ‘verloren en dood op zee’ verklaard.’

    • MADGURU mei 24, 2024 Bij 16:11

     Ja je ouders moeten een dikke tiet met geld hebben om je geboorte trust af te kopen voor je 7de levensjaar, eerst las ik dat het voor je 6de levensjaar gebeur moet, onmogelijk voor velen.

     • Onzin, en niet waar, er is geen opvraagbare trust afgesloten bij aangeven van je geboorte kind!!! IS EEN BROODJE AAP

   • Dat vind ik zo grappig aan dat geboortetrust verhaal: om een vrije mens te worden en uit het systeem te stappen moet je je wapenen met veel wetmatigheden van dat zelfde systeem. Bovendien moet je schriftelijk volgens de regels van dat systeem tegen ageren om er geen deel van uit te maken!? Kom op…is dat “vrijheid” creëren?

    Je ziel is altijd vrij. Niemand kan daar aan.

    • Oké,

     de ziel kent geboorte noch dood. Maar de ziel zit nu in een mensenlichaam opgesloten.
     Tezamen met de superziel.

    • Ik zeg dit half spottend ( niet naar jou ) en half serieus, zou daar toch die grafeen voor bedoeld zijn in de vaxx? Is je ziel nog wel vrij als je de vaxx hebt genomen??

     De vaxx werd zo enorm gepushed. Er moeten grotere belangen zijn geweest. Het was wereldwijd. Hoeveel voorbereiding moet hier voor zijn geweest? Ja ze verkopen het als paniek, maar niks gebeurt toevallig. Zeker niet als er zoveel geld mee is gemoeid.

 2. In de kern is dit allemaal waar,

  Toch heb ik, juist aan een appartement, meer verdiend in 2 jaar wonen dan een vol jaar werken. Daar kon ik dan weer de restschuld van afbetalen van het vorige huis wat in de slechte tijd (na de “bankencrisis”) verkocht was. Mijn vader heeft alleen maar verdiend aan het slim kopen en verkopen van hun huizen.

  Dus wie oplet kan er aan verdienen, wie blind instapt kan voor zijn leven financieel geruineerd worden. Hoe dan ook een systeem van banken wat in de kern verrot is, en meer slecht dan goed doet. Dat er mensen aan verdienen maakt dat het in stand blijft, verrot en oneerlijk als het is. En nu kunnen ze iedereen zn huis waardeloos maken en de schuld van het volk vergroten.

  Ik weet wel, ik ga hier niet weg, wat ze ook verzinnen. Al moet ik het in de fik zetten, de banken krijgen niks van mij

  • @Erwin,
   Ook mijn gedachte om de boel in de fik te steken, maar dat is opzettelijke brandstichting. Gevolg: zware straffen (geldboetes en gevangenisstraf). En het gevangenisleven is niet meer zoals in de jaren 80 …

   Agh ja, ne mens weet het op den duur niet meer…

   Mijn laatste uitweg is verboden en laf :”suïcide”.

   Heb meer dan genoeg barbituraten . Zielig, zeker als ge oud wordt of bent.
   Voorlopig kop op.

    • Vind ik ook. Als je dan dood wilt doe het dan zo dat je een heel zootje verantwoordelijke hufters meeneemt, en dat doodgaan komt dan mogelijk onmiddelijk door tegenmaatregelen, of als er later van die geuniformde clowns aan je deur komen. Hut, hut, hut, hut,.. je weet wel, aan het einde van de Blues Brothers. 😉

 3. De economie is bezig in te storten, dus de kans wordt met de dag groter !
  Bedankt idioten politici die met sancties onze welvaart naar de kloten helpen !!

 4. “Een land kan haar dwazen overleven, haar leugenaars en zelfs de ambitieuzen. Maar verraad van binnenuit overleeft geen enkel volk!”

  – Cicero

  • Dat heeft Cicero goed gezien. Van verraad krijg je een klap, je moet er altijd rekening mee houden maar het raakt je. En dan ben je even zwak.

   En die moet ik even uitleggen vrees ik, ik heb het meegemaakt met een 30 jarige zakelijke relatie. Er waren al twijfels over het functioneren maar iedere keer ( op heldere momenten ) wist hij mij te overtuigen dat hij mijn zaak nog kon behartigen. Dus niet, de man was op. Maar zelfs dat heb ik als verraad ervaren. Was eerlijk tegen jezelf en mij geweest. Dus dit is maar klein leed, heb er een hoop gezeik mee en kost me klappen geld maar zal het de brave man niet nadragen.

   Saillant detail, ik had het zelf ook allemaal zelf gekund maar 1 van mijn ( hoofd) zondes is luiheid.
   Maar om terug te komen op Cicero beste Adriaan. De man had gelijk.

   • Maar uiteindelijk verraad je jezelf, Als er verraad is, op welke manier dan ook. Ben je van slag. En dit was nog maar zakelijk. Mijn valkuil is luiheid. Dat weet ik ondertussen wel. Maar ik heb geleerd. Gebeurt me nooit meer. Zo weer een hoofdzonde weggestreept. Dan voor het luisteren frontnieuws😇😇😇😇🙈

 5. Een ca. 10 jaar geleden, had Volks Wagen het plan je de auto gratis te geven,
  onder de voorwaarden, dat ze eigenaar zijn en blijven van je “DATA”.

  • Benjamin Fulford-fraude?

   Jarenlang volgden wij Benjamin Fulford met belangstelling. Na de eerste schok toen iemand zich over deze kwesties hoorde uitspreken. Je zult weinig inhoud vinden in zijn tirades.

   Hij verdoezelt ook alles wat er in Japan gebeurt. Inclusief een enorme kernsmelting, die volgens hem geen stralingsproblemen heeft veroorzaakt. Hij zegt openlijk dat hij samenwerkt met de georganiseerde misdaad. Zijn voortdurende goede nieuws over de val van de Cabal is ronduit stom! Fulford gaat ook nooit in op de echte vraag wie de wereld controleert. Hij praat nooit over de georganiseerde misdaad en hoe zij de wereld besturen.

   Om al zijn stomme tirades nog erger te maken, wil hij $ 96,00 per jaar om zijn onzin te lezen. Dit betekent dat hij een fantastische winst maakt met zijn zogenaamde kruistocht om de wereld te helpen. Ik denk dat zijn vermeende rijke vrienden van de georganiseerde misdaad hem niet steunen. Hij heeft JOUW geld nodig, en heel veel. Fulford zou de inkomsten die hij verdient met zijn werk om mensen te helpen, openbaar moeten maken.

   [email protected]

   • Fulford, de Canadese controlled opposition-paus. Hoe gelovig dient iemand te zijn om in zijn bijbelvervalsingen te trappen ?

 6. Nederlanders met verduurzamingsspijt waarschuwen: ‘Doe het niet, je verdient het nooit meer terug!’

  Arie Verkerk heeft verduurzamingsspijt, nadat hij gigantische investeringen had gedaan in zijn huis en auto om ‘duurzamer’ te leven. Hij legde onder meer zonnepanelen op zijn dak, maar overweegt nu om ze er weer af te schroeven.

  Ook andere maatregelen die hij heeft genomen, wil hij weer terugdraaien. Verkerk kocht een warmtepomp en een elektrische auto.

  https://x.com/ongehoordnedtv/status/1793922629771964803

  Terugverdientijd van 30 jaar
  De zonnepanelen heeft hij waarschijnlijk pas over 30 jaar terugverdiend, terwijl de apparatuur na 15 jaar weer vervangen moet worden. “Ik heb gewoon een non-investering gepleegd,” zegt hij voor de camera van Ongehoord Nederland.

  “Mijn waarschuwing is heel simpel: doe het niet! Het kan op dit moment niet uit. Je verdient het niet terug, je kunt beter in de reguliere energie blijven zitten. Gewoon gas, benzine, diesel. Zonnepanelen is op dit moment dood,” stelt Verkerk.

  Bizar om te zien
  “Ik vind het bizar om te zien hoe mensen erin tuinen en bedrogen uitkomen,” reageert documentairemaker Marijn Poels in de studio van Ongehoord Nieuws. “Dat vind ik verschrikkelijk om te zien.”

  Hij maakte een korte documentaire voor Ongehoord Nederland over klimaathysterie en het vastlopen van de energietransitie, die je hier kunt bekijken.

  Bron: https://www.ninefornews.nl/nederlanders-met-verduurzamingsspijt-waarschuwen-doe-het-niet-je-verdient-het-nooit-meer-terug/

  • Zonnepanelen kunnen onder sommige omstandigheden nuttig zijn (als ergens helemaal geen electriciteit is bv) maar de mensen worden wel met verkooppraatjes verleid.
   De opbrengst valt altijd tegen, het maximale vermogen haal je maar op een paar dagen in het voorjaar, en tussen november en maart geven ze vrijwel niks. Ze geven zogenaamd twintig jaar garantie maar je zult zien dat niemand dat krijgt. Het is een beroerde investering met in het beste geval misschien wat rendement voor de koper, maar het is meer een manier om uitbreiding van de stroom capaciteit direct op kosten van huis eigenaren te laten plaats vinden.

   • Een paar mensen die ik ken hebben er veel baat bij gehad. Op het moment van de beste voorwaarden en hoge kilowattuur prijs het dak van een hal volgelegd (1000+ m²) met de hoogste kwaliteit panelen en daar een paneeltemperatuurmetings- en beregeningsinstalatie aan vastgeknoopt zodat de zonnepanelen nooit oververhit zijn geweest. Nu na 20 jaar heeft het systeem zichzelf zeer ruim terugbetaald en de panelen geven nog steeds een hoge opbrengst.

    Zoiets vereist kapitaal, organisatie en kennis van zaken, iets dat bij de meeste installaties/situaties ontbreekt.

 7. Zie het volk als een reusachtige mammoettanker. Deze zal nooit gestopt kunnen worden door enkele duivelse rioolratten die uiteindelijk vermorzeld zullen worden. Kortom laat je niet opjutten, de angstporno is aan het verliezen.

 8. Dit is een goed artikel en een trend die ik al lang volg omdat ik zelf constant bezig ben met technologie. Ik ben twee jaar geleden overgeschakeld op Linux omdat ik zenuwen kreeg van Microsoft die mij niet toelieten om mijn computer te updated naar Windows 12 omdat mijn computer een bepaalde ship niet had. Maar de realiteit is dat voor de normale mens Linux niet een optie is omdat dit een besturingssysteem is dat gebruikt wordt door IT specialists en computer nerds. Dat maakt dat Linux te geavanceerd is voor normale mensen die niet bezig zijn met computers. In realiteit is er geen goed operating system alternatief dat gericht is naar normale mensen. Dan komt daar ook nog eens bij dat computer onderdelen enorm duur zijn geworden door slechte economische omstandigheden en doordat Moore’s law niet meer kan werken door natuurlijke limieten.

  Corporaties die producten maken zijn enorm achteruitgegaan in de zin dat zij het recht op eigendom niet respecteren door mensen niet toe te laten hu eigen apparaten te herstellen of dat enorm duur te maken. Zij respecteren het recht tot privacy ook niet omdat zij tot het besef gekomen zijn dat data veel geld waard is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de achterlijke woke ideologie die in al die bedrijven is binnengekropen.

  • GNU/Linux Mint en vele andere op GNU/Linux Debian gebaseerde distributies zijn tegenwoordig strontmakkelijk te installeren. Er is juist niets geavanceerds aan, maar het gebruik van de systemen lijkt ingewikkeld vanwege het gebrek aan een geavanceerde maar simpel te gebruiken grafische gebruikersomgeving (de “Desktop”) die computeren voor de leek moeilijk maakt. De Unix command line van GNU/Linux is wat het krachtig maakt, maat niet geavanceerd. Deze commands bestaan sinds de eerste Unix systemen van 50 jaar geleden, zij het dat er flink aan toegevoegd is.

   Een goede grafische gebruikersomgeving maakt werken voor eenieder makkelijk.

   Windows is het bespreken niet eens waard, maar ook GNU/Linux of BSD liggen door hun desktops nog steeds mijlenver achter bij het gebruiksgemak van het vroegere operating system van IBM, OS/2 genaamd (Warp 3 en 4). De rechtermuisknop menus en handige toetsenbord combinaties maakten het werken, waarmee dan ook, een fluitje van een cent, en dat zonder de, ook in OS/2 aanwezige, command line te gebruiken. De OS/2 command line had zelfs een speciaal ontwikkelde programmeertaal aan boord, Rex, om de meeste zaken te kunnen automatiseren.

   Onze wilde weldoener Bill Gates heeft persoonlijk geholpen dat IBM project naar de kloten te helpen, en kans gezien een deel van de technologie te stelen om daar Windows NT mee te ontwikkelen.

   De OS/2 desktop bleef voor hem geheim, deze was in assembler geschreven en was razendsnel en het systeem dat op een 386 met 5 MB goed kon werken, vloog met 8 MB aan RAM. Ik kon met mijn Netscape browser (voorloper van de Mozilla browsers) honderden tabs tegelijkertijd openen zonder crashes.

   Probeer dat nu eens, met 4, 8 of 16 GB (meer dan duizend maal meer!!!) aan werkgeheugen. Zelfs GNU/Linux vindt dat niet altijd leuk, en zeker met 8 MB hoef ik dat echt niet te proberen.

   Historie. Alles nieuw is vaak niet beter…

   • Ja dat klopt er zijn Linux distros die zich promoten als gebruiksvriendelijk te zijn maar de Linus Tech Tip chalange waarbij Linus een maand lang Linux ging gebruiken toont aan dat die distros eigenlijk ook niet gebruiksvriendelijk genoeg zijn. Er zou een besturingssysteem moeten zijn die werkelijk gericht is aan computerleken en die tegelijkertijd de rechten van het individu respecteert. Er zou een Linux distro moeten zijn zoals Mac OS X waarbij alles voor de gebruiker klaargemaakt is maar dat bestaat niet.

    Ik heb nooit gewerkt met OS/2 maar ik heb er wel van gehoord. Ik was een klein kind toen dat besturingsysteem werd gebruikt en ook dat was meer een OS voor bedrijven. Nu ik wist niet dat OS/2 in assembly was geschreven dat is werkelijk ongelooflijk. De mensen die dat doen zijn werkelijk geniaal. Net zoals de programmeur van de bekende game series Roller Coaster Tycoon. De eerste en de tweede waren ook geschreven in assembly.

    Bill Gates is, dit gaat geen populaire opinie zijn, een geniale zakenman die zijn kaarten goed gespeeld heeft in de tijd. Je zou kunnen zeggen dat hij alles gestolen heeft en daar ben ik het wel mee eens. Het probleem is dat Digital Research heeft toegelaten dat Microsoft hun besturingssysteem (CP/M) mocht gebruiken omdat zij Bil Gates zijn zaken talent onderschat hebben.

    Ik ben het er 100% mee eens dat software vandaag de dag super inefficiënt is. Dat heeft verschillende redenen.
    Programmeurs vroeger moesten hun software efficiënt maken want virtueel geheugen was duur en opslag ruimte was duur en cpu cycles waren beperkt. Die natuurlijke limieten maakten dat programmeurs super creatief moesten zijn bij het maken van hun software. Dat maakte dat zij veel beter waren dan mensen die alleen maar python of javascript schrijven.
    Het is ook zo dat programmeurs zeggen dat het niet nodig is om efficiënte software te schrijven want opslaggeheugen, virtueel geheugen en cpu cycles zijn veel goedkoper geworden. Ik vind dat een slecht argument want moore’s law is afgelopen dus computer hardware gaat daardoor terug duurder worden.
    Daarbovenop is het ook zo dat Silican Valley in San Francisco is gelegen waar de Woke nonsens enorm zegeviert. Dat maakt dat die bedrijven corrupt zijn geworden omdat die ideologie nepotisme toelaat waardoor alle goede programmeurs zijn vertrokken, ontslagen of gedemoraliseerd.

  • Ben benieuwd in welke functie want voor mij (die niet meer in die foute sector wilde werken doir wat daar alkemaal gebeurt) was de onjuiste opmerking over een hypothecair gedekte geldlening tenenkrommend. De bank bezit je huis nooit. Je gaat een geldlening aan omdat je iets wil kopen dat je niet zelf kunt betalen en als onderpand geef je het te open huis, ingeval je de periodieke verplichtingen niet nakomt kan de bank het onderpand te gelde maken.

   Heel normaal.
   Wat minder normaal is, is dat jullie de meeste tijd en geld van cliënten verkloten aan werken voor (inter)nationale inlichtingendiensten.

   • Deze snap ik niet. De bank bezit je huis nooit.

    Het is pas jouw bezit als de laatste cent is terug betaald. Zo is het en niet anders. En ik bedoel ik echt tot de laatste cent. Betaal je de laatste cent niet sturen ze een deurwaarder. Al was het alleen maar om je treiteren. En dan lopen de kosten op en verlies alsnog je bezit ( om 1 cent als ze kwaad willen)

    Heb maar niet een te grote bek als je schulden hebt. Dat is wat ze uitstralen en naar handelen. Voor 1 cent als het moet.

 9. Hyperinflatie in de Weimarrepubliek

  Tussen 1921 en 1923 heerste er hyperinflatie in de Weimarrepubliek. De Duitse papiermark kelderde in waarde en leidde tot armoede onder de bevolking, interne politieke instabiliteit en de bezetting van het Ruhrgebied door Frankrijk en België.

  Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog schortte Duitsland de gouden standaard op. De Duitse keizer Wilhelm II en het parlement namen unaniem het besluit om de oorlog te financieren door geld te lenen. De regering verwachtte de oorlog te winnen en dan konden de schulden worden terugbetaald door de annexatie van buitenlandse bezittingen en herstelbetalingen.

  Duitsland verloor de oorlog en de nieuwe Weimarrepubliek werd verantwoordelijk voor de rentebetalingen en aflossingen van de oorlogsschulden. Dit probleem werd verergerd door het Verdrag van Versailles, hierin was vastgelegd dat Duitsland herstelbetalingen moest doen aan de Entente. De hoogte van de schadeloosstelling was nog niet bepaald en ook niet de termijn waarbinnen Duitsland deze moest betalen. Duitsland had nog het voordeel dat de meeste strijd was geleverd op het grondgebied van België, Frankrijk en Rusland. Het had zelf weinig directe oorlogsschade en de industriële infrastructuur was redelijk intact.

  Na het tekenen van het verdrag nam de inflatie sterk toe. Vanaf juli 1919 tot februari 1920 vervijfvoudigden de prijzen en in deze korte periode waren de Duitse spaartegoeden al met meer dan 90% in waarde gedaald.

  De regering kwam in actie om de inflatie in te dammen. In maart 1920 kwam de minister van Financiën Erzberger met een plan om de staatsinkomsten te vergroten door de belastingen te verhogen en kreeg het land ook meer mogelijkheden invoerrechten te heffen.[2] Door de onderdrukking van de Kapp-putsch werd een bedreiging van de politieke stabiliteit weggenomen. Het was een geloofwaardig en effectief programma om het begrotingstekort weg te werken. De inflatie daalde scherp, er volgde zelfs een korte periode van deflatie in het 2e kwartaal van 1920 waarna de prijzen zich stabiliseerden voor een jaar.[2] Erzberger had zich met zijn belastingverhoging niet populair gemaakt en hij kwam om bij een aanslag op zijn leven in augustus 1920.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in