Duitsers bestormen de Rijksdag

2
526

Bijna 40.000 mensen namen volgens de politie gisteren deel aan de protesten in Berlijn – maar de Duitse mainstrean media hebben de deelnemers unaniem afgedaan als “rechtsextremisten en samenzweringstheoretici”.

De deelnemers zwaaiden onder andere met de oude rood-witte Duitse nationale vlag en buiten de Russische ambassade werden sommigen van hen gehoord die “Poetin! Poetin!” scandeerde.

Op een gegeven moment brak een grote groep demonstranten door de barricades bij het Rijksdaggebouw en haastte zich naar de ingang van het gebouw. De politie slaagde er uiteindelijk in om de menigte terug te dringen met pepperspray en knuppels.

“Verzet! Verzet!”, schreeuwde de demonstranten:

De politieke leiding in Duitsland veroordeelt het incident vandaag krachtig. Een “ondraaglijke aanval op het hart van de democratie”, schrijft de Duitse president Frank Walter Steinmeier op Twitter.

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas schrijft dat “de nationale vlag voor het parlement een schande is”. De vlag, uit de tijd van het Duitse Rijk, wordt in de Duitse media ook beschuldigd van ‘extreemrechts’ te zijn.

Op social media hebben linkse activisten kunnen laten zien dat een van de deelnemers aan de bestorming Gavin Singer was, lid van de immigratiekritische partij Alternatief voor Duitsland Jongerenorganisatie. Singer kondigt nu aan dat hij de organisatie verlaat, maar wijst tegelijkertijd de beschrijving van de gebeurtenis in de media af als een “aanval op de democratie”, meldt Junge Freiheit.

Het trieste resultaat van Merkel’s grensopening: officieel 1,3 miljoen misdaden door asielzoekers

Moslims veroveren de straat met massaal gebed

2 REACTIES

  1. Ik zag de bestorming zojuist op tv. Hierna een Duitse “politicus” die z’n afschuw uitsprak over ‘t gebeuren. Deze zg “politici” zouden er voor dienen te zorgen dat een dergelijke bestorming niet nodig zou zijn ; ze maken de democratie kapot en als de bevolking dat niet meer pikt trekken ze hun bek los ! Te laat, hopelijk.

  2. Die bestorming bleek een false flag te zijn! Singer een zionistennaaam, neemd eerst het initiatuef en trekt zich meteen terug, gewoon een infiltrant dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here