De situatie op Lampedusa komt tot een hoogtepunt: na de aankomst van een vissersboot met 450 migranten en nog eens 500 migranten in 30 boten, arriveerden in totaal bijna 1.000 migranten binnen 24 uur op het Siciliaanse eiland. Deze massale aankomst bracht woedende protesten onder de eilandbewoners teweeg, vergezeld van geschreeuw en spandoeken.

Zoals La Repubblica meldt, hebben zelfs enkele inwoners, onder leiding van oud-senator Angela Maraventano van de Liga, de minibusjes met de migranten op weg naar de verzamelplek geblokkeerd. Tijdens het overladen, schreeuwde de vroegere senator Angela Maraventano van de Liga: “Waar is Minister Lamorgese? We zijn het zat. Aangezien het allemaal Tunesiërs zijn, moeten ze onmiddellijk worden gerepatrieerd. We zullen ons uiterste best doen om te voorkomen dat ze doorkomen”. Attilio Lucia, plaatsvervangend coördinator van de Liga in Lampedusa, die aanwezig was bij de landing op de pier, zei: “Dit is een invasie. We zijn het beu en de politie moet bij ons zijn”.

Politikstube meldt dat de president van de regio Sicilië, Nello Musumeci, op social media ook commentaar heeft gegeven op deze kwestie:

“Ik richt me rechtstreeks tot premier Conte. Lampedusa kan het niet meer aan. Sicilië kan niet blijven boeten voor de onverschilligheid van Brussel en het stilzwijgen van Rome. En gisteren hoorden we ook enkele onverantwoordelijke mensen onbegrijpelijke zinnen zeggen als “er is geen noodsituatie”. Er is een humanitaire en gezondheidsnoodtoestand. Dat is wat de cijfers zeggen. De feiten spreken voor zich. En het is niet genoeg om een verordening uit te vaardigen om de realiteit te verloochenen. Het is tijd voor sterke beslissingen. Premier Conte, roep de Raad van Ministers bijeen om de noodsituatie, die op dit uur ondraaglijk is geworden, aan te pakken. Ik vraag dit als voorzitter van een regio die, zoals het Statuut bepaalt, het recht heeft om deel te nemen aan de Raad wanneer er besluiten worden genomen die van invloed zijn op mijn eiland. Ik vraag dit met respect, maar vastberaden. Dwing de Lampedusiërs niet tot stakingen en wegversperringen. Het is een prachtige plek: het verdient deze behandeling niet.”

Hieronder staat een video van de aankomst van de vissersboot bij de pier van Lampedusa:

  Italië arresteert mensensmokkelschip Alan Koerdi

Uitgelekt: Rechter viel Salvini aan ondanks interne erkenning dat hij gelijk had

Vorig artikelDuitsers bestormen de Rijksdag
Volgend artikelLinks lacht en juicht om de moord op een Trump-aanhanger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Brussel moet eens gaan inzien dat het gelukszoekers zijn en geen vluchtelingen voor geweld. Ze moeten gewoon per direct terug gestuurd worden. Op deze manier zal de bevolking zich afkeren van echte vluchtelingen. Maar zoals alle vertegenwoordigers vullen ze liever hun eigen zakken in plaats te doen wat ze behoren te doen. Eens komt de rekening en dan zullen we bomen te kort komen om ze allemaal op te hangen.

  2. Dropposportivo augustus 30, 2020 at 21:25

    ” Op deze manier zal de bevolking zich afkeren van echte vluchtelingen.”

    @

    Echte vluchtelingen,wat zijn dat?

    En indien de er zijn.horen deze in de eigen regio opgevangen te worden.En zeer zeker niet in een regio dat niets met hun leefvormen/cultuur van doen heeft.Zulks geeft alleen maar problemen,voor zowel de “vluchteling” als het ontvangende land!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in