Het huidige conflict is tussen degenen die zich inzetten voor een geglobaliseerde wereld en degenen die tegen een dergelijke orde zijn. Het Russische leiderschap wil de politieke controle niet afstaan aan een geglobaliseerde wereld. Rusland heeft zijn keuze gemaakt om een leider van de antiglobalisten te zijn.

Veel mensen in zowel Rusland als het Westen zien het huidige conflict in Oekraïne als een conflict tussen Rusland en het Westen als zodanig, zegt Aleksej Sjaboerov; maar in feite is het een veel dieper conflict dat aan beide kanten verdeeldheid met zich meebrengt, tussen degenen die zich inzetten voor een geglobaliseerde wereld en degenen die tegen een dergelijke orde zijn, schrijft Paul Goble.

De reden dat dit conflict nu verhevigd is, is dat “de economische globalisering het punt bereikt heeft waarop de politieke globalisering moet volgen,” zegt de analist uit Jekaterinenburg. “Maar terwijl bij de economische vorm alles vrij gemakkelijk en eenvoudig is, zijn er bij de politieke vorm grote problemen gerezen.”

“De wereld economisch verenigen is niet moeilijk, want op economisch vlak willen alle mensen ongeveer hetzelfde;” maar haar politiek verenigen is een andere zaak, want de naties en de nationale elites willen verschillende dingen. En zij eisen nationale soevereiniteit om die dingen te beschermen en te bevorderen.

Het Russische leiderschap wil geen politieke controle afstaan aan een geglobaliseerde wereld, maar het staat nauwelijks alleen, vervolgt Sjaboerov. Het uittreden van Groot-Brittannië uit de Europese Unie en de steun die Donald Trump onder de Amerikanen heeft vergaard om zich tegen internationale instellingen te verzetten, maken alle deel uit van dezelfde impuls.

Carthago moet worden vernietigd!

De redenen voor deze tendensen, zegt hij, liggen voor de hand. “Om de wereldeconomie doeltreffend te laten werken, moeten er gemeenschappelijke spelregels zijn, ook politieke.” Maar de vraag rijst: “wie zal deze regels vaststellen en ze handhaven?” Logischerwijze zullen de grootste economische mogendheden dat doen; maar andere landen willen zo’n regeling niet.

Dit conflict komt misschien het duidelijkst naar voren in gevechten over wie het Internet zal controleren, globalisten die één stel regels voor de wereld willen, of anti-globalisten die erop staan dat elk land het recht moet hebben om dat zelf te doen. Maar er zijn nog veel meer conflictpunten, en niemand is met een oplossing gekomen die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Volgens Sjaboerov heeft Rusland zijn keuze gemaakt om een leider van de anti-globalisten te zijn; en wat er met Rusland gebeurt zal dus van invloed zijn op de strijd tussen hen en de globalisten in de hele wereld. De globalisten zullen trachten aan te tonen dat de aanpak van Rusland tot een doodlopende weg leidt; maar Rusland en andere anti-globalisten zullen op het tegendeel blijven hameren.

Er is geen gemakkelijke uitweg uit deze tegenstelling, concludeert de commentator uit Jekaterinenburg; en er is geen manier om te voorspellen hoe de dingen zullen uitpakken. Slechts één ding is duidelijk: in dit conflict zullen beide partijen zich voordoen als de verdedigers van de moraal; en de partij die uiteindelijk wint zal erop staan dat iedereen haar definitie van deze morele orde aanvaardt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky wil de hele wereld verwoesten door het Westen in een kernoorlog met Rusland te trekkenVolg Frontnieuws op Telegram

Instorting op komst: Inflatie eurozone springt naar recordhoogte 10,7%

6 REACTIES

 1. Putin is ook “ingeleerd” / gebrainwashed door Klaus Schwab en zijn “young leaders” clubje. Putin is geen haar beter. Denk maar niet dat Putin anitglobal is, die speelt gewoon zijn rol in het conflict.

 2. Waardeloos artikel. Poetin is onderdeel van WEF
  En China al helemaal, bekijk de leden van WEF. China het voorbeeld van anti- democratie.
  Wat slaat Frontnieuws de plank mis met dit artikel.

 3. En Schwab is weer een adept van Henry Kissinger, wie sowieso mensen als Mao en Putin heeft opgeleid en geplaatst. Het wordt echt tijd om het grote plaatje te gaan zien in plaats van je af te laten leiden van gespeelde ruzies tussen de managersklasse. Zoek op Youtube eens de video’s van Brendon O’ Connell op of lees de artikelen van Martin Vrijland, want op Frontnieuws lezen is leuk voor de sensatie maar doet ” scratches just the surface” ..

 4. Waar staat globalisme voor;
  Ultra kapitalisme ( kleine toplaag)
  Geen / nauwelijks middenklasse
  Camera’s op iedere hoek
  Geen privacy, QR
  De staat bepaald, inhoud onderwijs en gezondheidszorg WHO
  Open grenzen, dat kan ook : geen vermogen om te reizen , men weet waar je uithangt , pin , telefoon. QR, track en tracé.
  Men sluit je op, lockdowns om welke reden dan ook .
  Oh en eten; insekten op het menu
  Smart city’s

  😊 in hoeverre poetin anti is zullen we zien
  Erger dan dit stel randfiguren in Davos kan het niet worden.
  nsb, trol, 🐑🐑🐑 kan in globalisten land wonen ,
  de vrije 🐑🐑🐑
  in niet globalisten land. ✋✋✋✋✋

 5. Maak jullie liever druk om het feit dat de EU op 24 januari 4 insecten meel, niet lichaamseigen dus vergif, in het dagelijks voeding stoppen waar mensen allergisch van worden en schade aan inwendige organen veroorzaken. De oorspronkelijke bewoners van Europa moeten verdwijnen en plaats maken voor oorlog vluchtelingen, mensen uit het Midden-Oosten en Afrikanen. Een EU agenda dat de regering moet uitvoeren. Bovendien als ze met bommen gaan gooien wordt Europa als eerste sowieso kapot gebombardeerd! Nederland staat hoog op de lijst als de proeftuin van de EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here