Alles wat u leest en hoort over sancties in het huidige conflict concentreert zich op de gevolgen ervan voor Rusland. De handel van en naar dat land is inderdaad drastisch beperkt en ongetwijfeld zal de bevolking eronder lijden. Maar Russen zijn gewend te lijden en eerdere sanctie-initiatieven hebben minimale gevolgen gehad, zelfs toen de roebel in 2014 op de markten instortte. Wat het Westen niet begrijpt, is dat de roebel de munteenheid is die de Russen binnen het land gebruiken, maar dat de prijs van olie en gas de Russische munteenheid buiten het land is. Het is zelfs aannemelijk om te suggereren dat de daaruit voortvloeiende gesloten staatshuishouding het land op de middellange tot lange termijn sterker heeft gemaakt, schrijft Savant.

Toegegeven, eerdere sanctieregimes zijn veel minder draconisch geweest dan die welke nu worden toegepast. Wanneer “het Westen” (ik gebruik die term om de Verenigde Staten en hun satrapen aan te duiden) alle terughoudendheid overboord gooit en zijn toevlucht neemt tot regelrechte piraterij en gangsterpraktijken (Italië dat het jacht van een Russische miljardair berooft, Amerika dat op volle zee Iraanse en Venezolaanse olie rooft, Libië en Irak goud afhandig maakt – de lijst is eindeloos), zal Rusland misschien besluiten in gelijke zin te reageren.

Er wordt veel gezegd over het feit dat de economie van Rusland slechts zo groot is als die van Italië en dus van zeer beperkte invloed. Maar ruwe vergelijkingen met het BBP verhullen een interessante realiteit, want als Rusland uiteindelijk zou besluiten om soortgelijk te reageren, zouden de gevolgen voor het Westen catastrofaal zijn, maar niet voor Rusland. Hoewel de meest voor de hand liggende reactie zou zijn de olie- en gasleveranties aan het Westen af te snijden, zouden zij ook de leveranties van graan en meststoffen kunnen afsnijden. Rusland controleert ongeveer de helft van de wereldproductie van kaliumchloride en een kwart van het graan. Het gecombineerde effect zou – naar mijn mening – het Westen snel op de knieën dwingen. Het equivalent van 30 dollar betalen voor een gallon benzine en hetzelfde voor een hamburger zal de gemoederen van het publiek zeer snel in beweging brengen. Of de Russen zouden betaling voor hun export in goud of zilver kunnen eisen. In beide gevallen zou de reactie episch kunnen zijn.

  Nederland wil Oekraïense vluchtelingen laten bijdragen aan staatsuitgaven

Rusland heeft nog vele andere mogelijkheden om het Westen te treffen. Zij zouden de uitvoer kunnen stopzetten van raketmotoren, titanium (van vitaal belang voor de vervaardiging van voertuigen, ruimtevaartuigen en medische apparatuur) en verrijkt uranium, waarvan de Russische leveringen de helft uitmaken van de brandstof voor Amerikaanse commerciële kerncentrales. Zij zouden een voorbeeld kunnen nemen aan het Westen en beslag kunnen leggen op de tegoeden van Westerse banken in Rusland en die op een geblokkeerde rekening zetten totdat zij tevreden zijn over de reactie van het Westen op bredere kwesties. Ze zouden kunnen stoppen met het betalen van de leasecontracten voor de honderden vliegtuigen die van het Westen geleased zijn en nu in Rusland staan. De nu bijna waardeloze Russische bedrijven die aan de westerse beurzen genoteerd staan, kunnen nu door de Russische staat worden opgekocht tegen een fractie van hun intrinsieke waarde. Of zij zouden een voorbeeld kunnen nemen aan de CIA en discreet opstanden kunnen ontketenen in kleine Afrikaanse landen die essentiële mineralen zoals kobalt aan het Westen leveren. En dat alles terwijl zij oproepen tot een vreedzame oplossing op basis van het internationaal recht. Wat zouden Poetin en de zijnen daar om lachen!

Ik kan moeilijk geloven dat het Westen zijn toch al wankele financiële Ponzi-schema draaiende zou kunnen houden, als het systeem de schok en het onheil zou moeten doorstaan die ik heb beschreven. Monetiseren zal niet lukken, want de drukkers van de centrale banken roken al van de koortsachtige productie van valuta’s die alleen op vertrouwen gebaseerd zijn. Nee, ik denk dat Rusland de azen in handen heeft in dit geschil.

  Buitenlandse "vrijwilligers" in Oekraïne verlaten hun posities, veinzen verwondingen en schade aan wapens

Er is echter nog een andere mogelijkheid. Zou de economische en sociale cataclysme die op zo’n Russische zet zou volgen, de satanische globalisten in de kaart kunnen spelen en het voorwendsel kunnen vormen om de Grote Reset en Agenda 2030 in te luiden? Denk aan het vrijmetselaarsmotto Ordo Ab Chao, Orde uit Chaos. Zo hebben zij door de geschiedenis heen steeds weer de macht gegrepen. Een andere manier om het te bekijken is via de Hegeliaanse Dialectiek, probleem -> reactie -> oplossing.

Of het nu vloek of zegen is, wij leven zeker in de interessantste tijden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van het Zij/Hen-rijk: Westerse elites hebben hun hand overspeeldVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAmerika’s nazi-strijders
Volgend artikelOekraïne is klaar voor een “diplomatieke oplossing”, maar zal geen “centimeter” grondgebied afstaan: Zelensky assistent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Zo kijk ik er ook tegenaan. Ik vind Poetin een geniaal strateeg. Men kan zeggen wat ze willen over Poetin maar deze oorlog was niet Poetin zijn opzet. Hij is er door het westen toe gedwongen.
  Het westen wilde niets weten over Minsk1 en Minsk2 en heeft het westen geweigerd om die na te komen.
  Toch, in deze tijden moeten we alert blijven en is een mate van achterdocht op zijn plaats.
  Vanuit mijn hart hoop ik dat we Poetin kunnen vertrouwen want dan gooit hij zand in de motor van Davos en WEF. Als dat zo is dan gaat het WEF verliezen maar ik blijf voorzichtig.

  Ik verwacht dat zolang de oorlog duurt dat Poetin gas en olie zal blijven leveren, mits het westen en zijn vazallen niet nog meer achterlijke dingen ontvouwen. Zou mij niet verbazen dat als Poetin zijn doel heeft bereikt hij de economische klappen naar Amerika, UK en EU gaat uitdelen en alleen olie en gas gaat leveren tegen goud, of helemaal geen olie en gas zodat Amerika en zijn vazallen failliet gaan.

  Ik hoor steeds van onze regering dat geld geen probleem is. Dat klopt want het geld bijprinten is heel simpel en kost niets om het in een computer in te typen. Ieder weldenkend mens weet dat alle schulden door centrale banken NOOIT terugbetaald gaan worden. Iedereen die een beetje slim is zet zijn geld om in goud en zilver en bewaard dat in private kluizen.
  De afgelopen jaren, maanden hebben we kunnen zien dat je Swift en banken niet kunt vertrouwen. Ze sluiten Swift uit op landen, nu Rusland voorheen Iran maar we hebben het ook kunnen zien bij de Canadees truckers. Geld is waardeloos en je kunt er het beste zo weinig mogelijk van hebben. Zet het om in goud en zilver, dat heeft zich al duizenden jaren bewezen en daarom kopen China en Rusland al vele jaren grote hoeveelheden.

  • Helaas…. lees deze reactie. Op het “Dankzij de oorlog….” artikel.

   Brunhilde maart 9, 2022 at 16:15
   Het gaat niet meer over olie of gas maar over de lithiumproduktie (nodig voor de 4e industriele revolutie van Klaus Schwab en klimaat) in vnl Oost Oekraine (lithiummijnen). Investeerders zijn o.a. European Lithium cy en Petroconsulting cy. gevestigd in Australia en Oostenrijk. Servie beschikt ook over een ruime voorraad maar (milieuactivisten) wil absoluut geen lithiummijnbouw ivm verwoesting landschap. Speciale toestemming voor mijnbouw was gegeven vanuit Kiev zonder openbare aanbesteding! Niet zo democratisch toch. Er is een gigantische behoefte aan dit mineraal op korte termijn anders is The Great Reset mislukt. De prijs van dit mineraal is gigantisch ah stijgen op de wereldmarkt en dat weet Poetin. Het oostelijk deel Donetsk e.a. zijn nu onafhankelijke pro russische staten met zicht op gigantische inkomsten van de produktie van lithium.

 2. President Poetin is op dit ogenblik de machtigste man op aarde. Oekraïners, de EU en de VS staan machteloos tegen Rusland.
  Poetin roept het beeld op van de Leeuwenkoning, belaagd en geruime tijd getergd door een bende hyena’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in