Fotocollage © Off-guardian.org

De eerste tweet die ik zag toen ik vanmorgen mijn tijdlijn controleerde, was van de analist voor buitenlands beleid Clint Ehlirch, die erop wijst dat de Russische roebel zich al aan het herstellen is van de dip die de Westerse sancties teweeggebracht hebben, en bijna op het niveau van vóór de oorlog staat:

Ehrlich stelt: “De sancties waren bedoeld om de waarde van de Roebel in te laten storten, ze zijn mislukt”.

… waarop ik alleen maar kan antwoorden, nou “waren ze dat?”

… en misschien nog belangrijker, “hebben ze dat gedaan?”

Want daar lijkt het niet echt op, of wel?

Als er al iets is, dan lijken de sancties in het beste geval nogal impotent, en in het slechtste geval verbazingwekkend contraproductief te zijn, schrijft Kit Knightly.

Het is niet zo dat de VS/EU/NAVO niet weten hoe ze economieën moeten lamleggen. Zij hebben jarenlang geoefend in het uithongeren van de bevolking van Cuba, Irak, Venezuela en te veel andere landen om op te noemen.

Nu zou u kunnen aanvoeren dat Rusland een grotere, meer ontwikkelde economie is dan die landen, en dat is waar, maar de VS en hun bondgenoten zijn er eerder in geslaagd om de Russische economie vrij drastisch te beschadigen.

Nog in 2014, na de “annexatie” van de Krim, waren de westerse sancties tam vergeleken met de recente ongekende maatregelen, maar cruciaal was dat de VS hun eigen olieproductie massaal verhoogden, en later dat jaar (na een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry) Saudi-Arabië hetzelfde deed.

Ondanks bezwaren van andere leden van de OPEC – vooral Venezuela en Iran – overspoelden de Saoedi’s de markt met olie.

  Biden is alles waar mensen bang voor waren dat Trump zou zijn

Het resultaat van deze maatregelen was de grootste daling van de olieprijzen in decennia – van 109 dollar per vat, in juni 2014, tot 44 dollar in januari 2015.

Dit schopte Rusland in een volledige recessie en zag het Russische BBP voor het eerst onder Poetins leiderschap krimpen.

Nog maar twee jaar geleden heeft Saoedi-Arabië, naar verluidt in het kader van de concurrentie met Rusland om een deel van de oliemarkt, de markt opnieuw overspoeld met goedkope olie.

Het Westen weet dus wel degelijk hoe het Rusland kan kwetsen als het dat echt wil – door de olieproductie op te voeren, de markt te overspoelen en de prijs te laten kelderen.

Maar hebben de VS hun olieproductie deze keer opgevoerd? Hebben zij op hun bondgenoten in de Golfstaten geleund om hetzelfde te doen?

In het geheel niet.

In feite beweren de VS, op een punt van prachtige narratieve synchroniciteit, dat zij “niet in staat” zijn hun olieproductie op te voeren wegens “personeelstekorten”, veroorzaakt door dat geschenk dat blijft geven – Covid.

Evenzo is Saoedi-Arabië niet bezig de oliemarkt te tanken, maar de prijzen opzettelijk te verhogen.

Ja, op dit ogenblik, nu de Westerse bondgenoten in een vermeende economische oorlog met Rusland verwikkeld zijn, schiet de olieprijs omhoog, en zal dat wellicht blijven doen.

Dit is goed nieuws voor de Russische economie, in die mate zelfs dat het de schade van de brutale sancties kan goedmaken.

De hoge olieprijs en de noodzaak om “niet afhankelijk te zijn van Poetin’s gas” of onze energievoorziening te “ont-Russificeren” zal er ongetwijfeld toe leiden dat er miljoenen in “groene” technologie worden gestoken.

Die Westerse sancties zijn ook tegen andere Russische exportproducten gericht, waaronder granen en voedsel in het algemeen.

  Tucker waanzin is goed voor Amerika

Rusland is een netto-exporteur van voedsel, wat betekent dat zij meer voedsel uitvoeren dan zij invoeren. Omgekeerd zijn veel landen in West-Europa afhankelijk van geïmporteerd voedsel, waaronder het Verenigd Koninkrijk dat meer dan 48% van zijn voedselvoorziening importeert.

Als Europa weigert Russisch voedsel te kopen, is het netto-effect dat Rusland voedsel heeft… en het Westen niet.

En, net als bij de olie, zullen stijgende voedselprijzen de Russische economie eerder helpen dan hinderen.

Neem bijvoorbeeld tarwe, waarvan Rusland de grootste exporteur ter wereld is. Het overgrote deel van deze tarwe wordt niet eens aan westerse landen verkocht – maar in plaats daarvan aan China, Kazachstan, Egypte, Nigeria en Pakistan – en valt dus niet eens onder de sancties.

Toch hebben de sancties, en de oorlog, de prijs van tarwe met bijna 30% doen stijgen.

Dat is goed voor de Russische economie.

Ondertussen zullen de VS volgens CNN tegen 2023 waarschijnlijk in een volledige recessie terechtkomen, overweegt Frankrijk voedselbonnen en zullen landen over de hele wereld naar verwachting beginnen met het rantsoeneren van brandstof.

De ingrijpende sancties die het Westen tegen Rusland heeft ingesteld, zogenaamd als reactie op de invasie in Oekraïne, hebben dus niet het beoogde doel – de Russische economie in de pan hakken – maar drijven wel de olieprijs op, waardoor in het Westen energie- en voedseltekorten kunnen ontstaan en de crisis van de “kosten van levensonderhoud”, die door de “pandemie” is veroorzaakt, nog verergerd wordt.

U moet altijd op uw hoede zijn voor iemand – individu of instelling – die met zijn daden per ongeluk precies het tegenovergestelde bereikt van wat hij zegt te willen bereiken. Dat is een eenvoudige regel om naar te leven.

Herinnert u zich hoe Orwell de evolutie van het begrip oorlog beschreef in 1984:

  (Video's) Soledar gaat over in Russische handen: Russische Blitzkrieg breekt de Oekraïense verdediging af - Oekraïners trekken zich massaal terug - Duizenden gevangen in de mijnen

Oorlog, zo zal men zien, is nu een zuiver interne aangelegenheid. Vroeger vochten de heersende groepen van alle landen, hoewel zij misschien hun gemeenschappelijk belang erkenden en daardoor de vernietigingskracht van de oorlog beperkten, wel tegen elkaar, en de overwinnaar plunderde altijd de overwonnenen. In onze dagen strijden zij helemaal niet tegen elkaar. De oorlog wordt gevoerd door elke heersende groep tegen zijn eigen onderdanen, en het doel van de oorlog is niet om veroveringen van grondgebied te maken of te voorkomen, maar om de structuur van de maatschappij intact te houden.

Herinnert u zich dat “de ergste voedseltekorten sinds vijftig jaar” werden voorspeld als gevolg van Covid. Maar die zijn er nooit gekomen.

Evenzo zouden wij te maken krijgen met Covid-gerelateerde energieonderbrekingen en stroomuitvallen. Afgezien van een “benzinecrisis” in het Verenigd Koninkrijk, zijn die nooit echt gekomen.

Maar nu komen ze toch onze kant op – want oorlog en sancties

Stijgende voedselprijzen, minder gebruik van fossiele brandstoffen, verlaging van de levensstandaard, overheidsgeld gestoken in “duurzame energiebronnen”. Dit maakt allemaal deel uit van een zeer bekende agenda, is het niet?

Wat u ook vindt van Poetin, Zelensky, de oorlog in het algemeen of de Oekraïense nazi’s, het is tijd om de olifant in de kamer onder ogen te zien.

Wij moeten ons afvragen: Wat is nu precies het werkelijke doel van deze sancties? En hoe komt het dat ze zo perfect aansluiten bij de grote reset?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Oorlog was altijd al nodig om ‘The Great Reset’ af te dwingenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe Globalistische wereldorde is nu eindelijk en echt aan het afbrokkelen
Volgend artikelGrootste fraude in de moderne geschiedenis: Meerdere studies tonen aan dat COVID-19 vaccins geen einde maken aan infecties, transmissie, ziekenhuisopnames en sterfgevallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De Navo is militair, dus militaire zaken hebben de nadruk. Er zitten veel landen in de NAVO, dus er word veel overlegd, er zijn veel verschillende belangen en dus verschillende standpunten. Dat maakt dat beslissingen bestaan uit veel verschillende niet passende stukjes en beetjes die dus niet per se de beste oplossing bieden. Neem daarbij de haantjes en de oppertunisten in de top, de groeiende luiheid en demotivatie van overheids personeel en de bemoeizuchtige politici en de VS die alles forceerd op basis van de eigen standpunten en je hebt een vrij onwerkzaam iets.
  Dan de EU, een apparaat van ambtenaren en carriere jagers die ook nog even druk op de ketel zetten en niet gehonderd door enige kennis of inzicht HUN eisen door drukken dus die moeten ook nog bij de NAVO plannen worden ingeent. Een zooitje dus waarbij zowel de NAVO als de EU blaaskaken wegzetten om HUN diareeachtige wensen te verkondigen en door te persen. Hun wensen die stinken van de corruptie en constant veranderen al naar gelang waar de portomonee open gaat…
  De grote grap is dat al die lui niet zijn verkozen maar gewoon als volgevreten kut ambtenaar met vrienden op beslisssende posities zitten en daar mogen blijven als ze hun vrienden dienst bewijzen….

  In dit alles mis ik MIJ, ONS.

  De EU was ooit opgericht voor olie en steenkool, werd dan handels”unie”en uiteindelijk zou het dus open grenzen geven, vrij reizen. Als ik wil vrij reizen moet ik in een aantal landen een inspuit bewijs laten zien anders word ik beboet, geweigerd en mogelijk in de cel gestopt. Een ingespoten pedo mag dan wel weer elders anoniem kindertjes verkrachten.
  De lieden die aan de macht zijn staan niet bij de hokjes die ik aanvinkte/inkleurde en ze hebben er nooit gestaan. Toch bepalen lui die ik niet ken en niet wil mijn leven, bijgestaan met geweld als ik niet buig. Er was nog zoiets als een verdrag van mensenrechten ofzo, maar of iets nu wet isof verdrag, of wat er ook op papier staat, als het zo uitkomt word het aan de kant geschoven als afval. Of even benadrukt als het voordeel opleverd. Niks van moraal en naar eer en geweten handelen, maar pure willekeur en meten met twee maten. Zo ziet de wereld eruit en ik schijn ervoor te moeten buitgen. Wil je echt oorlog…?

  Onze belangen hebben er nooit toe gedaan en zullen er nooit toe doen, dat is de realiteit. Hen die de poppetjes bedienen willen ons verminderen, met wat selectieve methodes maar we moeten kapot. WE zitten dus te wachten tot de steker uit ons word getrokken….en tenzij WIJ/JIJ/IK eerst hun stekkers uit trekken zullen we ook in een woud van regels en een aftakelende wereld onze laatste adem uitblazen.

  Van alles wat we zouden kunnen zijn spelen we de goudvis in de kom die op vakantie word vergeten, de hond die ergens in het bos aan een boom met een touwtje vastzit omdat de riem te duur is en na de vakante een andere hond kan bevatten….

  Dat is ons lot als we het laten gebeuren, de macht steunt op gehoorzaamheid, wat lager IQ voetvolk en vooral onwetendheid. Zonder de vonken van de stroom zijn ze vrijwel machteloos in al hun plannen. Dat is waar hun macght ligt, bij de apparaten om te tellen en te spreken. Haal die weg en hun macht is minder tot niets in vergelijking met de bevolking.

 2. Kijk, dit is nu eens de spijker op de kop. Het gaat niet om militaire schermutselingen. Het gaat om control over de massa, u en ik. De oorlog is al sinds september 2017 – 23 september om precies te zijn, toen de grote voorbereidingen in de netwerken op Covid zijn begonnen, gericht tegen de gewone bevolking. De aftrap was het ‘grote teken’ van Openbaring 12, dat zich toen aftekende aan de hemel. De vijandschap tussen de draak en de vrouw, tussen het zaad van de slang en haar zaad.

  De oorlog is gericht tegen de ‘burgers aller landen’. Niet om hen te verenigen maar om hen tegen elkaar uit te spelen en in een eeuwige controlematix te proppen. Het zijn de apocalyptische ruiters van Openbaring 6 die zich klaar maken lost te gaan tegen de wereldbevolking, met name de Westerse. Precies een eeuw geleden was alleen Duitsland het doelwit. Nu is het geheel Westerse wereld.
  https://hijkomtmetdewolken.nl/openbaring/openbaring-6

  Denk niet dat de NWO nu verleden tijd is. Het wordt nog véél en véél erger. Dit is nog maar het begin. De oliebaronnen lachen zich nu al een bult vanwege de enorme winsten die vanwege de hemelhoge prijzen worden verdiend. En die prijzen gaan nog veel verder stijgen.

  Voor wie iets van economie begrijpt. De Weimar inflatie van de jaren 20 in de vorige eeuw had niets maar dan ook niets te maken met geldschepping want dan zouden we nu al lang en breed torenhoge inflatie moeten hebben. Er was zelfs onvoldoende geld. Daarom moest bestaand geld worden ‘opgehoogd’ om nog te kunnen functioneren in het op hol geslagen betalingsverkeer:
  https://www.cgbfr.com/500-milliarden-mark-sur-5000-mark-allemagne-1923-p-124a-b-,b32_0805,a.html

  Maar waarom sloeg het betalingsverkeer op hol? Wat zorgde er voor de instabiliteit in de prijzen? Als je bekend bent met vraag- en aanbodcurves, dan weet je dat zolang een aanbodcurve de vraagcurve in de onderste helft snijdt, sprake is van een stabiel systeem. Het aanbod is dan elastisch en laat zich zeer snel corrigeren door prijsveranderingen. Echter als de aanbodcurve de vraagcurve snijdt in de bovenste helft, dan hebben we te maken met een inelastich aanbod, dat zich niet door prijsveranderingen laat corrigeren. Het systeem wordt instabiel. En dát en alleen dát veroorzaakt op den duur hyperinflatie, zoals in de Weimar Republiek.

  Net als zoveel andere waardevolle info wordt dit het grote publiek onthouden. En iedereen maar denken dat het komt door het bijdrukken van geld. Nee. Is niet waar. De monetaristen hebben ongelijk. Het is heel simpel: wanneer het aanbod zich niet door prijzen laat aanpassen, gaan de prijzen de pan uit rijzen. En als gevolg daarvan zullen overheden er niet aan ontkomen geld bij de drukken om althans nog enige handel te laten blijven bestaan. Niet de geldschepping is eerst, het inelastische aanbod is eerst. De geldschepping is daarvan het gevolg. En dat is wat de globalisten nu aan het creëren zijn, met Putin als zondebok. Het overschot aan geld is er al en zit nu in de ‘inactieve kassen’, zoals Keynes het zou noemen. Nu het inelastisch aanbod nog. Daar zorgt de oorlog in Oekraïne voor, de graanschuur van de wereld. Ook op andere manieren zijn ze bezig de wereld voedselvoorziening te saboteren. Middels het mislukken van oogsten bijvoorbeeld. Waarom denkt u dat het weer zo heerlijk was in maart en nu alles in bloei staat de winter weer een knauw geeft? In twee opeenvolgende jaren! Waarom denkt u dat de logistiek wordt aangevallen omdat ‘Covid’ zo’n ‘gevaarlijke ziekte’ is? Allemaal om het aanbod van voedsel wereldwijd de nek om te draaien. Precies wat de bankiers van de wereld in de jaren ’20 met Duitsland deden. We beleven weer precies dezelfde zaken als in de vorige eeuw, alleen wordt het nu ECHT wereldwijd en niet langer alleen maar Europa. Het zijn de apocalyptische ruiters van Openbaring 6 die in aantocht zijn.

  U kunt nog mee met de opname van de gemeente als u nu uw leven aan Jezus Christus geeft. Er is weinig tijd meer. Nog steeds staat Hij met wijd open armen te roepen (ik zou bijna zeggen, als roepende in de woestijn): ‘Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen.’ Mattheus 11:28,29
  Meer over de timing van de opname in relatie tot de ‘grote verdrukking’:
  https://youtu.be/5zoOI9lIBSc

  • 666 is een teken dat de antichrist draagt , en laat dat gewoon vicarius filli dei te zijn, romeinse cijfers en letters hetzelfde. de titel van de paus die zich de plaatsvervanger christus noemt ,anti betekend ook andere .
   die groep is de bron van de elite. . 300 jaar en 600 jaar na christus kwamen de religies die moorden en vervolgen. dit is allemaal aangekondigd in openbaring

 3. Omdat dit systeem maar ongeveer 84 jaar meegaat. Dan is de cirkel rond en dan Boem! Moet alles weer plat. Dat is al, als ik het goed heb, sinds de 17de eeuw zo. Ons systeem is gebouwd op het talmoedische geldsysteem en die gaat maar 84 jaar mee. Dus nu weer een ingeprogammeerde grote Boem! Weer opbouwen op de puinhopen van het verleden. Hoogtepunten en depressies, oorlogje hier, oorlog daar, beetje rotzooi trappen overal, en dan weer Boem! En zo zwemmen wij door het bloed van de geschiedenis. Telkens weer.

 4. Poetin hoort ook bij WEF. De hele oorlog is zo gepland. Nog meer vluchtelingen die ons overspoelen, de sancties die terugkomen als een boemerang. Nog meer verdeeldheid. Nog meer angst retoriek.
  Alles bedoeld om ons in armoede te storten zodat we vrijwillig afstand gaan doen van onze bezittingen en ons in een dictatoriale fascistische wereld gevangen te houden.
  De gevaccineerden staan te juichen om nog meer vrijheidsbeperkingen…. wat een k*’t wereld hebben we gecreëerd.

 5. wat een wagelijke wereld met overheden die alleen voor hun gemak en luxe gaan wat ben je als mense niets helemaal niet is dit nu de wereld waar in wij leven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in