Een voor het publiek achtergehouden rapport documenteert gruwelijke misdaden van verkrachting en seksueel misbruik van jonge kinderen door nonnen van het katholieke aartsbisdom Keulen in Duitsland, schrijft een bericht van de Daily Beast.

De bevindingen van het onderzoek, dat vorige maand werd afgesloten, vloeiden voort uit een rechtszaak die door de slachtoffers tegen het aartsbisdom was aangespannen, maar waren niet openbaar, hoewel de inhoud van het rapport naar verluidt naar verschillende media zou zijn uitgelekt.

Delen van het 560 pagina’s tellende rapport, ingezien door de Daily Beast, beschrijven hoe nonnen die een klooster leidden in Speyer, Duitsland, tussen de jaren 1960 en 1970 weeskinderen “verhuurden” aan zakenlieden en geestelijken die hen misbruikten, soms weken achtereen, voordat ze hen “teruggaven”.

Uit het rapport blijkt dat 175 kinderen, de meesten van hen jongens tussen de 8 en 14 jaar, gedurende twintig jaar zijn misbruikt. Sommige kinderen werden opzettelijk niet geadopteerd of in pleeggezinnen geplaatst, zodat de nonnen hen in dienst konden houden, aldus het onderzoek.

Het onderzoek weigert echter de betrokken nonnen rechtstreeks te beschuldigen, en stelt in plaats daarvan dat het misbruik het resultaat was van “systematisch” falend management en “clementie” die werd gegeven aan degenen die beschuldigd werden van deelname aan de gruwelijke misdaden, aldus de Daily Beast.

De details werden naar de pers gelekt nadat het aartsbisdom weigerde het rapport te publiceren en en eiste dat journalisten die de documenten hadden gezien een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen.

Allen die een persconferentie bijwoonden waarin de conclusie van het onderzoek werd aangekondigd, liepen weg omdat zij weigerden zich aan de voorwaarden van de kerk te houden.

  Duitse politicus: "Inmiddels valt het woord covidioot terug op degenen die het hebben uitgevonden"

Het aartsbisdom Keulen zei dat het het rapport achterhield omdat het zijn methodologie niet volledig toelichtte. Bisschop Karl-Heinz Wiesmann, die aan het hoofd staat van het aartsbisdom, zei echter tegen de media dat het misbruik-rapport “zo walgelijk” was dat het niet geschikt was voor het publiek. De bisschop beweert dat hij zo geschokt was door het rapport dat hij een maand vrij moest nemen nadat hij het had gelezen.

De schokkende onthullingen komen minder dan een jaar nadat uit een afzonderlijk onderzoek was gebleken dat de onderwijsautoriteiten en de senaat van Berlijn de plaatsing van pleegkinderen bij bekende pedofielen steunden en verdedigden. Het dertig jaar durende beleid, dat in 2003 eindigde, leidde tot een reeks ernstige misstanden, zo bleek uit het onderzoek:

Duitse bureaus voor Jeugdzorg overhandigen kinderen aan pedofiele pleegvaders

Vorig artikelAsielzoekers kregen uitzettingsbevel: ontvoerde een Zweedse blondine om haar de hele nacht als seksslavin te misbruiken
Volgend artikelOok Zweden beperkt bewegingsvrijheid voor vaccinweigeraars – Coronapas voor reizen, sport en restaurantbezoek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in