Als reactie op een vertrouwelijk rapport waarin wordt gewaarschuwd voor een mogelijk gewapend conflict met Rusland, plant Duitsland een “speciaal budget” van 100 miljard euro om zijn strijdkrachten opnieuw uit te rusten en nieuw leven in te blazen. Met als doel de derde grootste militaire geldschieter ter wereld te worden, na de VS en China.

De Duitse toonaangevende krant Der Spiegel kreeg een uitgelekt vertrouwelijk strategiedocument in handen waaruit blijkt dat het Duitse leger zich voorbereidt op een mogelijke oorlog met Rusland, schrijft Ben Norton.

Het Duitse leger, de Bundeswehr, gaf het geheime document van 68 bladzijden in september intern vrij.

Het hoofd van de Bundeswehr, inspecteur-generaal Eberhard Zorn, waarschuwde dat Duitsland zou kunnen worden aangevallen, en hij stelde plannen voor een toekomstig gewapend conflict met Rusland voor.

Volgens het rapport staat Duitsland voor “existentiële” bedreigingen.

Het document opent met de woorden: “Oorlog in Europa is weer realiteit.” Het voorspelt dat het meest waarschijnlijke scenario een conflict met Rusland aan de oostflank van de NAVO zal zijn.

Der Spiegel merkte op dat het strategiedocument de noodzaak van “afschrikking” benadrukt.

In de afgelopen decennia heeft het Duitse leger zich gericht op kleine, gespecialiseerde eenheden, maar volgens dit rapport zullen de strijdkrachten nu prioriteit geven aan het trainen van grote eenheden die altijd paraat zijn voor oorlog.

Het document bevestigt opnieuw de betrokkenheid van de Bundeswehr bij het door de VS geleide NAVO-kartel, maar maakt ook duidelijk dat Berlijn zijn eigen strategische autonomie begint te overwegen, onafhankelijk van Washington.

Der Spiegel vatte het document samen als een schets voor een “mega-hervorming” van de strijdkrachten.

De Duitse krant heeft het artikel niet in het Engels vertaald, en het opvallende bericht kreeg bijna geen aandacht in de Engelstalige pers.

Duitsland wil de op twee na grootste militaire geldschieter ter wereld worden

Als lid van de NAVO en de feitelijke leider van de Europese Unie heeft Duitsland een belangrijke rol gespeeld in de westerse proxy-oorlog tegen Rusland die in 2014 begon, toen een door de VS gesteunde staatsgreep de democratisch gekozen neutrale regering van Oekraïne met geweld omverwierp en een fel anti-Russisch, pro-westers regime installeerde.

Oekraïense propaganda kan catastrofale verliezen niet langer verbergen - burgers praten erover

Deze door de VS gesteunde staatsgreep leidde tot een burgeroorlog in Oekraïne. In een poging een einde te maken aan het geweld hielpen Duitsland en Frankrijk Oekraïne in 2015 bij de onderhandelingen over het Minsk II-akkoord met Rusland. Berlijn moest garanderen dat Kiev het akkoord zou uitvoeren, maar Oekraïne weigerde dat en Washington ontmoedigde het land om zijn politieke verplichtingen na te komen.

Duitsland en Frankrijk werden over het algemeen gezien als minder fel tegen Rusland dan de Verenigde Staten. Maar toen Rusland in februari 2022 Oekraïne binnenviel, veranderde de situatie volledig.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz beschreef de escalatie van de proxy-oorlog als een “keerpunt” voor Europa. Zijn regering begon onmiddellijk met de eerste substantiële her-militarisering van het land sinds het einde van de eerste Koude Oorlog.

Scholz kondigde aan dat zijn regering een “speciaal defensiefonds” van 100 miljard euro zou oprichten, naast het uit de pan rijzende Duitse militaire budget van 50 miljard euro per jaar.

In juni keurde het Duitse parlement, de Bondsdag, dit speciale fonds goed.

Reuters meldde dat Duitsland van plan is minstens 2% van zijn BBP te besteden aan militaire uitgaven,

“waardoor het de op twee na grootste militaire uitgever ter wereld wordt, na de Verenigde Staten en China.”

Het Duitse militaire budget zal naar verwachting groeien tot bijna 60 miljard euro in 2023, meer dan 70 miljard euro in 2024 en uiteindelijk 80 miljard euro in 2030.

Het Duitse leger breidt zijn rol in de NAVO uit

Nu de proxy-oorlog in Oekraïne verhit raakt, speelt Duitsland ook een actievere rol in de NAVO.

Videobewijs bevestigt massale executie van Russische krijgsgevangenen door Kiev-troepen in Makeeva

De New York Times meldde in juni dat het Amerikaanse leger bases in Duitsland gebruikt om Oekraïense troepen te trainen, en Duitsland werd de thuisbasis van een coalitiecel van westerse militairen die de proxy-oorlog tegen Rusland plannen:

“Kort nadat Rusland in februari Oekraïne binnenviel, richtte de 10e Special Forces Group van het Amerikaanse leger, die vóór de oorlog Oekraïense commando’s trainde op een basis in het westen van het land, stilletjes een coalitieplanningscel op in Duitsland om de militaire bijstand aan Oekraïense commando’s en andere Oekraïense troepen te coördineren. De cel is nu uitgegroeid tot 20 landen.”

In september stuurde Duitsland meer troepen naar een permanente NAVO-inzet in Litouwen, een voormalig lid van de Sovjet-Unie dat dicht bij de grens met Rusland ligt.

In oktober is Berlijn begonnen met een militaire NAVO-oefening in Litouwen waaraan ongeveer 5.000 Duitse troepen deelnemen.

Duitsland hermilitariseert met “speciaal budget” van 100 miljard euro

De hermilitarisering van Duitsland is tweeledig, en heeft de steun van zowel de huidige centristische, sociaal-democratische regering als de rechtse oppositie.

De Duitse staatsmedia DW verklaarde in juni:

“de regering heeft de krachten gebundeld met de belangrijkste oppositiepartijen om de grondwet te wijzigen en 100 miljard euro (107 miljard dollar) aan extra schuld toe te staan om het leger te verbeteren – een ongekende gebeurtenis in de geschiedenis van de Bondsrepubliek.

Dit komt bovenop het record defensiebudget van 50,4 miljard euro van dit jaar en zal in de komende vijf jaar worden uitgegeven.”

DW merkt op dat deze militaire uitgaven bovenop de miljardensteun komen die Duitsland aan Oekraïne heeft verleend in de proxy-oorlog met Rusland.

Om Rusland te bestrijden, riskeren de Europese regimes verarming en recessie voor Europeanen

De enige grote politieke partij die tegen de her-militarisering van Duitsland is, is de socialistische Die Linke (linkse partij). DW berichtte:

“Die Linke is het enige grote politieke kamp in Duitsland dat de extra financiering van de Bundeswehr principieel afwijst. Zij noemt het speciale fonds een “hoeksteen voor permanente militarisering” in Duitsland.

“De aankoop van nucleaire bommenwerpers zoals de F-35, nieuwe tanksystemen en bewapende drones doet de aandelenkoersen en winsten van de grote wapenproducenten de pan uit rijzen”, zegt Sevim Dagdalen, woordvoerster internationale politiek van de linkse fractie.

Ondertussen, zegt ze, neemt de armoede in Duitsland toe.”

Volgens DW gaat 41 miljard euro van dit speciale fonds naar de luchtmacht van de Bundeswehr, die van plan is CH-47F Chinook helikopters van het Amerikaanse bedrijf Boeing en F-35 gevechtsvliegtuigen van Lockheed Martin te kopen, evenals de Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen van het pan-Europese bedrijf Airbus.

Duitsland heeft bij Israël al gewapende Heron TP-drones besteld.

De marine van de Bundeswehr krijgt 19 miljard euro om haar strijdkrachten te moderniseren met U12-onderzeeërs en andere gevechtsvaartuigen.

De grondtroepen van de Bundeswehr krijgen 17 miljard euro om gepantserde personeelsdragers en meer gevechtsvoertuigen te kopen, waaronder mogelijk tanks.

Duitsland heeft momenteel troepen in Mali, als onderdeel van een VN-missie in West-Afrika, hoewel Berlijn heeft verklaard dat het die tegen 2024 zal terugtrekken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is tijd om achterover te leunen, te ontspannen, en het verval van het Westen gade te slaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBoontje komt om zijn loontje, of, spuug niet in de put
Volgend artikelWereldbeker rellen doen Nederland en België schudden: Marokkaanse supporters vieren overwinning door auto’s in brand te steken en politie te confronteren
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

53 REACTIES

 1. Ik had al van een collega gehoord dat Duitsland weer een g.dsvermogen aan het uitgeven is aan defensieve uitgaven dus we zijn gewaarschuwd.

 2. Pure hoogmoedswaanzin en zelfmoord. Het lukte de Wehrmacht en de SS niet om Rusland te verslaan en dat waren goed getrainde militairen, beter als het lhgbt legertje van nu. Even een tip: investeer in lijkzakken, dan wordt je rijk.

 3. Tja mensen,

  Ik ben nu naar een docu aan het kijken welke de arts Bodo Schiffman (en op dit ogenblik in Zuid-Afrika verblijft omdat hem in Duitsland het werken ONMOGELIJK gemaakt is en zijn licenties zijn ingetrokken omdat hij voor de gifspuit waarschuwde!!!!) tegelijkertijd aan het vertalen is terwijl hij deze aan de kijkers in Duitsland laat zien ivm nogal schrikbarende problemen welke een RECHTSTREEKS GEVOLG zijn van onze lieve Big Pharma vuiligheid.

  Waar ik heen wil is dat Duitsland wel oorlog zal moeten voeren….maar dan wel HELEMAAL ALLEEN……zonder de VS….

  WANT……deze docu wat ik bekijk gaat erom dat een Amerikaanse Luitenant Kolonel arts welke in dienst is/was vanhet Amerikaanse leger en NU als wistleblower aan het praten is en welke erop wijst dat zij gezien de keiharde cijfers ervan overtuigd is dat binnen nu en 5 jaar geen Amerikaans leger meer aanwezig is………in verband met een nogal GIGANTISCHE OVERSTERFTE…..

  Nou….wat willen we nog meer…..het roeit zichzelf uit……maar helaas wordt de rest van de mensheid hier niet echt wakker van en gaat dus hetzelfde pad op……..VIJF JAAR……

  Ga verder met kijken…..

  Gladiator
  ps de begrafenisondernemers hebben honderden potjes met fiberachtige slierten op dienbladen staan….maar verder is er echt niets aan de hand….
  En van het betreffende slaapkamerlid welke als enige arts in een commissie zit om onderzoek te doen naar de oversterfte in MIJN LAND hoor ik NIETS meer van…..er kan echter nooit meer gezegd worden “we hebben het niet geweten”….en daar deed ik het voor! Punt!!!!

   • @Rooie,

    Beste,

    Is dit het enige commentaar dat u kunt geven (ipv inhoudelijk) of….

    Daarbij kunt u ook niet goed lezen.

    Het eerste `welke` verwijst naar een DOCU en het tweede `welke` verwijst naar PROBLEMEN….

    Dus idd, beide geven GEEN personen aan!

    Verder nog zinnige opmerkingen of blijft het hierbij!!

    Gladiator

    • Oei…
     een Amerikaanse Luitenant Kolonel arts welke in dienst is/was
     en welke erop wijst
     het betreffende slaapkamerlid welke als enige arts
     Neerbuigendheid gaat je niet redden.

  • Nee. Ze hebben meertrapsraketten gelanceerd; de WHO, WEF, EU, IMF.
   Het stopt pas als wij opstaan en er niet meer aan meedoen. Zoals in Brazilië.

    • Dat schijnt niet alleen, dat is ook zo. Meeste oorlogen zijn om grondstoffen. Zo ook in Afrika. We kunnen niet meer buiten lithium, kobalt, koper en nog veel meer. En er zijn meer gegadigden. Zonder deze grondstoffen is het over en uit met de hegemonie. Vandaar dat Rusland zich niet zo druk hoeft te maken.

 4. Net als in de jaren 30 van de vorige eeuw bewapent het foute Duitsland zich weer met geleend geld. Geleend of bijgeprint, want de industrie ligt op z’n gat vanwege de zelfgekozen energieschaarste. Wel wapens, maar geen toekomst. Dat wordt oorlog. Echt iets voor die megalomane, gekke Duitsers.

  • @Leo,

   Beste,

   Ik adviseer u om a.s.a.p. de 10-delige docu serie “Europa – The last Battle ” te bekijken……..dat zal u een andere kijk geven op onze geschiedenis…….Duitsland was NIET de foute macht, de foute macht van destijds is dezelfde foute macht welke NU OP DIT MOMENT al dit moois voor ons in petto heeft…..

   Gladiator

   • Nu met WW3, noem het maar effe zo, is het weer hetzelfde verhaal, er is er weer een die er beduidend beter van wordt, en weer precies dezelfde valletjes opgezet.
    Belangrijke goederen van landen weghouden, te grote samenwerkung tussen Duitsland en Rusland de bekende doorn in het oog.

  • @Leo Foute inschatting! Die paar WEF’ers zijn fout ja, maar Dld staat net als NL onder leiding van een paar idioten. Dat maakt ons toch ook geen fout volk?
   De VS is al decennialang de kwade genius met al ultiem instrumenten de NATO! Ook NL zit fout met z’n steun aan een kwaadaardige partij, die oorlog wil over onze hoofden heen. Duitsers die wakker zijn ondergaan hetzelfde lot als hier.

 5. Heb ik het goed of verkeerd?
  Het optuigen van een leger kan ook betekenen dat dit wordt ingezet tegen de Europeanen.
  Want de mensen willen deze wef toestanden helemaal niet.
  Maar ze zullen in het gareel worden gehouden, met geweld.
  En als deze satanisten echt tegen Rusland gaan vechten op west Europese bodem, dan gaat dat vele miljoenen mensen het leven kosten, maar ook dat is precies wat ze willen…..

 6. “blijkt uit uitgelekt intern rapport”
  “Lekken” op dat niveau bestaan niet. Het is een propagandastunt, dat wel één of ander doel zal hebben.

  Duitsland wil meespelen, het is altijd zo geweest. De drie grote spelers, Engeland, Frankrijk, Duitsland.

 7. Oekraïne was een ideaal land door zijn corruptheid voor het Angelo Zionisten Rijk, illegalen biolabs, mensenhandel, organenhandel, drugshandel, wapenhandel, grootschalige witwas operaties door o.a. regeringen en noem maar op, alles was/is mogelijk in het land zolang er maar voor betaald wordt. Maar daar draait het conflict niet om, het draait om de petro dollar. Ieder land die het gewaagd heeft om zijn grondstoffen te verkopen in een andere valuta dan de dollar, is in puin geschoten door de NAVO en Amerika. Nu waagt Rusland het en doet dat met meerdere landen, die elkaars valuta gebruiken. Hiermee verliest Amerika zijn hegemonie over de wereld en zo ook valt de grote reset in het water. Zo ook de macht van de VN, NAVO, EU, WHO e.d. Dus Rusland is de grote dwarsligger voor het westen en zal en moet overmeesterd worden volgens het AZR. Kosten wat het kost.

  Wat Duitsland betreft kunnen ze wel willen om een sterk leger op te bouwen, maar er zijn wat misrekeningen in het plan. Want als in het westen de oversterfte crisis door die gif injecties die de pan uitreizen, dan kom je veel mankracht te kort, daar het land nu chronische energie te kort heeft en zijn ijzergieterijen stil hebben gelegd, maar nu op alle vallen gedeindustrieerd wordt in combinatie met het zogenaamde groene beleid. Zo ook waar halen zijn de energie, grondstoffen en de maakindustrie vandaan die al die wapens gaan maken. Want Rusland en China hebben de capaciteiten en de benodigde grondstoffen en energie, maar die zitten in de tegenpartij. Dan speelt er nog een hele belangrijke factor en dat is TIJD. Die er eigenlijk niet meer is. Voordat je de productie op gang hebt gebracht met de grondstoffen en de benodigde energie en de werknemers voor de productie bij elkaar hebt, ben je gauw 5 jaar verder. Dan kunnen ze wel met veel geld smijten, maar daar kunnen ze geen jaren tijd voor kopen, dan houdt het op. Want het speelt nu en niet over 5 of nog verder in de toekomst.

  • @Qvic,

   Beste,

   U vergeet 1 ding…..

   Duitsland heeft nog geld genoeg, niet in het zicht maar zeer zeker genoeg, én…..
   Duitsland is BESTE MAATJES met Turkije……welke op DIT MOMENT het op 1 na sterkste NAVO leger heeft na de VS…..maar in staat is elk vliegtuig, elk kanon, elke tank, elk gepantserd voertuig in eigen beheer direct te maken en wel in een hoge productie…………

   Nog vragen!!??

   Gladiator

  • Je hebt volkomen gelijk want ze zijn al een hele tijd dezelfde en nog meer en meer fouten aan het maken in hun ijdele hoop dat het resultaat ietsje beter zal zijn doch alles zal meer en meer in de modder gaan vast beginnen zitten

  • Heel goede analyse Qvic!

   Zo is het. Duitsland is gewoon te laat en met de komende oversterfte is er ook niet meer voldoende mankracht.
   (Hier waar ik woon hebben we dagelijks 8 tot 10 keer dat de ziekenwagen uitrijdt naar privé adressen…zo blijven er natuurlijk niet veel mensen over!)

 8. De wereld, incl. Europa, wordt geregeerd door krankzinnige machtgeile psychopaten, die alleen maar meedoen met de idioterie van Schwabber en die Gatess.
  De wereldbevolking moet en zal teruggebracht worden naar de 500.000.000 zoals dat in de Georgia Guide Stones gebeiteld stond.
  Overigens waar haalt D het geld vandaan? Moet de ECB nog meer bijspringen of zal Kaagie nog meer belasting vorderen? Arm volk dat door deze idioten geregeerd wordt.
  Het gewone volk wil rust, vrede, een dak boven het hoofd, werk en een boterham.
  Maar vooral vrede en een normaal inkomen, i.p.v. de waanzin die er nu plaatsvinden.

 9. Duitse Annalena Baerbock verkondigt al maanden dat de financiële en wapenhulp aan Oekraïne nooit zal stoppen. Samen met frau Lang preken ze dat Rusland besiegt moet worden. Ollongren van hetzelfde laken een pak, Kaag financiert het wel. Vd Leyen is aanvoerder van het vrouwenclubje. Zullen wel oorlog lustige vrouwen zijn.

 10. VS heeft Duitsland nog steeds goed in de tang. Baerbock en vd Leijen heulen met de vijand. Samen hadden we in Europa een vuist kunnen maken tegen de overheersers, maar zij kozen de verkeerde kant. Duitsland moet en zal kapot gemaakt worden daar gaan deze dames bij helpen.

  • Groot gelijk Rooie. De amerikanen lachen zich een breuk omdat alle wapentuig zal aangekocht worden in de USA. Zelfs de Europese wapen industrie laat men links liggen. Die Duitsers toch, de hoer van de USA.

 11. De schakers doen het zelfde als altijd,zelfde draaiboek. In de WW2 was er geen goede en slechte partij. Slechts partijen en ideologieën allen gecreëerd door zelfde slechte entiteiten als nu die beide kanten steunen openlijk of onderwater. Alsof failliet Duitsland in die tijd manifestaties kon organiseren met compleet vergulde adelaren en super dure settings waar de romeinen hun vingers zouden bij aflikken….Het is wederom de Black Nobility….Orsini’s,Rosenberg, de Medici en de hele tyfus clan die dit orchestreerd ze zitten ook overal in. De spuitjes, de insect farms, de veggie, de greendeal de mafia zowel joods als italiaans, vaticaan etc. Etc. Iedere dode Navo soldaat zal ik vieren als ze moves zetten…Eigen schuld….En Died suddenly is goede docu…als zo doorgaat is er idd geen VS leger zometeen…De spuiterij komt nu pas op gang, de myocarditis en neuroklappertjes zijn slechts bijwerkingen…Balsemers en begrafenis ondernemers liegen niet, geen reden goede bizznis nu….Die current thing mensen raken helemaal in de vlaggenstress, Ukkie,Euro, of vlag op de kop of toch een oude swastika? Clownshow..

  • Sowieso en dan zijn het de ultieme ondankbare honden ook die al het oorlogsgeweld verdienen na zo lang goedkoop gas te hebben afgenomen en waarvoor speciaal pijleidingen zijn aangelegd hiervoor…Veraad en agressie noem ik dat.

   • Yep! Het was Angela Merkel die destijds bij Poetin aandrong op die Nordstream 2 pijpleiding maar toen die klaar was is er nooit geleverd omdat Washington destijds nog onder Trump Duitsland bedreigde met flinke sancties als ze het in hun hoofd haalde om daar gas vandaan te halen.

 12. Het Nazi bloed begint weer te borrelen, ach heelveel Duitsers lachen hierom niemand wil dienen in het leger, betekent een zekere en vroege dood mm als de vaccinatie niet sneller is.

 13. Economie is verloren in Duitsland ze komen weer in de jaren 20-30 dan zijn ze levensgevaarlijk. Jaren gedreven op goedkoop Russisch gas maar de zucht naar Nazi denken dreef ze naar de Oekraïne.

 14. Ze heefd blond gekleurde haren en dunkere wenkbrauwen -Kan niet — zij gaan tegen ‘de Russhiese Federatie vecchten — 🙂 🙂 🙂

 15. Even “iets” over de “o zo gelauwerde Heilige Vladimir” op deze site :

  https://www.chabad.org/news/article_cdo/aid/1119/jewish/Chanukah-Journal.htm

  Poetinneke is natuurlijk nèt zo goed een trekpop van het Koshere Grootkapitaal, logisch.

  Geachte Geïndoctrineerde Goegemeente : download, lees en geef dit SUPER-pdf nou eens door :

  https://epdf.tips/the-jew-world-order-unmasked54cf3ce7f9291e805dd49f8ba003bb3769527.html

  De héle glasnost/perestroïka/val van “De Muur” was één grote Koshere Zwendel natuurlijk.

  En de Mensheid mag vervolgens getuige zijn van een “Theatre Of Wars” vanaf 1917 ; het jaar dat de laatste (christelijke) Natuurlijke Vijand van het Internationale Jodendom vakkundig uit de weg werd geruimd. Overhoop werd gestoken in het geval van de Romanov’s.

  “Wake up, little Suzy, WAKE UP !!”

  Ik heb gezegd.

 16. Door het leveren van militair materiaal is de EU al sinds januari in oorlog met Rusland.
  Overigens kan ik iedereen de film DomDurakov, oftewel House of Fools aanbevelen.

 17. Dat is typisch de eu ieder lidstaat doet maar wat ,het is een samengeraapt zooitje oner leiding van een stelletje corrupte klojo’s
  Die lullos in de eu kunnen echt helemaal niks gedaan krijgen dan poep,shit en stront waar de bevolking in om mag baggeren
  Regime change wanted!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in