Ik wil drie onderwerpen aanstippen. Ten eerste, de afhankelijkheid van het Amerikaanse militair-industriële complex van zeldzame aardmetalen die door China worden geleverd en wat dat betekent voor de oorlog in de Stille Oceaan. Ten tweede, het tweepartijdige voorstel in de Amerikaanse Senaat dat de Verenigde Staten in de richting van een nucleaire confrontatie met Rusland duwt. En tot slot, de psychotische uitbraak van Yevgeny Prigozhin en zijn zelfmoordpoging, schrijft Larry Johnson.

De Financial Times publiceerde eerder deze week verontrustend nieuws over de afhankelijkheid van de Amerikaanse defensie-industrie van zeldzame aardmetalen die door China worden geleverd:

Westerse fabrikanten staan voor de complexe taak om de risico’s van hun activiteiten in China te verminderen, maar het volledig verbreken van de banden met het land is een onoverkomelijke uitdaging volgens Greg Hayes, de CEO van Raytheon, een van de grootste Amerikaanse bedrijven op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie.

In een interview met de Financial Times benadrukte Hayes dat, hoewel de-risking mogelijk is, volledige ontkoppeling niet haalbaar is voor zijn bedrijf en anderen in de industrie.

“We kunnen risico’s afbouwen, maar niet ontkoppelen,” zei hij. “Denk aan de $500 miljard aan handel die elk jaar van China naar de VS gaat. Meer dan 95% van de zeldzame aardmetalen komen uit China, of worden daar verwerkt. Er is geen alternatief.”

Hij legde verder uit dat als Raytheon zich uit China zou terugtrekken, het vele jaren zou duren om de benodigde capaciteiten weer op te bouwen, hetzij in eigen land of in andere bevriende landen.

De drie belangrijkste punten van Hayes:

 • De Amerikaanse defensie-industrie KAN zich NIET loskoppelen van China.
 • Er is op de middellange termijn geen alternatief voor de zeldzame aardmetalen of metalen die in China worden gewonnen of verwerkt.
 • Het zal Raytheon en andere leden van de Amerikaanse defensie-industrie ettelijke JAREN kosten om alternatieve mogelijkheden te creëren.

Dit is nog een kaart die China kan uitspelen, als het dat wil, om het Westen te straffen en zijn vermogen om een militaire operatie tegen China op te zetten te beperken – de export van zeldzame aardmetalen naar Amerikaanse en Europese militaire fabrikanten opschorten. Dit zal de verdere productie van gevechtsvliegtuigen, kruisraketten en andere wapensystemen belemmeren, zo niet onmogelijk maken.

De wrange opmerkingen van ondernemer Arnaud Bertrand vatten het goed samen:

  Scott Ritter: Rusland's 'vuile bom' vrees

Dit is hilarisch. De baas van Raytheon, een van de grootste wapenproducenten van de VS, zegt dat het bedrijf “enkele duizenden leveranciers in China heeft en dat ontkoppeling … onmogelijk is”.

We hebben China nodig om tegen China te vechten… Eigenlijk goed nieuws, maakt oorlog minder waarschijnlijk. – https://t.co/HngUrIBwAv

Ik hoop dat hij gelijk heeft.

De volgende stap is het krankzinnige, maniakale voorstel van de Amerikaanse senatoren Richard Blumenthal en Lindsey Graham.

De Amerikaanse senatoren Lindsey Graham (Republikein) en Blumenthal (Democraat) hebben een tweepartijdige resolutie ingediend waarin het gebruik van kernwapens door Rusland of de vernietiging van de bezette kerncentrale Zaporozhye in Oekraïne wordt verklaard als een aanval op de NAVO, waarvoor artikel 5 van de NAVO moet worden toegepast.

Senator Blumenthal: “Deze resolutie is bedoeld om een signaal af te geven aan Vladimir Poetin, en nog meer aan zijn leger, dat ze vernietigd zullen worden. Ze zullen vernietigd worden als ze tactische kernwapens gebruiken of een kerncentrale opblazen.”

“Artikel 5 bestaat niet voor niets. Het beschermt niet alleen tegen het feit dat een bepaalde soldaat de grens oversteekt. Maar wanneer de schade aan onze NAVO-bondgenoten (Polen) onze verplichtingen veroorzaakt, wanneer het van vijandige strijdkrachten komt, zoals zou gebeuren als er een verspreiding van straling zou zijn.”

Samengevat – Graham en Blumenthal stellen voor dat de Amerikaanse Senaat een resolutie aanneemt die een reden zou zijn om artikel 5 in te roepen en de NAVO met volle kracht in de oorlog in Oekraïne te betrekken. Dit zou wel eens een wanhopige propagandatruc kunnen zijn. Het is niet de eerste keer dat Graham en Blumenthal samenwerken om de toch al kokende relaties tussen de VS en Rusland nog verder op te stoken.

Afgelopen september dienden senatoren Richard Blumenthal en Lindsey Graham bij het Congres een nieuw ontwerp in om Rusland op te nemen in de lijst van landen die terrorisme sponsoren, waarbij ze het standpunt van het ministerie van Buitenlandse Zaken omzeilden. Die resolutie werd door de regering Biden verworpen.

Graham en Blumenthal, die vastbesloten zijn om oorlog te voeren tegen Rusland, gingen in januari 2023 naar Kiev, vergezeld door senator Sheldon Whitehouse, en riepen Biden op om Westerse main battle tanks en F-16 gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne te leveren. Ik betwijfel of de daaropvolgende beslissing van sommige NAVO-leden – met name het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland – om “moderne tanks” naar Oekraïne te sturen een gevolg was van het pleidooi van Graham en Blumenthal, maar gezien de resultaten van het Oekraïense tegenoffensief zijn die tanks nu kanonnenvoer en schroot geworden.

  De Russen in het aangezicht van de triomf: Oekraïnes grootste verdedigingsbolwerk in Donbass stort in! - Explosief spervuur verbrandt Oekraïense stellingen (Video's)

De capriolen van Graham en Blumenthal herinneren ons eraan dat het Amerikaanse beleid ten opzichte van Rusland en de manier waarop Oekraïne militair gesteund moet worden, geen partijgebonden kwestie is. Er is tweepartijdige steun voor het beleid van Biden en er gaan in de Verenigde Staten geen krachtige, geloofwaardige stemmen op om de waanzin tegen te gaan om te proberen een uitgebreide oorlog met Rusland uit te lokken.

Tot slot, en zeker niet in de laatste plaats, hebben we te maken met wat een couppoging lijkt te zijn van Jevgeni Prigozjin, het boegbeeld van de Wagner Group. Het is essentieel om te begrijpen dat Prigozjin geen militaire ervaring heeft en niet de “commandant” van Wagner is. Simplicius the Thinker geeft een snelle update van wat er aan de hand is:

Prigozhin lijkt een couppoging te hebben geïnitieerd. De informatie ontwikkelt zich nog steeds, dus niets is definitief of bevestigd. Daarom wilde ik me meer richten op de mogelijke oorzaken in plaats van op de speculatieve en voortdurend veranderende informatieve ruis. Maar voor degenen die misschien helemaal niet op de hoogte zijn van de gebeurtenissen:

Prigozhin publiceerde de volgende video waarin beweerd wordt dat de Russische MOD een achtergebied van Wagner heeft “gebombardeerd” met vele Wagner doden. De video laat echter geen doden zien en alleen wat lijkt op wat kleine geënsceneerde brandende bladeren…

Eén ding dat belangrijk is om op te merken, is dat het incident aan de oppervlakte uit de lucht lijkt te komen vallen. Maar in werkelijkheid zijn de dingen zich al een tijdje aan het ontwikkelen. U zult zich met name herinneren dat het Russische MvD een paar weken geleden een nieuwe verordening uitvaardigde die voorschrijft dat alle vrijwilligers en PMC’s zich onder het juk van het Russische MvD moeten registreren. Oppervlakkig gezien was de rechtvaardiging om alle vrijwilligers dezelfde “voordelen” te geven die Russische militairen voor hun dienst krijgen.

Ik denk dat Andrei Martjanov’s beoordeling het meest solide is:

  De Washington Post meldt dat zelfs Biden genoeg krijgt van Zelensky's ondankbare gebedel

Nu kan openlijk gezegd worden dat Prigozjin niet alleen een crimineel is, maar hoogstwaarschijnlijk ook een aanwinst van de Oekraïens-NAVO as. Veel dingen wijzen daarop, waaronder “geruchten” (in werkelijkheid betrouwbare informatie) dat Prigozjin en sommige mensen van Wagner informatie over posities van het Russische leger aan VSU hebben verstrekt. Per Wagner: ze zijn een goede stormgroep, maar als serieuze kracht zijn ze niets zonder de Russische strijdkrachten. De BS in de media over hen, evenals de schromelijk overdreven verhalen over Bakhmut, zijn voornamelijk bedoeld voor de consumptie van fanboys die masturberen op tactische details. Ik en mijn vrienden hebben er maandenlang over gediscussieerd in de media, bijv. in PolitWera e.d. Het is dus voorbij voor Prigozhin en uiteindelijk ook voor Wagner.

Ik weet niet of dit een wanhoopspoging van Prigozhin is om te voorkomen dat de Wagner Group volledig onder het bevel van de Russische MvD komt, of dat het een uitgebreide psychologische operatie is of dat de man een catastrofale psychotische inzinking heeft gehad. We zullen maandag weten of Prigozjin een Russische versie van Benedict Arnold is of een acteur die niet onderdoet voor Richard Burton of Robert DeNiro. Nu ik erover nadenk, Prigozjins houding doet me een beetje denken aan DeNiro’s rol als Al Capone:

Gezien de timing van Prigozjins uitbarsting, die samenvalt met het rampzalige gebrek aan vooruitgang bij het Oekraïense tegenoffensief, ben ik net als Andrei geneigd om te geloven dat Prigozjin misschien enkele anti-Poetin oligarchen achter zich heeft staan en de Russische militaire successen op het slagveld probeert te verstoren. Ik denk dat hij zal falen en dat hij deze schunnige aanval op het Russische Ministerie van Defensie niet zal overleven.

De waanzinnige uitbarsting van Prigozjin zou echter een ongekende Maskirovka-beweging kunnen zijn. Als er Russische troepen in beweging komen als “antwoord” op zijn oproep tot een staatsgreep, zou dat een truc kunnen zijn om de concentratie van Russische troepen voor een onverwacht offensief te maskeren. We zullen zien.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Speciaal verslag: Noodsituatie als Prigozhin voor nucleaire optie gaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSpeciaal verslag: Noodsituatie als Prigozhin voor nucleaire optie gaat
Volgend artikel11 juli: De door Victoria Nuland vastgestelde datum voor WO III
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Vreemd verhaal dit Prigozhin verhaal. Ik denk dat dit een psyop is. Eentje die meerdere doelen heeft. Wat ik over de tijd heen heb gezien als resultaten van de heer Prigozhin zijn geschreeuw.
  – Toen Wager Bakhmut nog aan het veroveren was. De legerleiding is kut ed. De Ukies deden een tegenaanval en werden van de kaart geveegd. Vervolgens werd het stadje ingenomen.
  – Prigozhin ging door het lint en verkondigde dat het Russische leger Bakhmut niet zou kunnen houden want slecht moraal, slechte leiding weinig munitie ed. De Ukies vielen vele malen aan met als enige resultaat dat ze zeer zware verliezen leden.
  – Prigozhin gilt nu dat de Ukies (tegen alle bewijzen in) een geweldig tegenoffensief hebben ingezet en dat is omdat de Russische legerleiding… Nou ja, zoals hij altijd heeft gezegt. Het schijnt dat de Ukies weer een grote aanval hebben gelanceerd.

  Ben ik nou gek of zie ik een patroon?

  Aan de andere kant. Dit keer is het ook destabiliserend voor het Russische leger en bevolking. Mijn inschatting is dat dit een manier is om 1) Wagner onder controle te krijgen van het Russische leger (Machiavelli wist al dat huurlingen niet te vertrouwen zijn) 2) de laatste keer dat ze Wagner voor een Psyop kunnen gebruiken.

  Ik vind het hoe dan ook een bizar verhaal. Ik geloof nl niet dat Prigozhin omgekocht is oid door het westen. Zijn uitgeputte lgertje heeft geen kans tegen een Putin regering die een steun heeft van +- 80% van de bevolking als ik het goed begrijp.

  Groeten,
  Hugo

  • Heel mooi Hugo, het bewijs kon je savonds al op U tube vinden, de MSM waren al een nieuwe president aan het zoeken voor Rusland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in