Drie maanden na het begin van de Russische operatie Z in Oekraïne, blijft de strijd van Het Westen (12 procent) tegen De Rest (88 procent) zich uitbreiden. Toch blijft het narratief – vreemd genoeg – hetzelfde.

Maandag heeft Klaus Schwab, uitvoerend voorzitter van het Economisch Wereldforum, vanuit Davos een gloedvol eerbetoon gebracht aan de Oekraïense komiek-cum-president Volodymyr Zelensky, op de laatste etappe van zijn wapen-sollicitatie-tournee. Herr Schwab benadrukte dat een acteur die zich voordoet als een president die neonazi’s verdedigt, gesteund wordt door “heel Europa en de internationale orde.”

Hij bedoelt natuurlijk iedereen, behalve de 88 procent van de planeet die de rechtsstaat onderschrijft – in plaats van het faux construct dat het westen een “op regels gebaseerde internationale orde” noemt, schrijft Pepe Escobar.

Terug in de echte wereld heeft Rusland, langzaam maar zeker, de Kunst van de Hybride Oorlog herschreven. Maar binnen het carnaval van NAVO-psyops, agressieve cognitieve infiltratie, en verbluffende mediahielenlikkerij, wordt veel aandacht besteed aan het nieuwe “hulppakket” van 40 miljard dollar van de VS aan Oekraïne, dat geacht wordt een “game-changer” te worden in de oorlog.

Dit “game-changer” narratief komt van dezelfde mensen die biljoenen dollars hebben verbrand om Afghanistan en Irak te beveiligen. En wij hebben gezien hoe dat afliep.

Oekraïne is de Heilige Graal van de internationale corruptie. Die 40 miljard dollar kan slechts voor twee klassen van mensen een game-changer zijn: ten eerste het Amerikaans militair-industrieel complex, en ten tweede een stel Oekraïense oligarchen en neo-connische NGO’s, die de zwarte markt voor wapens en humanitaire hulp in het vizier zullen nemen, en de winsten vervolgens zullen witwassen op de Kaaimaneilanden.

Een snelle uitsplitsing van de $40 miljard leert dat $8,7 miljard zal gaan naar het aanvullen van de wapenvoorraad van de VS (en dus helemaal niet naar Oekraïne); $3,9 miljard voor USEUCOM (het “bureau” dat Kiev militaire tactieken dicteert); $5 miljard voor een vage, niet nader gespecificeerde “wereldwijde voedselvoorzieningsketen”; $6 miljard voor daadwerkelijke wapens en “training” voor Oekraïne; $9 miljard aan “economische bijstand” (die in geselecteerde zakken zal verdwijnen); en $0,9 miljard voor vluchtelingen.

Amerikaanse risicobureaus hebben Kiev gedegradeerd tot de vuilnisbelt van niet-terugbetalende-leningen-entiteiten, zodat grote Amerikaanse investeringsfondsen Oekraïne aan het dumpen zijn, waardoor de Europese Unie (EU) en haar lidstaten als de enige optie voor het land overblijven.

Weinig van die landen, met uitzondering van Russofobe entiteiten zoals Polen, kunnen het tegenover hun eigen bevolking verantwoorden om grote sommen directe hulp naar een mislukte staat te sturen. Het is dus aan de in Brussel gevestigde EU-machine om net genoeg te doen om Oekraïne in een economische coma te houden – onafhankelijk van enige inbreng van lidstaten en instellingen.

Deze “leningen” van de EU – meestal in de vorm van wapenzendingen – kunnen altijd terugbetaald worden door de tarwe-export van Kiev. Dat gebeurt nu al op kleine schaal via de haven van Constanta in Roemenië, waar Oekraïense tarwe in schuiten over de Donau aankomt en elke dag in tientallen vrachtschepen geladen wordt. Of, via konvooien van vrachtwagens die voortrollen met de wapens-voor- tarwe-ruif. Het Oekraïense graan zal echter het rijke westen blijven voeden, niet de verarmde Oekraïners.

Verwacht bovendien dat de NAVO deze zomer weer met een monsterlijke psyop zal komen om haar goddelijke (niet wettelijke) recht te verdedigen om de Zwarte Zee te kunnen binnenvaren met oorlogsschepen om Oekraïense schepen die tarwe vervoeren te escorteren. Pro-NAVO media zullen het spinnen als het westen dat “gered” wordt van de wereldwijde voedselcrisis – die toevallig rechtstreeks veroorzaakt wordt door seriematige, hysterische pakketten westerse sancties.

  Dit is waarom een oorlog tussen de Verenigde Staten en China onvermijdelijk is

Polen gaat voor zachte annexatie

De NAVO voert inderdaad massaal haar “steun” aan Oekraïne op via de westgrens met Polen. Dat loopt synchroon met de twee overkoepelende doelstellingen van Washington: ten eerste, een “lange oorlog,” oproer-stijl, net als in Afghanistan in de jaren ’80, met jihadi’s vervangen door huurlingen en neonazi’s. Ten tweede, de sancties die geïnstrumentaliseerd worden om Rusland militair en economisch te “verzwakken”.

Andere doelstellingen blijven ongewijzigd, maar zijn ondergeschikt aan de top twee: ervoor zorgen dat de Democraten in de midterms herkozen worden (dat gaat niet gebeuren); het industrieel-militaire complex overstelpen met geld dat als smeergeld teruggesluisd wordt (gebeurt al); en de hegemonie van de US-dollar met alle middelen behouden (lastig: de multipolaire wereld is zich aan het herpakken).

Een hoofddoel dat met verbazingwekkend gemak wordt bereikt, is de vernietiging van de Duitse – en dus de EU – economie, waarbij een groot deel van de overblijvende bedrijven uiteindelijk aan Amerikaanse belangen zal worden verkocht.

Neem bijvoorbeeld BMW-bestuurslid Milan Nedeljkovic die tegen Reuters zei dat “onze industrie ongeveer 37 procent van het aardgasverbruik in Duitsland voor haar rekening neemt” en dat die industrie zonder Russische gasleveranties zal wegzinken.

Het plan van Washington is om de nieuwe “lange oorlog” aan de gang te houden op een niet al te opzienbarend niveau – denk aan Syrië in de jaren 2010 – aangewakkerd door rijen huurlingen, en met periodieke NAVO-escalaties door iedereen, van Polen en de Baltische dwergen tot Duitsland.

Vorige week gaf die zielige Eurocraat die zich voordoet als Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Josep Borrell, het spel weg toen hij een voorproefje gaf van de komende vergadering van de Raad Buitenlandse Zaken van de EU.

Borrell gaf toe dat “het conflict lang zal duren” en dat “de prioriteit van de lidstaten van de EU” in Oekraïne “bestaat in het leveren van zware wapens.”

Vervolgens had de Poolse president Andrzej Duda een ontmoeting met Zelensky in Kiev. Uit de reeks overeenkomsten die de twee ondertekenden, blijkt dat Warschau van plan is flink van de oorlog te profiteren om zijn politiek-militaire, economische en culturele invloed in het westen van Oekraïne te vergroten. Poolse onderdanen zullen in Oekraïense regeringsorganen gekozen mogen worden en zelfs grondwettelijke rechters worden.

In de praktijk betekent dit dat Kiev het beheer van de mislukte Oekraïense staat zo goed als overdraagt aan Polen. Warschau zal niet eens troepen hoeven te sturen. Noem het een zachte annexatie.

De stoomwals in beweging

Zoals het er nu voor staat, kan de situatie op het slagveld in deze kaart bekeken worden. Uit onderschepte mededelingen van het Oekraïense commando blijkt dat men een gelaagde verdediging wil opbouwen van Poltava via Dnepropetrovsk, Zaporozjia, Krivoj Rog, en Nikolajev – dat toevallig een schild is voor het reeds versterkte Odessa. Dat alles is geen garantie voor succes tegen de inkomende Russische aanval.

Het is altijd belangrijk te bedenken dat Operatie Z op 24 februari begon met zo’n 150.000 gevechtstroepen – en zeker niet de elitetroepen van Rusland. En toch hebben zij Mariupol bevrijd en het elitaire neonazistische Azov-regiment vernietigd in een tijdsbestek van slechts vijftig dagen, en een stad van 400.000 mensen opgeruimd met een minimum aan slachtoffers.

Terwijl zij een echte oorlog op de grond voerden – niet die lukrake bombardementen van de VS vanuit de lucht – in een reusachtig land tegen een groot leger, en daarbij met veelvoudige technische, financiële en logistieke uitdagingen werden geconfronteerd, slaagden de Russen er ook in Kherson, Zaporizhia en vrijwel het hele gebied van de “babytweeling”, de volksrepublieken Donetsk en Luhansk, te bevrijden.

  Polen's ex-president Walesa eist opsplitsing van Rusland en bevolkingsafname tot 50 miljoen

De Russische bevelhebber van de grondtroepen, generaal Aleksandr Dvornikov, heeft de raket-, artillerie- en luchtaanvallen opgevoerd tot een tempo dat vijf keer zo hoog ligt als tijdens de eerste fase van Operatie Z, terwijl de Oekraïners over het algemeen weinig of zeer weinig brandstof, munitie voor de artillerie, getrainde specialisten, drones en radars hebben.

Wat Amerikaanse leunstoel- en tv-generaals eenvoudig niet kunnen begrijpen, is dat in de Russische visie op deze oorlog – die militair deskundige Andrei Martjanov omschrijft als een “gecombineerde wapen- en politieoperatie” – de twee hoofddoelen de vernietiging van alle militaire middelen van de vijand is, terwijl het leven van de eigen soldaten gespaard blijft.

Dus terwijl het verliezen van tanks niet erg is voor Moskou, is het verliezen van levens dat wel. En dat verklaart die massale Russische bombardementen; elk militair doelwit moet onomstotelijk vernietigd worden. Precisie-aanvallen zijn van cruciaal belang.

Er woedt een discussie onder Russische militaire deskundigen over de vraag waarom het Ministerie van Defensie niet voor een snelle strategische overwinning gaat. Zij hadden Oekraïne in een mum van tijd – Amerikaanse stijl – tot puin kunnen reduceren. Dat zal echter niet gebeuren. De Russen geven er de voorkeur aan langzaam en zeker op te rukken, in een soort stoomwalspatroon. Zij rukken pas op nadat sappeurs het terrein volledig schoongemaakt hebben; er liggen immers overal mijnen.

Het algemene patroon is onmiskenbaar, wat het spervuur van de NAVO ook moge zijn. De Oekraïense verliezen worden exponentieel – wel 1.500 doden of gewonden, elke, elke dag. Als er 50.000 Oekraïners in de verschillende Donbass-ketels zijn, dan zullen ze tegen eind juni verdwenen zijn.

Oekraïne moet alleen al in en rond Mariupol wel 20.000 soldaten verloren hebben. Dat is een enorme militaire nederlaag, die Debaltsevo in 2015 en eerder Ilovaisk in 2014 ruimschoots overtreft. De verliezen bij Izyum zijn misschien nog groter dan in Mariupol. En nu komen de verliezen in de hoek van Severodonetsk.

We hebben het hier over de beste Oekraïense strijdkrachten. Het doet er niet eens toe dat slechts 70 procent van de westerse wapens die de NAVO stuurt ooit het slagveld haalt: het grote probleem is dat de beste soldaten weg… verdwenen… foetsie zijn, en niet vervangen zullen worden. Azov neonazi’s, de 24e Brigade, de 36e Brigade, verschillende Air Assault brigades – ze leden allemaal verliezen van 60+ procent of zijn helemaal gesloopt.

De hamvraag is dus, zoals verschillende Russische militaire deskundigen hebben benadrukt, niet wanneer Kiev zal “verliezen” als een “point of no return”; het is hoeveel soldaten Moskou bereid is te verliezen om tot dit punt te komen.

De hele Oekraïense verdediging is gebaseerd op artillerie. De belangrijkste gevechten die in het verschiet liggen, betreffen dus lange-afstandsartillerie. Er zullen problemen zijn, want de VS staan op het punt M270 MLRS systemen te leveren met precisie-geleide munitie, die doelen kunnen raken op een afstand van 70 kilometer of meer.

Rusland heeft echter een tegenaanval: het Hermes Klein Operationeel-Tactisch Complex, met hoge-precisiemunitie, mogelijkheid tot lasergeleiding, en een bereik van meer dan 100 kilometer. En ze kunnen samenwerken met de reeds in massa geproduceerde Pantsir luchtverdedigingssystemen.

Het zinkende schip

Oekraïne is, binnen zijn huidige grenzen, al een ding van het verleden. Georgy Muradov, permanent vertegenwoordiger van de Krim bij de President van Rusland en vice-premier van de Krimregering, is onvermurwbaar: “Oekraïne in de vorm waarin het was, zal, denk ik, niet langer blijven bestaan. Dit is reeds het vroegere Oekraïne.”

  Oekraïne adopteert historische nazitactiek door Methamfetamine aan haar strijdkrachten te leveren

De Zee van Azov is nu een “zee van gemeenschappelijk gebruik” van Rusland en de Volksrepubliek Donetsk (DPR) geworden, zoals Muradov heeft bevestigd.

Mariupol zal worden hersteld. Rusland heeft veel ervaring met deze zaak, zowel in Grozny als op de Krim. De landcorridor Rusland-Crimea is aan de gang. Vier van de vijf ziekenhuizen in Mariupol zijn reeds heropend en het openbaar vervoer is terug, evenals drie benzinestations.

Het nakende verlies van Severodonetsk en Lysichansk zal in Washington en Brussel ernstige alarmbellen doen rinkelen, want dat zal het begin van het einde van het huidige regime in Kiev betekenen. En dat betekent, voor alle praktische doeleinden – en afgezien van alle verheven retoriek van “het westen staat achter u” – dat zware spelers niet bepaald aangemoedigd zullen worden om te wedden op een zinkend schip.

Wat de sancties betreft, weet Moskou precies wat het kan verwachten, zoals gedetailleerd door minister van Economische Ontwikkeling Maxim Reshetnikov: “Rusland gaat uit van het feit dat de sancties tegen het land een trend op vrij lange termijn zijn, en van het feit dat de draai naar Azië, de versnelling van de heroriëntatie op de oostelijke markten, op de Aziatische markten een strategische richting voor Rusland is. Wij zullen alles in het werk stellen om juist samen met de Aziatische landen, samen met de Arabische landen, samen met Zuid-Amerika in de waardeketens te integreren.”

Wat de pogingen betreft om Rusland te “intimideren”, zouden de spelers er verstandig aan doen te luisteren naar het hypersonische geluid van 50 geavanceerde Sarmat-raketten die dit najaar klaar zijn voor de strijd, zoals Roscosmos-chef Dmitry Rogozin heeft uitgelegd.

De bijeenkomsten in Davos van deze week brengen een andere afstemming aan het licht die zich aan het vormen is in de overkoepelende unipolaire vs. multipolaire strijd in de wereld. Rusland, de babytweeling, Tsjetsjenië en bondgenoten als Wit-Rusland staan nu tegenover de “leiders van Davos” – met andere woorden, de gecombineerde westerse elite, op een paar uitzonderingen na, zoals de Hongaarse premier Viktor Orban.

Met Zelensky zal het wel goed komen. Hij wordt beschermd door Britse en Amerikaanse speciale strijdkrachten. De familie woont naar verluidt in een herenhuis van $8 miljoen in Israël. Hij bezit een villa van $34 miljoen in Miami Beach, en nog een in Toscane. De doorsnee Oekraïners zijn voorgelogen, bestolen, en in veel gevallen vermoord, door de bende van Kiev waarvan hij de president is – oligarchen, fanatici van de veiligheidsdienst (SBU), neonazi’s. En de Oekraïners die overblijven (10 miljoen zijn al gevlucht) zullen als overtollig behandeld blijven worden.

Intussen heeft de Russische president Vladimir “de nieuwe Hitler” Poetin absoluut geen haast om een einde te maken aan dit larger than life drama dat het toch al vervallen westen tot in de kern aan het ruïneren en verrotten is. Waarom zou hij? Hij heeft alles geprobeerd, sinds 2007, op het “waarom kunnen wij niet met elkaar opschieten” front. Poetin werd totaal afgewezen. Dus nu is het tijd om achterover te leunen, te ontspannen, en het verval van het Westen gade te slaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Henry Kissinger op het WEF: Oekraïne moet grondgebied aan Rusland afstaan (en meer onderling gelazer)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe 16 grootste leugens die uw regering vertelt over de oorlog in Oekraïne
Volgend artikelFrankrijk begint voedselbonnen uit te delen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. En daarna natuurlijk de opkomst van een chinees achtige dictatuur op basis van een soort punten systeem , dat is het einddoel .

  Maar eerst moet alles kapot , en moeten er een heleboel in de ogen van de elites nutteloze meeeters worden opgeruimd .

  Achterover leunen zal voor ons niet op gaan .

  • Rusland wordt momenteel al militair door China ondersteund. Rusland laat Amerika geen regime change bij haar buurman waar ze van afhankelijk zijn toe. US en andere westerse bondgenoten sturen hun marine naar Zwarte Zee vanwege voedseltransporten… zou inname van Taiwan kunnen gaan betekenen.

 2. Het gehele westen heeft al verloren, maar wil het nog niet herkennen dat wij hebben verloren. De tijd dat wij iedereen de wet voor schreven is voorgoed voorbij. De rollen zijn nu omgedraaid, nu moeten wij accepteren dat een andere macht militair krachtiger en machtiger is.

  Dan kunnen we wel net doen alsof we nog steeds de ooit sterkste en machtigste speler op de wereld zijn. Maar alle acties van wapens leveren en/of sanctie opleggen hebben geen enkele zin meer. Want het resultaat wordt steeds duidelijker dat wij economisch afhankelijk zijn van die sterkere en machtiger macht, waar wij tegen willen vechten. Die macht kan als die wil ons binnen in een half uurtje alle EU lidstaten in een rokende puinhoop laten veranderen, maar ook compleet het gehele eiland Engeland letterlijk wegvagen. Maar ook Amerika binnen een uurtje compleet in de as leggen.

  Maar wij blijven vasthouden aan onze arrogantie en aan onze grootheidswaanzin door onze te grote ego, dat wij hun een lesje zouden leren. Alle westerse regeringen/bestuursleden e.d. leven in een ivoren toren, die denken nog steeds dat zij onschendbaar zijn voor wat dan ook en de hele wereld kunnen voorlezen. Die hebben 0,0% medeleven met hun gegijzelde bevolking, die zij liever verplicht plat spuiten met slangengif en grafeenoxide wat ze een vaccin noemen voor de gezondheid.

 3. WEF-voorman Schwab nam het getal 88 in de mond. Schwab is of een vrijmetselaar, of weet veel van de vrijmetselaars of misschien is hij wel lid van een UR-loge en die staan boven de vrijmetselaars. 88 is een meestergetal en dat komt o.a. terug in de oplevering van het Washington Monument in 1888 in Washington D.C.. Verder heeft het in oktober 1964 verschenen Warren-rapport over de aanslag op JFK een omvang van 888 bladzijdes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in