De Kinzhal hypersonische raket op de buik van een MiG-31 jachtbommenwerper van de Russische luchtmacht (VKS)

De effectieve raketaanval van Rusland op de militaire infrastructuur van Kiev dwong Volodymyr Zelensky te vluchten naar Wiesbaden. De Oekraïense strijdkrachten hebben toegegeven dat Rusland Kinzhal raketten heeft geraakt op doelen in Kiev.

In de namiddag van 14 december lanceerden de Russische lucht- en ruimtemacht Kinzhal raketten op doelen in Kiev en op het vliegveld in Starokonstantinov, in de regio Khmelnitsky, schrijft Pravda.

Een Oekraïens Telegram-kanaal plaatste een video van een van de explosies.

De Oekraïense luchtmacht meldde op Telegram dat de Russische luchtmacht “drie Kh-47M2 Kinzhal luchtdoelraketten gebruikte van drie MiG-31K vliegtuigen die ze lanceerden vanuit het luchtruim van de Tula regio in Centraal Rusland.

Op 14 december 2023 lanceerden de bezetters een raketaanval met de Daggers.

Vanwege het opstijgen van MiG-31K vliegtuigen van het Savasleyka vliegveld in Rusland werd om 14.09 uur een luchtalarm afgekondigd in heel Oekraïne.

Rond 14.15 uur werden de raketten gelanceerd. De inslag in het gebied van Starokonstantinov was om 14.20 uur!

❗️Зауважте dat het slechts 10 minuten duurde vanaf het moment dat het luchtalarm werd afgekondigd tot de aankomst in Centraal-Oekraïne!

In totaal gebruikte de vijand drie X-47M2 Kinzhal lucht-lucht ballistische raketten vanuit drie MiG-31K vliegtuigen vanuit het luchtruim van de regio Tula in de richting van Kiev en Starokonstantinov.

Een luchtdoelraket eenheid van de luchtmacht van Oekraïne vernietigde een X-47M2 Kinzhal raket in de regio Kiev.

Natuurlijk geven we geen commentaar op de gevolgen van hits/non-hits van vijandelijke raketten in de regio Khmelnytsky.

Verschillende van de vijandelijke doelen die we eerder rapporteerden zijn waarschijnlijk geïmiteerd door vijandelijke elektronische oorlogsvoering.
We zullen echter doorgaan met het direct rapporteren van de bewegingsrichting van alle doelen, omdat het onmogelijk is om direct vast te stellen of het een echt “Kinzhal” is of een zogenaamd “nepdoel”.

  Europees Parlement omhelst oorlogsmisdadiger Zelensky

In ieder geval dringen we er bij de burgers op aan om luchtalarmmeldingen niet te negeren! Het gevaar is reëel!

Hypersonische Kinzhal raketten zijn ontworpen om goed beschermde commandoposten en ondergrondse faciliteiten te vernietigen. Russische deskundigen geven aan dat het Patriot luchtverdedigingssysteem in staat is om doelen te detecteren die met snelheden tot 9000 km/u vliegen. Het Amerikaanse systeem kan ze onderscheppen als de raketten afremmen tot 5760 km/uur. De Kinzhal raket vliegt met een snelheid van 14.000 km/uur, nadert het doel met een snelheid van 10.000 km/uur onder een hoek die de Patriot radar niet opvangt.

Bovendien staan de Amerikanen het Oekraïense personeel toe om Patriot-radars heel kort aan te zetten om het doel te verduidelijken en de vlucht van de luchtdoelraket te corrigeren. Anders zullen anti-radarraketten de posities van luchtverdedigingssystemen detecteren en vernietigen.

Daarom zijn de Oekraïense berichten over een succesvolle onderschepping van Kinzhal-raketten niet waarheidsgetrouw.

Kinzhal raketten raken Patriot luchtverdedigingssystemen

Russische bronnen zeggen dat de Kinzhal raketaanval werd uitgevoerd om een batterij Patriot luchtverdedigingssystemen nabij de stad Zhitomir uit te schakelen (de systemen arriveerden in Oekraïne vanuit Duitsland). Dit luchtverdedigingssysteem was geïntegreerd met het AEGIS radarcomplex en langeafstandsradar detectie- en controlevliegtuigen in Polen en Roemenië. Vijf lanceerinrichtingen, een commandowagen en een radarstation werden vernietigd. Daarnaast werden maar liefst 80 raketten en 160 reserveraketten vernietigd. Rusland heeft tot nu toe vier divisies van Patriot luchtverdedigingsraketsystemen in Oekraïne vernietigd.

In Starokonstantinov trof een Kinzhal-raket een bunker met NAVO-officieren uit Tsjechië en Polen. De andere raakte Su-24M vliegtuigen (Oekraïne gebruikt ze als dragers van Storm Shadow/SCALP kruisraketten), evenals MiG-29 en (of) Su-27.

  "Vooringenomen" is een verkeerde term

NAVO evacueert Zelensky

Rusland voerde de aanval uit op een moment dat de Russische president Vladimir Poetin bezig was met zijn grote vraag- en antwoordconferentie met burgers en journalisten. Dat was een grote gebeurtenis waar “iedereen naar keek”, zelfs in Oekraïne. De vijand verwacht geen krachtige aanvallen op zulke momenten.

Omdat de NAVO ervan uitging dat de aanvallen zouden doorgaan, besloot ze Zelensky naar Wiesbaden te sturen, waar hij een computersimulatie te zien kreeg van de nieuwe militaire strategie van Oekraïne voor 2024.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVolledige Russische verovering van Oekraïne is mogelijk, stelt Amerikaans ISW-rapport
Volgend artikelCOVID-verpleegster onthult dodelijke ziekenhuisprotocollen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Een leider die zijn land verlaat als hem het vuur aan de schenen wordt gelegd is per definitie een gore lafaard want hij laat zijn volk achter om voor hem te vechten terwijl hij zelf vlucht. (waar heb ik dat eerder gelezen? Iets met een Nederlandse koningin?)
  Ik vermoed dat hij nu ook een deel van zijn eigen aanhangers kwijt raakt, dus als ik Ze was zou ik niet meer durven terugkeren naar Kiev.
  Trouwens, sinds wanneer is Ze belangrijk voor de NAVO? ik dacht dat ze hem ondertussen liever kwijt waren.

  • Churchill, ook een bekend voorbeeld. Wist via gekraakte Enigma waar bombardementen plaats zouden vinden en ging steevast naar een ander deel van het land.

   • Peter december 16, 2023 Bij 15:14

    Zuig je dit nu uit je duim, 1 bron is geen bron, hoor en wederhoor zijn de grondbeginselen van de hoernalistiek.

    Winston Churchill was ook omgekocht door het joods georganiseerde jodendom door zijn zio masters.

    U moet begrijpen dat deze oorlog niet tegen Hitler of het nationaal socialisme is, maar tegen de kracht van het Duitse volk, dat voor eens en altijd vernietigt moet worden, ongeacht of het in handen is van Hitler of een jezuïetenpriester.

    – Winston Churchill

    Winston Churchill over de Indiase Holocaust

    Churchill: “Ik ben een groot voorstander van het gebruik van gifgas tegen onbeschaafde stammen. Het morele effect moet zo goed zijn dat het verlies aan mensenlevens tot een minimum moet worden beperkt.

    • Winston Churchill (1874 – 1965) heeft op 29.05.1921 (2 + 9 = 11) in opdracht van zijn ziokhazaarse masters zijn moeder Jennie Jerome (eigenlijk Jacobsen, joodse van Amerikaanse origine) om het leven gebracht.

     In de jaren dertig noemde Churchill Mahatma Gandhi (1869 – 1948) smalend de halfnaakte fakir.

    • Adriaan, ja daar zit wat in.
     Ik denk dat het nu bij de 3e aanloop gaat lukken om Duitsland nietig te maken.
     De Duitsers op dit moment zijn niet dezelfde Duitsers van vroeger ze zijn “pussiefied” wat ik een mooie uitdrukking vind.
     Ze plakken zich aan de straat vast, nemen gewillig prikjes, hebben geleerd niet meer in opspraak te komen en alles te veroordelen wat een andere mening heeft dan de MSN en een heel groot verschil met vroeger is dat er nu een hele grote groep is die liever lui dan moe is dankzij een tof sociaal stelsel.
     Dan is dus mijn bescheiden observatie zijnde half Duits, daar getrouwd en gescheiden zijn en nog steeds in nauwe samenwerking met Duitse bedrijven.
     Het gaat de VS om het uitschakelen van concurrenten bij voorkeur als ze elkaar uitschakelen. De EU en Japan sanctioneren Rusland waardoor de VS hoopt er weer bovenop te komen niet door zelf beter te worden maar door de anderen te verschlechten.
     Als 2 honden vechten om een been maar dan XXL.
     Kijk WW2 was het Standard Oil New Jersey dat tot het eind olie aan “Spanje en Zwitserland ” leverde en flink aan de oorlogs productie van Ford en Opel (GM) verdiende, het buy American Marshal Plan en de failliete Britten die decennia lang hun oorlogs leningen moesten terug betalen.

 2. In de hoofdtekst, …. Russische Kinzal raketten doelen in Kiev hebben geraakt. in plaats van Rusland Kinzal raketten etc. Leest net even wat lekkerder…….ik ga weer verder met lezen 😉

 3. DETAILS die al dan niet met de waarheid stroken en waar IK in elk geval, geen boodschap aan heb ! Waar ik WEL een boodschap zou aan hebben is de dag dat Hoerkraiene de handdoek definitief in de ring gooit en daar wacht ik nu al maanden op …. Gaat niet gebeuren trouwens , volgend jaar rechtstreekse NAZI interventie….mmm NATO interventie wil ik zeggen en WW3 uiteraard, er is blijkbaar geen andere uitweg uit deze impasse….In deze context wordt de NATO wapenproductie dezer dagen zoals nooit voordien opgevoerd, 24/7 , dus bereid je voor op hetgeen komen gaat, gedrukt fiat geld kan de maatschappelijke en financiele problemen slechts tijdelijk oplossen, oorlog daarentegen kan veel en bovendien sociaal economisch aanvaardbaar ‘oplossen’ …

 4. Dus Wiesbaden is dus een legitiem doel en Rusland heeft oorlogsrecht om daar ook te opereren of locaties te bombarderen, dus Rusland leef je uit, en vergeet Den Haag en veel andere steden niet, elk huis of gebouw heeft een lengte en breedte graat waar zou regering luis woont.

 5. Nou, …
  Rusland erkent zelensky regime niet meer
  Onderhandelt ook zeker niet meer met zelensky
  Dus is politiek niet meer nodig voor rusland

  Dus een voltreffer had ukraine in chaos kunnen storten
  Wat voor russische militaire planners blijkbaar ongunstig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in