Drastische zet van de Franse regering: gebruik van het openbaar vervoer alleen met inenting

0
© FaceMePLS (CC BY 2.0)

In Frankrijk streeft het Coronaregime nu blijkbaar naar de volgende fase van escalatie. In ieder geval zorgt een wetsvoorstel van de regering voor veel opschudding, volgens welke de Franse president het gebruik van het openbaar vervoer in de toekomst afhankelijk zou kunnen maken van de indiening van een negatief testresultaat of “de toediening van een vaccin”.

Dit moet worden afgedwongen met behulp van een omstreden zogenaamde groene kaart, die in een nieuw wetsvoorstel is opgenomen. De geplande wet is al aan het parlement voorgelegd.

Het wetsvoorstel kreeg felle tegenstand van de oppositie. Conservatieven en Rassemblement National waarschuwden dat het de grondrechten zou beperken.

De vice-voorzitter van de conservatieve Republikijnenen, Guillaume Peltier, zei dat het “ondenkbaar” was dat de regering de macht zou hebben om de vrijheden van de mensen “zonder parlementaire controle” te beperken. En Marine Le Pen van de Rassemblement National (voorheen het Front National) waarschuwde voor een “totalitaire maatregel”. Veel mensen protesteerden ook op sociale media onder de hashtag #DictatureSanitaire (Nederlands: “gezondheidsdictatuur”).

Dit wetsvoorstel is niet bedoeld om vaccinaties verplicht te stellen, maar zal op bedrieglijke wijze voorkomen dat iemand zonder vaccinatie een sociaal leven kan leiden, aldus Marine Le Pen.

President Macron had herhaaldelijk verzekerd dat er geen verplichte vaccinatie zou komen. Critici van het wetsvoorstel stellen dat de eis de facto gelijkwaardig is aan een dergelijke verplichting.

Het wetsvoorstel is in stemming gebracht. Ondertussen bereidt de regering zich voor om op zondag haar massale vaccinatiecampagne t te lanceren. Terwijl de Europese Unie deze week een door Pfizer en BioNTech ontwikkeld vaccin heeft goedgekeurd, suggereren opiniepeilingen dat de mensen in Frankrijk zeer sceptisch staan tegenover dit nieuwe vaccin. Uit verschillende recente peilingen bleek dat meer dan 50 procent van de respondenten niet van plan is zich te laten vaccineren. Dit kan een obstakel worden voor het doel van de regering om in juni 15 miljoen mensen te vaccineren.

  Forbes Magazine in 2010: "Waarom heeft de WHO een pandemie in scène gezet?" - en waarom is dat artikel verwijderd?

De maatregelen in het nieuwe wetsvoorstel weerspiegelen een recente uitspraak van het Hooggerechtshof van Brazilië, dat daar de basis heeft gelegd voor soortgelijke beperkingen tegen degenen die weigeren te vaccineren. De rechtbank stond erop dat de eis om burgers te laten vaccineren ongrondwettelijk was, maar oordeelde toch dat er sancties konden worden opgelegd aan de niet-gevaccineerden, met inbegrip van een verbod op bepaalde openbare plaatsen. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die zich luidkeels tegen de uitspraak heeft verzet, liet doorschemeren dat burgers onder huisarrest kunnen worden geplaatst.

Israël gaf ook aan dat het een groen paspoortsysteem zou invoeren. Dit houdt in dat burgers na vaccinatie een kaart krijgen die hen in staat stelt “plaatsen te betreden die nog steeds verboden zijn voor andere delen van de bevolking”. De regering in Tel-Aviv is echter nog steeds bezig met het uitwerken van de details van het plan, waarbij de minister van Volksgezondheid van het land het een “moeilijke logistieke operatie” noemt.

Franse geheime diensten: “We hebben te maken met massa’s islamitische immigranten die ons willen vernietigen”

Vorig artikelCoronafeest in België: Afrikanen lopen twee politievrouwen simpelweg omver
Volgend artikelDeens rapport: Derdewereldimmigranten integreren nooit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in