Meerdere opmerkelijke rechterlijke uitspraken op één dag – Het stort in elkaar mensen

0

Meerdere opmerkelijke rechtszaken in Europa. Wat betreft de Belgische uitspraak, aangezien de main stream media er massaal over publiceerden, zou men kunnen vermoeden dat er een addertje onder het gras schuilt en dat het een strategie naar permanente maatregelen zou kunnen zijn. Wat betreft de PCR-test uitspraak in Oostenrijk, geen verrassend nieuws hier, laten we eens kijken of de ‘gevallen’ plotseling eindigen in Oostenrijk.

België: Rechtbank beveelt de Belgische staat om alle Coronamaatregelen binnen 30 dagen op te heffen

België krijgt 30 dagen om een einde te maken aan alle Coronamaatregelen, die volgens de rechter onvoldoende rechtsgrondslag hebben.

De Brusselse rechtbank oordeelde woensdag in een kort geding dat de Belgische regering alle Coronamaatregelen binnen dertig dagen moet opheffen, of daarvoor een rechtsgrondslag moet aanvoeren. Gebeurt dat niet, dan staat daar een boete vanaf 5.000 euro per dag op, meldden Belgische media. Volgens de rechter is de rechtsgrondslag waarop de maatregelen nu zijn gebaseerd niet voldoende.

De Belgische Coronamaatregelen – waaronder een avondklok, beperking van buitenlandse reizen, de sluiting van sectoren zoals de horeca, en op sommige plaatsen een mondkapjesplicht – zijn gebaseerd op de civiele veiligheid wet van 2007 en twee andere wetten die het mogelijk maken snel op te treden bij rampen. Ze geven de bevoegde minister de bevoegdheid om bij een acute crisis snel ingrijpende beslissingen te nemen.

Volgens de Vlaamse Liga voor de Mensenrechten en haar Franstalige zusterorganisatie, die de Belgische staat hadden gedagvaard, bieden deze wetten echter geen goede rechtsgrondslag voor de huidige maatregelen.

Tsjechische Republiek: het is illegaal om een negatieve test te vragen voor terugkeer, oordeelt rechtbank

De maatregel van het ministerie van Volksgezondheid waarbij Tsjechische burgers worden verplicht een negatieve test op Covid-19 te overhandigen alvorens naar Tsjechië terug te keren, is onwettig. De uitspraak wordt op 5 april van kracht.

  Duur en onrealistisch EU-plan om de invoer van Russische energie te stoppen

Volgens woordvoerster Barbara Peterová wil het ministerie nog geen commentaar geven op het vonnis, omdat het nog niet op schrift is gesteld. “Het ministerie van Volksgezondheid neemt daarom alleen kennis van de uitspraak via het officiële mededelingenbord van de rechtbank. Nadat het vonnis is uitgesproken, zal het ministerie van Volksgezondheid het grondiger bestuderen en er een standpunt over innemen”, aldus de woordvoerder.

Op 15 maart heeft het ministerie de toegang tot het Tsjechische grondgebied afhankelijk gesteld van de overlegging van een schriftelijk certificaat van een geaccrediteerd laboratorium waarin een negatief testresultaat wordt bevestigd bij terugkeer uit landen met een middelhoog, hoog en zeer hoog risico op besmetting met het Coronavirus.

Aleš Sabol, de voorzitter van de raadkamer, zei dat het hof de bedreigingen in verband met de verspreiding van het Coronavirus niet wil bagatelliseren, noch de inspanningen van de uitvoerende macht om het leven en de gezondheid van de mens te beschermen. “Maar zelfs in het licht van deze waarden kunnen de fundamentele beginselen van de rechtsstaat niet worden losgelaten en kan het recht van Tsjechische burgers om naar hun vaderland terug te keren niet worden beperkt zonder dat dit absoluut noodzakelijk is”, benadrukte hij.

Uitspraak in Oostenrijk: PCR-test niet geschikt om infectie op te sporen

Een Oostenrijkse rechtbank heeft geconcludeerd dat een PCR-test in de vorm waarin hij in Oostenrijk wordt gebruikt of geëvalueerd, niet geschikt is om een infectie op te sporen. Het ging in deze zaak om een rechtszaak die was aangespannen door de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ). Deze partij kreeg eind januari een verbod opgelegd om in Wenen een bijeenkomst te houden. De partij spande hiertegen een rechtszaak aan bij de administratieve rechtbank van Wenen. De rechtbank heeft haar in het gelijk gesteld. De rechters uitten massale kritiek op het Coronabeleid van de Oostenrijkse federale regering. “Op basis van de uitspraak is het zeker dat de politie in de toekomst geen regeringskritische bijeenkomsten meer mag verbieden op basis van deze cijfers”, schrijft de internetkrant “Report 24”. De rechtbank concludeert dat de Weense gezondheidsdienst, wiens informatie de basis vormde voor het verbod van de politie op de bijeenkomst, geen “geldige en op bewijs gebaseerde verklaringen en bevindingen” over de epidemie heeft verstrekt.

  Onderzoek: Aantal sterfgevallen onder Britse tieners is met 47% gestegen sinds ze het Covid-19 vaccin kregen, volgens officiële statistische gegevens

Volgens het rapport heeft de rechtbank ook kritiek geuit op de situatie van de volksgezondheidsgegevens. De rechters merkten op dat de Coronamaatregelen tot op heden geen bewijs van hun doeltreffendheid bevatten. In de uitspraak van de rechtbank staat dat de definities voor het tellen van Corona-geïnfecteerden niet voldoen aan de richtlijnen van de WHO.

Critici van het Coronabeleid spreken van een “baanbrekende beslissing”, een “sensationele uitspraak” en een “daverende klap in het gezicht”. De uitspraak van de rechter verwerpt het hele Coronabeleid in Oostenrijk, dat gebaseerd is op de PCR-test. Voor Nederland heeft de uitspraak uiteraard geen juridische betekenis, maar politiek gezien is de explosieve kracht ervan enorm. Volgens commentaren van advocaten van de Corona-protestbeweging op Internet heeft de rechtbank een gewoon beroep uitgesloten. Toch is het vonnis blijkbaar nog niet definitief, omdat er nog andere mogelijkheden zijn om in beroep te gaan. Deze informatie is echter voorlopig en dient nog met een korreltje zout te worden genomen.

Finland: Lockdown afgeblazen – het is ongrondwettelijk

De Finse regering heeft een voorstel ingetrokken om vijf steden, waaronder de hoofdstad Helsinki, strikt te sluiten. Premier Sanna Marin heeft moeten aanvaarden dat de maatregelen ongrondwettelijk werden verklaard door de grondwettelijke commissie van het land.

De Finse regering stelde de beperkingen een week geleden voor, naar aanleiding van een toename van het aantal geïnfecteerden – waarvan men inmiddels kan aannemen dat minstens 50% vals-positieve testresultaten waren. Het nieuwe wetsvoorstel voor de eerste lockdown in Finland stelde voor dat burgers alleen naar buiten mogen voor vooraf goedgekeurde doeleinden, zoals voedsel kopen of naar een tweede huis reizen, en dat niet-naleving wordt bestraft met boetes.

  Wetenschappers falen om proefpersonen opzettelijk te besmetten met COVID, wat bewijst dat de kiemtheorie een FRAUDE is

Het wachten is nu op een tweede lockdown die wel in overeenstemming is met de grondwet. Ook in Finland heeft massale “vaccinatie” plaatsgevonden en de “infecties” zijn daar ongetwijfeld het gevolg van.

Duitsland schorst gebruik van AstraZeneca’s Covid-19 injectie voor mensen onder de 60 jaar, nieuwe klap voor geneesmiddelenproducent

Duitsland heeft het gebruik opgeschort van het vaccin tegen het Coronavirus dat werd ontwikkeld door AstraZeneca en de Universiteit van Oxford bij mensen onder de 60 jaar, wegens nieuwe bezorgdheid over meldingen van bloedstolsels.

De maatregel komt nadat de geneesmiddelenautoriteit van het land 31 gevallen van een zeldzaam type bloedstolsel had vastgesteld bij een aantal mensen dat was ingeënt met het Covid-19 vaccin dat door de Brits-Zweedse geneesmiddelenproducent is geproduceerd. De opschorting zal de reputatie van het vaccin waarschijnlijk opnieuw een klap toebrengen.

Eerder heeft een groot aantal Europese landen AstraZeneca geschorst na verschillende gevallen van trombose in combinatie met verlaagde bloedplaatjes.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Allemaal slechts “samenzweringstheorieën”? EU werkt al vanaf 2019 aan EU-vaccinatiepaspoort

Vorig artikelRellen in Zwitserland: “We laten ons niet meer opsluiten!”
Volgend artikelCanada stuurt COVID-positieve reizigers naar ‘internerings’-faciliteiten – verwekomt 400.000 nieuwe immigranten die zijn vrijgesteld van quarantaine
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in