Een nieuwe kredietkaart genaamd Doconomy werkt nu samen met Mastercard. Hiermee kunt u – of anderen in het systeem – uw persoonlijke CO2-budget bijhouden bij elke aankoop die u doet. De kaart blokkeert uw uitgaven wanneer deze het CO2-maximum bereiken dat voor u is vastgesteld. Deze kredietkaart volgt op een studie in het tijdschrift Nature in augustus 2021, waarin wordt opgeroepen tot “persoonlijke koolstofemissierechten” die de CO2-uitstoot van individuen zouden monitoren via slimme meters en traceer apps. De persoonlijke koolstofemissierechten houden ook de voedselconsumptie bij voor rantsoenering. Toekomstige kredietscores kunnen gebaseerd zijn op zowel de browse-geschiedenis als de schuldengeschiedenis. De nieuwe CO2-monitoringkaart van Doconomy biedt naar eigen zeggen 90 miljoen consumenten inzicht in hun CO2-voetafdruk en streeft ernaar om in november tijdens COP26 1 miljard gebruikers te bereiken. Op dit moment is het vrijwillig, maar het doel is om een verplicht monitoringsysteem op te zetten, vergelijkbaar met het Chinese programma voor sociale kredietscores, schrijft Paul Watson.

Bereid u voor op een sociaal kredietsysteem in Chinese stijl met scores voor uw persoonlijke uitgaven en de invloed daarvan op “klimaatverandering”. Een nieuwe creditcard genaamd Doconomy, is gelanceerd die “werkt in nauwe samenwerking met Mastercard” en een alliantie met de UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) is nu beschikbaar, zodat u uw persoonlijke CO2-budget kunt monitoren op elke aankoop die u doet.

De nieuwe CO2-monitoring Mastercard, Doconomy genaamd, werd gelanceerd om “alle gebruikers in staat te stellen hun impact te volgen, te meten en te begrijpen door hun CO2-voetafdruk bij elke aankoop te presenteren”. Op de creditcards staat de slogan “DO. Everyday Climate Action” en hebben een persoonlijke belofte op de achterkant van de kaart die zegt: “Ik neem verantwoordelijkheid voor elke transactie die ik doe om de planeet te helpen beschermen.” Op de Mastercards staat ook het VN-logo “Global Climate Action”.

  "Pandemieverdrag" zal de WHO de sleutels overhandigen tot wereldregering

Het World Economic Forum prijst Doconomy.

“Velen van ons zijn zich ervan bewust dat we onze ecologische voetafdruk moeten verkleinen, maar advies om dat te doen kan vaag lijken en het bijhouden van een overzicht is moeilijk. DO controleert en snijdt de uitgaven af wanneer we onze CO2-limiet bereiken,” schrijft het World Economic Forum op de Doconomy CO2-monitoring website.

De Doconomy creditcard website legt uit: “Waarom zou onze CO2-uitstoot niet net zo zichtbaar zijn als het vet-, suiker- en zoutgehalte op ons voedsel dat we kopen? Dit soort informatie zou geen luxe moeten zijn waar consumenten voor betalen, maar een essentieel onderdeel van elke aankoop.” De website beschrijft hoe de creditcard consumenten zal helpen “hun impact te begrijpen door hun koolstofvoetafdruk bij elke aankoop te presenteren.”

Mathias Wikström, de CEO van Doconomy, legt uit: “Het verminderen van koolstofuitstoot moet door alle partijen als prioriteit worden beschouwd. Bij Doconomy zijn we er trots op dat we de impact van onze levensstijl op de planeet kunnen aantonen en onderwijzen… De financiële sector heeft een enorme efficiëntie ontwikkeld. Nu kan diezelfde kracht de planetaire kwetsbaarheid aanpakken.”

Deze nieuwe CO2-monitoring kredietkaart volgt op de hielen van de nieuwe studie in het tijdschrift Nature in augustus 2021 waarin wordt opgeroepen tot “persoonlijke koolstofemissierechten” die de CO2-uitstoot van individuen zouden monitoren door middel van slimme meters en traceer apps.

De nieuwe CO2-monitoringskaart van Doconomy gaat er prat op dat het begonnen is “90 miljoen consumenten inzicht te geven in hun koolstofvoetafdruk.” De creditcard is gelanceerd met als doel “het opleiden van alle consumenten rond informatie over de impact op het klimaat als een eerste stap naar het aanjagen van bewustzijn rond de klimaatcrisis.” De Doconomy CO2 creditcard website claimt dat het “het grootste initiatief is dat ooit door een bank is genomen om haar gebruikers te onderwijzen over de impact van consumptie.”

  Wij Winnen, zij verliezen. Zo eenvoudig is het

“In nauwe samenwerking met Mastercard, die een wereldwijde standaard zet voor koolstofberekeningen bij alledaagse transacties, en andere koplopers zoals Klarna in het bankwezen, wil Doconomy 1 miljard gebruikers bereiken tegen COP26 in november,” legt de Doconomy CO2 creditcard website uit.

“Bedrijven, consumenten en gemeenschappen moeten samenwerken om de significante veranderingen door te voeren die nodig zijn om klimaatverandering effectief aan te pakken” zegt Jorn Lambert, Mastercard Chief Digital Officer. “De Mastercard Carbon Calculator informeert consumenten over de CO2-voetafdruk van hun aankopen, zodat zij bewustere uitgavenbeslissingen kunnen nemen en kunnen bijdragen aan bosherstel. Door duurzaamheid te verankeren in de structuur van ons bedrijf, kunnen we de kracht van ons netwerk ontsluiten en miljarden consumenten en partners bereiken, om positieve verandering voor het milieu te creëren”, voegt Lambert toe.

Niclas Svenningsen, Manager Global Climate Action bij het VN-secretariaat voor klimaatverandering, was vol lof over de CO2-monitoringcreditcard. “Waar het hier echt om gaat, is de beschikbaarheid van informatie. Je kunt zeker niet verwachten dat mensen hun gedrag veranderen en klimaatactie ondernemen als ze niet weten wat hun klimaatvoetafdruk is of wat hun consumptie vertegenwoordigt. Nu deze gegevens dankzij het uitstekende werk van de partners gemakkelijk toegankelijk zijn, worden burgers in staat gesteld slimme beslissingen te nemen en verantwoordelijk te handelen, en kan dit een belangrijke culturele verschuiving teweegbrengen rond klimaatactie”, schreef Svennigsen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Greenpeace oprichter: opwarming van de aarde is “de grootste zwendel in de geschiedenis”Volg Frontnieuws op Telegram

  Blobocracy
Vorig artikelVerdelen, Verstoten, Vervolgen, de basis van totalitarisme
Volgend artikelDe Storm voor de Kalmte
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ik heb die CO2 anders hard nodig om de plantjes in mijn moestuin de laten groeien, want hoe meer CO2, hoe harder de planten kunnen groeien. En hoe meer CO2 er ook meer omgezet kan worden door die planten.

  Weinig CO2 = weinig voedsel = voedselschaarste.

 2. Hoe belachelijk is dit, we hebben CO2 nodig om te overleven. Daar we ook op een koolstof planeet wonen. Daar het koolstofdioxide gehalte in de atmosfeer van 40 promiel per kuub is, is het te verwaarlozen aantallen. Dat op basis van natuur/scheikunde niveau alles het zelfde blijft aan de materie. Enkel de samenstelling telkens verandert. De bedenkers doen dit enkel om er aan te verdienen en een schuld gevoel aan te kunnen praten, maar lossen het zogenaamde probleem niet zelf op. Ze praten over meer bos aanplant, maar kappen te gelijk hele oerbossen voor bio brandstoffen. De bevolkingsgroei moet verminderen hier in Europa, maar te gelijk importeren ze miljoenen immigranten. Onze boeren moeten mee stoppen omdat de CO2 en stikstof te hoog zou zijn, maar dan importeren we het voedsel uit andere landen waar die regels niet gelden en met het transport nog meer uitstoot veroorzaakt. Net zo van dat we alle elektrisch moeten gaan rijden, maar om die te kunnen maken slopen we Kenia om dat daar het kobalt in de grond zit voor de accu’s en dat elektrische auto’s gemiddeld 700.000 Km moeten rijden voordat zij minder CO2 uitstoot hebben als we alle facetten in de productie, gebruiksperiode en recycling mee berekenen ten op zichten van verbrandingsmotoren. Hoe hypocrieter moeten we dan gaan denken en handelen om deze belachelijke onzinnige theorie vol in te zetten. Het zijn stuk voor stuk verkoop verhaaltjes van grote internationale coöperaties, zodat de gewone man/vrouw afhankelijk worden van deze mega bedrijven en hun eigen zaken/bedrijven naar de donder brengen. Dat hebben we al gezien vorig jaar in de lockdown, grote supermarkten heerste geen virus, maar wel in kleinere zaken. We worden belogen, gechanteerd en afgeperst en de onwetende en gemakzuchtige mensen geloven deze onzin ook nog.

 3. De planeet is door hogere co2 concentraties aan het vergroenen. Minder co2 is minder plantengroei en meer woestijnvorming, meer plankton voor vissen.
  Echte problemen zijn microplastics, medicijn resten in milieu (oppervlaktewater) en het chemisch afval van zonnepanelen en windmolens, verbaas ik jullie? Ja windmolens niet recyclebaar en zonnepanelen zijn behandeld met gore chemicaliën om resistent te zijn tegen uv licht. Deze chemicaliën komen in het milieu terecht.

 4. CANNABIS : THE GREAT RESET
  -HEMP : Building Back Better, but much Cheaper, Quicker
  more Efficient and Friendly then the allready
  “holy” declared IPCC papers.
  -MARIJUANA : Better, Saver, Cheaper non-toxic Medicine,
  easy available for EVERYBODY.
  And Why Not : Recreational. (kills nobody)
  Cannabis can save the World and Mankind !!!
  Follow : Green Plants Matter on FB.
  https://www.youtube.com/watch?v=8IT3x4i4BLA
  https://www.youtube.com/watch?v=-1Jj7PfUrs8
  https://www.facebook.com/laniakea123/videos/1948712021948658

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in