Photo by Roksolana Zasiadko on Unsplash

Duitse jongeren bewegen zich in de richting van de Alternative für Deutschland (AfD) te midden van zorgen over massa-immigratie, inflatie, de economie en de oorlog in Oekraïne, volgens het onderzoek “Jeugd in Duitsland”, dat werd uitgevoerd onder 14- tot 29-jarigen.

De resultaten van het grootschalige onderzoek laten zien dat twee keer zoveel jongeren op de AfD zouden stemmen in vergelijking met 2022 en dat de partij nu de nummer één partij in Duitsland is wat betreft gunstbetoon.

“De AfD is er duidelijk in geslaagd om zichzelf te presenteren als een protestpartij voor het verkeerslicht coalitie en als een probleemoplosser voor de huidige zorgen,” leest de studie.

De studie merkt ook op dat politiek conservatieve, anti-immigratie en xenofobe uitspraken zijn toegenomen onder jongeren.

“We kunnen spreken van een duidelijke verschuiving naar rechts onder jongeren,” vat onderzoeker Hurrelmann samen.

Het onderzoek toont aan dat de grootste zorg van jongeren de inflatie is, met 65 procent die dit bevestigt, terwijl de oorlogen in Europa en het Midden-Oosten de nummer twee positie innemen, met 60 procent van de ondervraagden die dit als zorg noemen.

De nummer drie zorg was schaarse en te dure huisvesting met 54 procent. Klimaatverandering en verdeeldheid in de samenleving kwamen beide op 49 procent.

Hoewel slechts 41 procent van deze leeftijdsgroep zich zorgen maakte over “de toename van vluchtelingenstromen”, was dit een enorme stijging ten opzichte van de vorige enquête, toen slechts 22 procent dit als zorg noemde.

De auteurs van het onderzoek merken op dat, hoewel de Duitse jeugd meer gewend is om in internationale en multi-etnische kringen te leven dan oudere generaties, “er desondanks een groeiende bezorgdheid lijkt te zijn dat er te veel vluchtelingen het land binnenkomen en dat dit gevaren met zich meebrengt door het gebrek aan leefruimte, sociale verdeeldheid en financieel gespannen sociale stelsels.”

  Frankrijk: Franse kinderen in minderheid in veel steden volgens nieuwe statistiek

De groeiende bezorgdheid over immigratie, inflatie en de oorlog in Oekraïne is een zegen voor de AfD-partij. In slechts een jaar tijd heeft de AfD haar stemaandeel onder jongeren bijna verdubbeld. Met 22 procent is de partij nu de nummer één partij voor mensen onder de 30 wat betreft voorkeur.

Bovendien zijn kwesties als de huizencrisis en inflatie direct verbonden met de migrantencrisis. Zoals Remix News al eerder meldde, dragen migranten bij aan de woningnood omdat het land elk jaar een nieuw bevolkingsrecord bereikt, alleen dankzij massamigratie, en dat terwijl de woningbouw is ingestort. Tegelijkertijd legt de massale migratie een zware druk op de gezondheidszorg en de sociale uitkeringen.

Voor de Duitse “Generatie Z” kan de onderwijssituatie ook bijdragen aan hun groeiende bezorgdheid over de migratiecrisis. Zoals hier gemeld, trekken leraren en ouders aan de bel over de diversiteit in het schoolsysteem, waarbij dalende normen, geweld in de klas en conflicten tussen verschillende studentengroepen bijdragen aan een verslechterend onderwijssysteem.

De studie merkt op dat AfD succes heeft gevonden op TikTok en Instagram, wat deels kan verklaren waarom de partij zo succesvol is bij de jeugd. Vooral de populariteit van rechtse partijen op TikTok kan de reden zijn waarom het westerse links-liberale establishment de app wil verbieden of beperken.

In het onderzoek doen de Christendemocraten (CDU) het ook goed bij jongeren, met een tweede plaats met 20 procent steun. De regerende links-liberale regering heeft haar steun onder jongeren aanzienlijk zien dalen.

In het onderzoek wordt ook opgemerkt dat het aantal psychische aandoeningen en angst voor de toekomst toeneemt onder Duitse jongeren.

  EU-uitspraak: Illegale migranten mogen niet worden vastgehouden

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De regering van Wales gebruikt 14-jarige schoolmeisjes om ‘gevluchte’ mannen uit Afrika en het Midden-Oosten naar Wales te lokken (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF roept op tot ’24-uurs monitoring’ van het publiek
Volgend artikelVK betreedt ‘oorlogspad’ economie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Ik kan dit alleen maar toejuichen. Eindelijk dat de jeugd is wakker geworden en ziet immigratie als een gevaar voor de maatschappij en voor de toekomst van hun land. Nu de rest van de EU nog.

 2. De media zijn nu vol ijver om ADF verdacht te maken. Nu wordt een medewerker van AFD beschuldigd van misschien een mogelijke samenwerking met een buitenlandse spion.

  • Marko,
   Weet je dat in het gehele Westen, de media sturen zoveel, ik ken die AFD niet maar ik denk wel dat zij voor vrede zijn met Rusland en dat willen de leidinggevenden niet in het Westen en de VS, dit zijn dan wat zij noemen de Rechtserse kiezers, weet je wat ik zie vooral in het Westen, zoveel boosheid en zorgt ervoor vanwege die corrupte elite en SLECHT beleid en niet soeverein meer mogen zijn als volkeren dat de burgers anders gaan denken, in de VS waar men bijna niets anders kan denken, door de media vooral dat daar ook jongeren nu de Palestijnen gaan steunen en dit pikt de media en hun leidinggevenden niet, de jongeren zijn tegen die genocide en uiten zich op straat, veelal jongeren.
   De wereld staat op zijn kop, wij in het Westen dachten altijd wij staan ergens voor, weet je dat ik via Pepe Escobar o.a. er nu achter ben dat juist wij helemaal niet vrij zijn, er zijn nu Amerikaanse journalisten, eentje is dacht ik Abby Martin die werkt in Rusland want zij is het spreken onmogelijk gemaakt, Escobar is ook niet graag meer in zelfs Europa om te praten, Zuid-Amerika of de Aziatische wereld is een normaal gesprek nog mogelijk maar in het Westen niet meer, Snowden woont in Rusland en kreeg daar asiel, kijk hoe zij nu omgaan met Julian Assange, zie je wat ik bedoel, ik kan je aanraden en anderen ook hierop de site om Moats op youtube te beluisteren, een zeer leuk gesprek tussen George Galloway en Pepe Escobar, groet van mij aan jou, ook een Nederlandse journaliste werkt nu voor Al Jazeera omdat zij hier sommige dingen niet kan zeggen, daar is er wel een mogelijkheid om een journalist te zijn, bizar maar waar geloof me! De gewone media is vreselijk in het Westen en ze denken zelf dat zij vrij kunnen praten, het is echt hilarisch.

 3. Links en rechts = verdeel en heers. Left twix, right twix… they’re both twix dummy!!!

  We moeten naar de basis, naar een grondwet/constitutie en een zeer kleine overheid, die absoluut geen eigen macht of bewegingsruimte heeft.

  • Nee we moeten de linkse twix compleet uitroeien .komt niks goed van . Ben klaar met samenwerken gaat al 300 jaar de verkeerde kant uit

 4. je kunt onderzoeken wat je wilt maar zonder eerlijkheid en waarheid heeft nog links nog rechts een betekenis wat in mijn weten toch al klinkklare onzin is, behalve als ik de verkeerde afslag neem in het verkeer.

 5. Wat ze niet zien is dat er juist steeds meer soorten discriminatie komen door antidiscriminatie. Ik heb dit soort processen gezien. De benadering komt uit het lagere concrete denken dat een geïsoleerde ziektekiem wil lokaliseren, aanpakt en daardoor verspreidt.

  Het is als een paar mannen waar ik mee zat te praten, die me attent maken op de verborgen camera’s. Door je ervan bewust te maken doe je al mee aan de controle. Je kunt zo geen held worden.
  Je helpt enkel het kwaad verder te manipuleren en verergeren. Dat is wat er aan de hand is.
  Ze voelen zich misschien bedreigd en plaatsen jou onder verdenking. Het is niet altijd zo sympathiek als in dit voorbeeld. Maar dit wordt een essentieel aspect in de teloorgang van een heel volk.

  • Heb je weleens gezien hoe in een christelijke kern de ruigste atheïsten bestaan? En fysiek gevaarlijk ook.

   Sociologie. In deze soep zit politiek steeds te roeren.

 6. ach in Duitsland had je eerst de neonazies partij die tegen buitelandse inmigranten waren en hen zelfs opelijk aftuigden waar de overheid eerst niets van bekend maakte maar door het toenemende Hittler achtig geweld werd toen deze partij ontmanteld en verboden omdat die neo nazies teveel macht kregen van de toen al verontruste bevolking dat er teveel buitelanders naar Duitsland kwamen Inmiddels leven in Duitsland maar liefst 20 miljoen buitelanders van allerlei nationaliteiten zodat de ruimte steeds enger wordt om te wonen als gewone Duitser Ook in Nederland is een mafkees bezig met maar liefst 1 miljoen huizen meer te bouwen Echter ondanks de bevolkingskrimp die zich in bijna alle landen zich voordoet door oversterfte Dus de vraag is dan meer dan duidelijk:::::::: voor wie zijn dan die miljoen nieuwe huizen bestemd denk u!?????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in