Het Russische leger staat op de rand van een enorme overwinning, de grootste in maanden, nu het het centrum van Soledar heeft veroverd en de tweede en derde Oekraïense verdedigingslinies heeft doorbroken. Het voorlaatste Oekraïense bolwerk in Donbass valt. Bakhmut volgt, schrijft WarNews24/7.

Het Oekraïense leger trekt zich massaal terug richting Krasna Gora of Bakhmut, terwijl enkele duizenden zich in de zoutmijnen verschansen. Van daaruit zullen zij de eindstrijd aangaan.

De Russische troepen bevinden zich al op 500 meter van de zoutmijnen in het centrum van Soledar. De gevechten zullen spoedig beginnen.

De ontwikkelingen aan het Soledar-front gaan snel en niemand van de Oekraïense regering en westerse analisten had de Oekraïense tragedie van gisteren (06/01/2023) verwacht. De ontwikkeling verraste velen. Alleen WarNews247 schreef eergisteren dat de “stad valt”…

Blijkbaar hebben ze iets “gezien”. Zie Frontnieuws (Video’s) Surovikin ontgrendelde Oekraïense verdediging: Russen nemen Opitne in en gaan Krasnaya Gora binnen – Bakhmut-Soledar verbinding verbroken!

De Russen namen niet alleen het centrum van Soledar in, maar gingen verder met het omsingelen van de stad tot aan Krasnopolevka zonder op Oekraïense tegenstand te stuiten.

Surovkin verraste de Oekraïners in hun slaap: Op het juiste moment stuurde hij versterkingen naar Wagners troepen. Tsjetsjeense Akhmat, Donetsk en Lugansk troepen gaven samen met de Russische veteranen een belangrijke impuls door de reeds vermoeide Oekraïense troepen te verpletteren.

In feite zijn de troepen die in Krasnopolevka of Soledar zijn aangekomen Russische parachutisten. Hun eenheid kreeg 24 uur geleden plotseling het bevel om mee te vechten toen het Russische leger zijn algemene offensief begon.

Samengevat:

 • Wagner PMC troepen controleren het centrum van Soledar
 • De Oekraïense troepen hebben zich teruggetrokken uit alle delen van de stad Soledar. Zij hebben zich geconcentreerd in de noordelijke sector van het gebied.
 • De troepen van Donetsk en Lugansk die het Russische algemene offensief bijstonden, hebben de buitenwijk Bakhmutske (Zuid-Soledar) veroverd. Ze rukten vervolgens op naar het treinstation Dekonskaya en begonnen 1 km aan gecombineerde operaties in de richting van de zoutmijnen.
 • Het Oekraïense commando heeft voor het eerst toegegeven dat er gevochten wordt in Krasna Gora, een stad tussen Soledar en Bakhmut.
 • Russische offensieve operaties in de richting van Krasnopolevka
 • Het Russische leger controleert de hoogten rond Soledar, wat Oekraïense operaties zeer moeilijk maakt.
 • De Russen proberen nu de Oekraïense aanvoerlijn vanuit Siversk Kramatorsk en Slavyansk af te snijden. De aanvoerlijn vanuit Bakhmut is al afgesneden.

Video: De Russen gebruiken een drone om Oekraïense bewegingen in het bos te volgen. Dan komt de artillerie in actie.

Video: Het 9e regiment van het Russische leger ontketent een spervuur van MLRS Grad

Het Russische leger brak de Oekraïense verdediging bij Soledar – veroverde Bakhmutskoye

Russische militaire bronnen berichten over Soledar:

► Tijdens offensieve operaties zijn Russische eenheden erin geslaagd de Bakhmutskoye-voorstad onder controle te krijgen en op te rukken naar het centrum van Soledar, waardoor de Oekraïense strijdkrachten gedwongen zijn zich ten noorden van het centrum terug te trekken.

► Als gevolg van Russische flankacties zijn de Oekraïense strijdkrachten gedwongen de verdedigingslinie te verlaten en zich uit bepaalde posities terug te trekken.

► Russische troepen vallen Krasnopolevka aan (tussen Razdolovka en Soledar). Vanuit deze richting kunnen Russische troepen Soledar in een tangbeweging nemen en een aanval lanceren op het noordelijke deel van de stad.

Video: Russische artillerie in Soledar

Het Russische leger trok het centrum van Soledar binnen

De Russische oorlogscorrespondent Semen Pegov doet van zijn kant verslag:

“Russische troepen, de troepen van Wagner PMC, het 58e Leger en eenheden van het 3e Legerkorps van Donetsk, drongen de nederzetting Bakhmutskoye binnen en braken door de Oekraïense verdediging heen en bereikten het centrum van Soledar.

Operationele bronnen melden dat het woongebied momenteel volledig onder controle van het Russische leger is gekomen. Dit is de Kosmonautenbuurt in St. Telman, evenals de helft van de hoofdstraat Oktyabrskaya.

De vijand trekt zich terug naar het noorden van de stad, naar vestingwerken in het gebied Yurchina Gora.

Het belangrijkste doel van de Russische troepen op dit moment is de Oekraïense aanvoerroute naar Soledar te verstoren, de resterende vijandelijke eenheden die geen steun hebben te omsingelen en uiteindelijk te vernietigen.”

Video: Oekraïners in loopgraven worden gebombardeerd

De Oekraïners bevestigen de Russische opmars

Oekraïense bronnen bevestigen de aanzienlijke Russische opmars in Soledar. Zij rapporteren in het bijzonder:

► Het Russische leger heeft de controle over Bakhmuchkoye overgenomen en kon aanzienlijk oprukken naar het centrum van Soledar.

► Als gevolg van de succesvolle flankerende operaties hebben de Oekraïense strijdkrachten zich uit vele defensieve posities teruggetrokken.

Twee bataljons van de 61e Oekraïense Brigade werden vernietigd

Twee bataljons van de 61e brigade van de Oekraïense strijdkrachten zijn geëlimineerd tijdens gevechten bij Soledar.

Volgens Russische bronnen “wordt er door familieleden van Oekraïense militairen gezocht naar vermiste soldaten van het 100e en 101e Bataljon van de 61e Brigade”.

Hoeveel soldaten van de Oekraïense strijdkrachten in totaal zijn gedood is nog onbekend, maar het gaat om honderden doden en gewonden.

We kunnen met zekerheid zeggen dat de twee bataljons van de 61e brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne niet meer bestaan”, aldus de Russen.

Tegelijkertijd zijn er meer dan 70 krijgsgevangenen van de 128e Oekraïense Brigade.

Video: Russische sluipschutters in actie

Zie kaarten: De frontlinie zoals die er nu uitziet

Kaart: De cirkelbeweging van het Russische leger in Soledar
Kaart: Het centrum van Soledar onder Russische controle
Kaart: De Russische aanval op Krasnopolyevka en Krasna Gora
De kaart van de zoutmijnen


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Laat de wereld niet vergaan!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGroot levensmiddelenbedrijf in Frankrijk verlaagt productie met 80 PROCENT: Energiekosten gewoon te hoog om in bedrijf te blijven
Volgend artikelKinderen van Azov opgeroepen om te sterven in Russische vleesmolen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

 1. Op de kaart van liveuamap uit West Virginia erkennen ze al een maand niet dat Yakovlevka in Russische handen gekomen is. Ik denk dat ze daar wat realistischer moeten zijn dan Zelenski anders denken Poolse huurlingen dat de Russen nog daar.staan, terwijl ze al in Soledar zijn. Propaganda laten winnen van acurate informatie kan gevaatlijk worden.

 2. Nu dus alle in-en uitgangen en ventilatieschachten van de mijnen bewaken. Of dichtstorten met beton.
  Alhoewel bunkerbusters ook resultaat geven….

 3. Goedkoper: de meeste mijnen hebben grote ventilatoren, om frisse lucht in te voeren.
  Paar autobanden in de fik voor de aanzuigweg van die ventilatoren doet het ook….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in