Denemarken stopt geld voor moskeeën

2

De regering van Denemarken zal een wetsvoorstel indienen dat het onmogelijk zal maken voor buitenlandse financiering van moskeeën in het land. Dit schrijft de Deense minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye op Facebook.

Begin dit jaar onthulde het dagblad Berlingske dat Saoedi-Arabië via zijn ambassade in Denemarken het equivalent van 680.000 euro heeft gedoneerd aan een moskee in Kopenhagen. Het was de eerste keer dat gedocumenteerd werd dat Saoedi-Arabië als staat een moskee in Denemarken met geld steunde.

De onthulling, die werd gevolgd door meer vergelijkbare onthullingen in de media, leidde tot een debat over waar de moskeeën in Denemarken hun geld vandaan halen en welke krachten de moskeeën controleren. Na de onthulling presenteerde de sociaal-democratische regering van het land in februari een parlementaire regeling met de oppositie om de geldstroom van dubieuze donoren in het buitenland, zoals moslimdictaturen, naar de moskeeën in Denemarken te beperken.

“Ik neem absoluut afstand van extreme krachten in Deense moskeeën. Het is een reëel probleem als donaties afkomstig zijn van organisaties die democratische waarden willen ondermijnen”, zei minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye (Socialisten) in verband hiermee.

De wet maakt het een strafbaar feit om geld aan te nemen van individuen, organisaties en verenigingen die “zich verzetten tegen democratische waarden en fundamentele vrijheden en mensenrechten of deze ondermijnen”.

Een van de partijen achter de brede overeenkomst is de nationaal-conservatieve Deense Volkspartij. Pia Kjærsgaard, voormalig partijleidster en bekend profiel van de partij, is zeer positief over het akkoord.

“Regimes in het Midden-Oosten zouden geen geld naar moskeeën of koranscholen in Denemarken moeten kunnen sturen om de Deense waarden te ondermijnen”, heeft ze eerder gezegd.

  Nieuwe wetgeving: veroordeelde asielzoekers wordt Deense nationaliteit geweigerd

“Wij juichen deze maatregel dan ook toe en kijken uit naar het elimineren van de aanvallen op de democratie die onder andere afkomstig zijn van geradicaliseerde moskeeën”.

De socialistische regering heeft eerder kritiek van rechts gekregen omdat de wet zich heeft voortgesleept, maar nu schrijft Mattias Tesfaye op Facebook dat er nog maar weken te gaan zijn voordat er een wetsvoorstel wordt ingediend. Naast het stoppen van geld voor moskeeën in Denemarken zal de nieuwe wet het ook moeilijker maken en straffen voor kind- en gedwongen huwelijken verscherpen, schrijft Tesfaye.

Denemarken: Immigranten die geen godsdienstkritiek accepteren worden aangemaand het land te verlaten

Vorig artikelPeiling: 79% van de Fransen gelooft dat de islam hun land “de oorlog heeft verklaard”
Volgend artikelHier is de “racistische” foto in de IKEA catalogus die IKEA niet wil dat u ziet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Marginaal gemierenneuk. Dan gaan ze geld binnensluizen via particulieren.

    Simpelste en meest effectieve:de islam verbieden, moskeetjes en minaretten slopen; precies zo als de moslims deden in Syrie, Irak,Iran, Egypte, Saoudia,Cypus, Armenia, Asyria.

    Als dat goed georganiseerd gebeurt,in een enkele dag of nacht alles,dan zullen er wat beheersbare relletjes zijn, maar diezijn zoweer over.

    Gelijktijdig alle sociale uitkeringen en subsidies stoppen aan de vluchtelingen die half jaar of langer werkloos zijn, dan kan je “bestand”zien zakken metminimaal 60% binnen een week.

  2. Ja de Deense minister van Buitenlandse Zaken en Integratie Mattias Tesfaye heeft net zoals de andere socialisten leuke ideeën die alleen bedoeld zijn voor hun morrende achterban een beetje te sussen, gewoon geen aandacht aan schenken beste Denen, kom op voor uw burgerrechten, net zoals in Nederland (Zucht).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in