Denemarken: geen schending van internationale regels om criminelen uit te zetten

0
653

Het Deense Nationaal Instituut voor de Rechten van de Mens (DIHR) stelt dat het perfect mogelijk is om criminele vreemdelingen uit te zetten zonder de internationale regels te overtreden.

Wanneer immigranten ernstige misdaden begaan maar nog steeds niet worden uitgezet, wordt er vaak verwezen naar de mensenrechten en naar het feit dat hun land van herkomst met de criminele migranten zou omgaan op een manier die onverenigbaar is met de documenten en richtlijnen die Denemarken heeft beloofd na te leven – en er wordt vaak beweerd dat uitzettingen een schending van de mensenrechten inhouden.

Dit is echter niet waar, volgens het DIHR. Integendeel, er is genoeg ruimte om criminele elementen uit te zetten, zonder dat er sprake is van schending van de internationale regelgeving.

Deze conclusie wordt getrokken na bestudering van ongeveer 400 uitspraken van het Europees Hof van Justitie (HvJ-EU) en het duidelijk is geworden dat het Hof uitzetting als gevolg van criminaliteit in veel grotere mate accepteert dan de Deense rechtbanken doen. Bovendien is het volgens het Europees Hof van Justitie ook volkomen geoorloofd om criminele vreemdelingen die in Denemarken zijn geboren of als zeer jonge kinderen naar Denemarken zijn gekomen, uit te zetten.

De mensenrechten krijgen vaak de schuld als een crimineel niet uit Denemarken wordt uitgezet, maar uit onze analyse blijkt dat de Deense rechtbanken ernstige criminelen in veel mindere mate uitwijzen dan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens”, aldus de verklaring.

Aan het eind van het jaar zal Denemarken het voorzitterschap van de Raad van Europa overnemen en het heeft beloofd de jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) te zullen bestuderen.

Wij roepen de regering op om nader toe te lichten hoe zij het beleid wil aanscherpen. Onze analyse toont aan dat er in feite ruimte is om de straffen in de ernstigere gevallen op te voeren zonder dat de regering iets hoeft te veranderen aan het Europese mensenrechtensysteem, zegt Jonas Christoffersen van het Deense Nationale Instituut voor de Mensenrechten.

Deense minister van Immigratie geeft toe dat het integratiebeleid een “fiasco” is – eist remigratie

Nieuw Deens asielsysteem: Asiel aanvragen alleen mogelijk buiten Europa en asielzoekers buiten de EU verplaatsen
Vorig artikel“Alle blanken zijn racisten – geef me geld”
Volgend artikel“Wacht maar we zullen insjallah Zweden binnenkort overnemen”
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in