Denemarken: Somaliërs nog steeds aan de top onder de gewelddadige criminele immigranten: 1 op de 3

2

In verschillende West-Europese landen houdt men de deksel op de pot als het gaat om het rapporteren van statistieken over immigrantencriminaliteit. In Denemarken worden daarentegen voortdurend cijfers gepubliceerd. Uit de laatste cijfers blijkt dat immigranten uit Somalië nog steeds bovenaan de lijst staan van nationaliteiten die het meest voorkomen onder de daders van geweldsdelicten en berovingen, wordt onder meer gemeld door het Deense dagblad Den Korte Avis.

25 procent van de in 2019 veroordeelden voor ernstige misdrijven in Denemarken waren van niet-westerse afkomst. Het cijfer moet worden geïnterpreteerd in verhouding tot het feit dat deze bevolkingsgroep slechts iets minder dan negen procent van de bevolking uitmaakt.

Velen zijn van mening dat het cijfer misleidend is en dat de immigratiegerelateerde oververtegenwoordiging zelfs nog hoger is. De kritiek is dat iedereen die ten minste één ouder heeft die in Denemarken is geboren en het Deense staatsburgerschap heeft, als Deens wordt geteld, ongeacht of de ouder van Deense of buitenlandse afkomst is.

“Dit vertekent de statistieken. De cijfers maken de autochtone Denen crimineler dan ze in werkelijkheid zijn”, zei de juridische woordvoerder van de Deense Volkspartij, Peter Skaarup, vorig jaar in een interview tegen Den Korte Avis.

In 2019 werden 74 mannen door een Deense rechtbank veroordeeld voor verkrachting. Hiervan waren 42 Denen (volgens de bekritiseerde definitie hierboven), drie westerlingen en 29 niet-westerlingen.

Dit betekent dat 56,7 procent (opnieuw onder een misleidende definitie) van de verkrachters van Deense afkomst was, 4,1 procent van andere westerse afkomst en 39,2 procent van niet-westerse afkomst. Deze laatste groep maakt dus minder dan 9 procent van de bevolking uit, maar de mensen in deze groep pleegden 4 van de 10 verkrachtingen.

  Denemarken: geen schending van internationale regels om criminelen uit te zetten

Turken, Libanezen, Irakezen, Somaliërs, Marokkanen, Afghanen, Syriërs, Oegandezen, Bosniërs, Joegoslaven, Serviërs, Indiërs, Oekraïners en Chinezen staan bovenaan de lijst van verkrachters van niet-westerse afkomst.

Somaliërs vallen op door criminaliteit in het algemeen en in relatie tot de omvang van de bevolking. Maar liefst een op de drie mensen in die bevolkingsgroep werd in 2019 veroordeeld voor misdaden.

Ook op het gebied van overvallen staan Somaliërs bovenaan. Op de tweede plaats staan Irakezen en op de derde plaats Libanezen. Samen waren zij vorig jaar goed voor de helft van alle overvallen. Alleen opgeloste misdaden met een veroordeelde dader zijn inbegrepen.

De helft van alle migranten die in 2019 voor misdaden zijn veroordeeld, had Deens staatsburgerschap en kan niet worden uitgezet.

Deense jongen wordt gedwongen om de schoen van asielzoeker te kussen

Vorig artikelChinese economieprofessor: Biden is in de greep van China
Volgend artikelRassenoorlog uitgebroken op het eiland Nieuw-Caledonië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Met een gemiddeld IQ van 60-65 hou je ook alleen nog maar dierlijke instincten over.
    Met zo’n IQ kom je nog niet met goed gevolg de kleuterschool door.
    Als blanken zouden ze je opsluiten met een helmpje op je hoofd of je beschermen tegen jezelf en je omgeving.
    In Europa halen we ze binnen en geven ze een huis en een Miele eventueel met een rijbewijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in