In de Franse kolonie Nieuw-Caledonië is een gewelddadige rassenoorlog uitgebroken. Wat begon als een politiek conflict, is in de praktijk uitgegroeid tot een oorlog tussen blanke en zwarte inwoners.

In de Franse kolonie Nieuw-Caledonië is een gewelddadige rassenoorlog uitgebroken. Het Franse eiland ligt in de Stille Oceaan, ongeveer 1200 km ten oosten van Australië.

Wat begon als een politiek conflict is nu geëscaleerd tot een rassenoorlog. Het conflict vindt zijn oorsprong in het Braziliaanse mijnbouwbedrijf Vale dat zijn nikkelmijn op het eiland verkoopt. De fabriek heeft 3.000 werknemers – meest blanke Fransen – en is de belangrijkste bron van inkomsten van het eiland.

De nikkelmijn had nu twee speculanten. De ene partij is een groot Frans-Zwitsers bedrijf, de andere is een lokaal bedrijf in Nieuw-Caledonië.

De blanke Fransen, die de meeste werknemers in de mijn zijn, wilden dat het Frans-Zwitserse bedrijf de mijn zou kopen, zodat Nieuw-Caledonië in contact zou blijven met de rest van Frankrijk. Het Kanak-volk, dat verwant is aan de Australische Aboriginals en afkomstig is van het eiland, wilde in plaats daarvan dat het Caledonische bedrijf de mijn zou kopen.

De Kanaks willen het contact met de rest van Frankrijk verbreken en proberen van het kleine eiland een onafhankelijk land te creëren. Het huidige conflict gaat dus in werkelijkheid over de vraag of Nieuw-Caledonië bij Frankrijk moet horen of niet.

Uiteindelijk werd de mijn verkocht aan het Franse bedrijf, waardoor de Kanaks gewelddadig werden. Ze begonnen blanke inwoners aan te vallen, hun bedrijven te plunderen en wegversperringen op te richten. De laatste dagen is het geweld op het eiland alleen maar toegenomen en nu hebben de blanken de wapens opgenomen om zich te beschermen tegen de geweldplegers.

  "Het is de islam die mensen onthoofdt, niet het verzonnen woord islamisme"

De blanke Fransen wonen in het zuidwesten van het eiland en bezitten meer wapens dan de Kanaks.

In oktober heeft de kolonie een referendum gehouden waarin werd gestemd over de vraag of zij zichzelf tot onafhankelijk land moest verklaren of dat zij deel moest blijven uitmaken van Frankrijk. De uitslag was gelijk, maar de blanke inwoners zorgden ervoor dat het eiland Frans grondgebied zou blijven.

Wat gebeurt er met blanke vrouwen als blanke mannen verliezen?

Vorig artikelDenemarken: Somaliërs nog steeds aan de top onder de gewelddadige criminele immigranten: 1 op de 3
Volgend artikelGenvaccin met nanodeeltjes: steeds meer mensen maken zich zorgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. En zoals gewonelijk, doen de Fransen het fout.

  Burgeroorlog had in Frankrijk tegen moslims, linksen en afrikanen moeten gaan.

  Trouwens: Kunnen inboorlingen een internationaal bedrijf runnen? Denk het niet.

 2. Ik twijfel aan de beelden of ze actueel zijn. Hebben ze geen fatsoenlijke camera’s?
  Beeldkwaliteit van de camera’s lijken op de eerste generatie telefooncamera’s (1.3 mp). Bovendien lijkt alles op de jaren 80.
  De wapen waar de agent mee schiet lijkt op een wapen die nog voor de 1e wereld oorlog is gemaakt.
  En kleding die de agent aan heeft lijkt wel uit de Franse legioen 100 jaar geleden te komen.

  Het enige wat uit deze tijd lijkt te komen is de auto (1e filmpje), maar op die filmpje is niet echt veel bijzonders te zien.

 3. Ik heb het even internationaal nagekeken, is wel recent. De gebruikte cq zichtbare wapens zijn misschien “oud”, maar het is een eiland in de stille zuidzee en een geweer dat een kogel kan schieten is nog steeds een geweer.
  De Engelse politie en het Engelse gevangenis wezen hadden in de jaren 80 nog zwartkruit Greeners in kaliber 14 in gebruik. Dat is een Martini Henry systeem uit 1880 en daaromtrent….het eerste vuur wapen dat was ontworpen tegen onrechtmatig gebruik. De munitie was buiten alle standaard soorten, de eerste types hadden een drietand als slagpin en zonder de juiste patroon kon je er niks mee. Ook was de loop dikte zo gemaakt dat er geen groter kaliber 12 in kon en door de vernauwing direct na de patroon was een kaliber 16 ook niet werkbaar. Het geweer was speciaal ontworpen voor koloniale politie in onder andere Egypte en door het ontwerp was het gebruik tijdens een opstand VAN politie niet echt werkbaar. Ze kregen ook maar een paar patronen….lessen uit India …..
  Desondanks een geweldig simpel oersterk ontwerp en nog steeds wereldwijd in gebruik. Over oud gesproken…

 4. Lee Enfield had in WO1 een prachtig geweer; ondanks dat het grendelen was, was het mogelijk om 15 schoten er minuut te geven….

  Op dat eiland: gewoon apartheid invoeren; dat werkt het beste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in