Een Duits stel reed in Malmö van de veerboot in een auto met de emblemen ‘Zombie Response Team’ en ‘Infected people will be shot’, waardoor de douane wantrouwend werd. In de auto vonden ze vervolgens een grote hoeveelheid kruisbogen, wapenstokken en andere wapens.

Foto: © Zweedse douane

Het echtpaar zou zich permanent vestigen in hun zomerhuisje in Blekinge, en had daarom grote delen van hun interieur ingepakt. Maar de auto waarin ze reden viel de douane op. Na controle werden tientallen wapens gevonden, waaronder enkele kruisbogen, traangasrevolvers, elektroshock-apparaten, knuppels en een geweer.

“Het is omdat ze in een auto komen met zulke stickers erop, dat de douane reageert. Ze verhuisden naar Zweden en hebben delen van hun huisraad ingepakt, waaronder deze spullen. Maar ze beweren dat ze niet wisten dat er toestemming nodig was om het in het land te brengen”, zegt Michelle Stein, de aanklager in de zaak.

© Zweedse douane

De twee worden nu vervolgd voor smokkel, en voor een geval van overtreding van de Wet Wapens nadat een kruisboog werd gevonden in het zomerhuisje in Blekinge. Ze ontkennen allebei de misdaad en beweren dat het vooral gaat om sierwapens, en dat ze niet wisten dat het illegaal was om dit Zweden binnen te brengen.

Volgens Sydsvenskan (achter betaalmuur) is het ‘Zombie Response Team’ een vereniging van mensen die zich voorbereidt op de apocalyps.

Zweeds rapport: “De meerderheid van de in het buitenland geborenen zal nooit zelfvoorzienend zijn”

Covid-vaccine kan slechts drie maanden immuniteit bieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here