Deense kranten zullen Mohammed-cartoons publiceren

0
515
Pernille Vermund © News Oresund / Flickr (CC BY 2.0)

De Deense kranten Berlingske en Weekendavisen zijn overeengekomen om advertentieruimtes met Mohammed-karikaturen te publiceren, meldt TV2. Het voormalige hoofd van de Deense Veiligheids- en Inlichtingendienst (PET) waarschuwt voor consequenties.

Het is de nationalistische partij Nya Borgerliga in Denemarken die advertentieruimtes voor Mohammed-cartoons heeft gekocht.

De partij heeft een half miljoen Deense kronen (67.000 euro) ingezameld om de advertentieruimtes te kopen.

In het begin werd het initiatief van de partij door alle media geweigerd, maar op zondag zijn zowel Weekendavisen’s hoofdredacteur, Martin Krasnik, als Berlingske’s hoofdredacteur, Tom Jensen, akkoord gegaan om de advertentie in ontvangst te nemen.

“Daar ben ik blij om. Natuurlijk had ik verwacht dat de meeste media de advertentie zouden opnemen en de persvrijheid die we in Denemarken hebben zouden gebruiken”, zegt Pernille Vermund, partijleidster van Nya Borgerliga, tegen TV2.

De partijleidster is klaar om de advertentie vandaag, maandag, in te sturen.

Maar het voormalige hoofd van de Deense Veiligheids- en Inlichtingendienst (PET), Hans Jørgen Bonnichsen, is van mening dat de publicatie gevaarlijk kan zijn.

“Ik vind het een domme, fantasieloze en kinderachtige provocatie, waarbij je met andermans veiligheid speelt, terwijl je zelf in je ivoren toren zit”, zegt hij tegen Ritzau.

Deense minister van Immigratie geeft toe dat het integratiebeleid een “fiasco” is – eist remigratie

Covid-gegevens uit Denemarken - Enorme stijging deze herfst van het aantal gevallen en ziekenhuisopnamen heeft niets te maken met Omicron en alles met het falen van de vaccins

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here