Deense kranten zullen Mohammed-cartoons publiceren

0
Pernille Vermund © News Oresund / Flickr (CC BY 2.0)

De Deense kranten Berlingske en Weekendavisen zijn overeengekomen om advertentieruimtes met Mohammed-karikaturen te publiceren, meldt TV2. Het voormalige hoofd van de Deense Veiligheids- en Inlichtingendienst (PET) waarschuwt voor consequenties.

Het is de nationalistische partij Nya Borgerliga in Denemarken die advertentieruimtes voor Mohammed-cartoons heeft gekocht.

De partij heeft een half miljoen Deense kronen (67.000 euro) ingezameld om de advertentieruimtes te kopen.

In het begin werd het initiatief van de partij door alle media geweigerd, maar op zondag zijn zowel Weekendavisen’s hoofdredacteur, Martin Krasnik, als Berlingske’s hoofdredacteur, Tom Jensen, akkoord gegaan om de advertentie in ontvangst te nemen.

“Daar ben ik blij om. Natuurlijk had ik verwacht dat de meeste media de advertentie zouden opnemen en de persvrijheid die we in Denemarken hebben zouden gebruiken”, zegt Pernille Vermund, partijleidster van Nya Borgerliga, tegen TV2.

De partijleidster is klaar om de advertentie vandaag, maandag, in te sturen.

Maar het voormalige hoofd van de Deense Veiligheids- en Inlichtingendienst (PET), Hans Jørgen Bonnichsen, is van mening dat de publicatie gevaarlijk kan zijn.

“Ik vind het een domme, fantasieloze en kinderachtige provocatie, waarbij je met andermans veiligheid speelt, terwijl je zelf in je ivoren toren zit”, zegt hij tegen Ritzau.

Deense minister van Immigratie geeft toe dat het integratiebeleid een “fiasco” is – eist remigratie

  Bekeerd tot de islam en doodgeslagen
Vorig artikel“100.000 moslims” demonstreerden tegen Macron
Volgend artikelNigel Farage maakt politieke comeback met Reform UK
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in