Voorgrond, premier Mette Frederiksen (S) wil meer immigranten naar huis sturen © Arbeiderpartiet

Immigranten in Denemarken die werkloos zijn en van een uitkering leven, moeten met regelmatige tussenpozen worden opgeroepen voor speciale “naar huis”-gesprekken. Dat schrijft de Deense regering op haar website.

Voor alle immigranten die vijf jaar of langer een verblijfsvergunning in Denemarken hebben en die gedurende ten minste anderhalf van de laatste drie jaar van een uitkering hebben geleefd, zal een speciale “naar huis”-richtlijn gelden. In totaal zijn er momenteel 8.900 buitenlanders in deze categorie in Denemarken, aldus de Deense regering. Immigranten die idealiter het land zouden moeten verlaten.

Het idee is dat elke werkloze immigrant zal worden opgeroepen voor een speciaal gesprek in zijn of haar gemeente van herkomst, waar hem of haar financiële hulp zal worden aangeboden om naar zijn of haar land van herkomst terug te keren.

“We moeten eerlijker en directer zijn. Sommige immigranten leven al heel lang van een uitkering. Ze zijn er nooit in geslaagd deel uit te maken van de Deense samenleving. Misschien zou het voor iedereen het beste zijn als zij naar hun eigen land terugkeerden”, aldus minister voor Immigratie en Integratie Mattias Tesfaye (Sociaaldemocraten).

De nieuwe richtlijnen zijn uitgewerkt in een akkoord over het migratiebeleid tussen de regerende Sociaaldemocraten en de drie liberale partijen Venstre, Radikale Venstre en Liberale Alliantie.

Er bestaan reeds regels op grond waarvan immigranten die minder dan vijf jaar in Denemarken hebben gewoond, naar hun land van herkomst moeten terugkeren.

De Deense Sociaaldemocraten regeringspartij, die centrum-links is, heeft een fel anti-immigratiestandpunt ingenomen in een poging om uitdagingen van rechtse partijen af te weren.

Denemarken begint Syriërs te deporteren – eerste in Europa

  Moslim krachtdemonstratie in Deense voorstad 
Vorig artikelFranse Nationale Academie van Geneeskunde: COVID-neusuitstrijkjes geassocieerd met verhoogd risico op hersenvliesontsteking
Volgend artikelVrouw kreeg heftige Covid-19 vaccinreactie – gezondheidsautoriteit: ligt aan het weer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in